Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Wat is de vergoeding voor kraamzorg?

Nieuwkomer

Hoeveel uur kraamzorg krijg ik vergoed in 2016 bij 2 sterren en hoeveel bij 3 sterren?

Wat is de vergoeding voor kraamzorg?

2 ANTWOORDEN

Re: Wat is de vergoeding voor kraamzorg?

Fanatiekeling

Het aantal uren dat u aangeboden krijgt is niet afhankelijk van het aantal sterren, maar van uw behoefte en van de inschatting die een beoordelaar van uw behoefte maakt. Deze eigenaardige regeling is wettelijk en is voor iedereen hetzelfde, onafhankelijk van de zorgverzekeraar. 

 

Per uur is er een eigen bijdrage per uur van €4,40.  De aanvullende verzekering vergoedt u deze eigen bijdrage. Als u bijvoorbeeld 30 uur kraamzorg heeft gehad, moet u 30x€4,40 =€132 zelf betalen hieraan. Zowel de twee als de drie sterren vergoeden dit voor 100%. Dus het heeft geen zin om hiervoor een driesterren af te sluiten. 

 

Zie de bijlage met zowel de voorwaarde uit de basisverzekering en de voorwaarde uit de aanvullende verzekering. 

Groet, Feina.

Re: Wat is de vergoeding voor kraamzorg?

Webcare
Webcare

Hoi @PattyZ, welkom op ons forum!
Zoals @Feina al aangeeft bepalen wij niet hoeveel uur kraamzorg je krijgt. Dat bepaalt het kraamcentrum aan de hand van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg.  Het is in ieder geval 24 uur. De meeste vrouwen hebben genoeg aan 45 tot 49 uur.
De eigen bijdrage voor kraamzorg is €4,20 per uur. Die eigen bijdrage wordt vanaf de aanvullende verzekering met 2 sterren helemaal vergoed. 
Hier vind je alle informatie over de vergoeding van kraamzorg.  Je kunt op de aanvullende verzekeringen klikken en zo zien wat de vergoeding is. 
Groet, Kim

Update: In 2017 is de wettelijke eigen bijdrage € 4,30. Vanaf de aanvullende verzekering met 2 sterren wordt deze eigen bijdrage vergoed.  

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.