Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding ICSI / IVF

Starter

Wie kan mij vertellen wat je vergoed krijgt als ik naar Nij Geertgen zou gaan voor een icsi behandeling?? 

 

alvast bedankt

Vergoeding ICSI / IVF

3 ANTWOORDEN

Re: nij Geertgen icsi

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Goedemorgen Roosje, 

 

Handig dat je onze community gebruikt om duidelijkheid te krijgen over de vergoeding voor ICSI. Wij hebben een speciale vergoedingspagina voor IVF (en ICSI) waar je kunt nalezen wat wij allemaal vergoeden bij vruchtbaarheidsproblemen. Klik hier om de pagina te bekijken Ik raad je aan om deze pagina goed door te lezen nadat je aan de linkerkant op 'basisverzekering' hebt geklikt. 

 

Je kunt via deze pagina ook bekijken wie gecontracteerd is om de ICSI behandeling bij jou uit te voeren. Het Nij Geertgen in Elsendorp is helaas niet door ons gecontracteerd. Wat betekent dat voor jou? Het heeft als gevolg dat je de rekening aan het Nij Geertgen in eerste instantie zelf moet voldoen. Vervolgens kun je de rekening opsturen naar ons en wij vergoeden dan 75 procent van de kosten die wij vergoeden aan zorgverleners die wél gecontracteerd zijn. Let wel op! Vaak is dit aanzienlijk minder dan 75 procent van de rekening die jij krijgt van de zorgverlener. Dit komt doordat wij meer zorg inkopen bij gecontracteerde zorgverleners - wij krijgen dan ook lagere tarieven dan een particulier.

 

Het alternatief dat wij aanraden is om naar één van de gecontracteerde zorgverleners toe te gaan. Je kunt die ook vinden via de vergoedingenpagina door te drukken op de knop 'zoek een zorgverlener'. De knop kun je vinden onderaan de lijst met spelregels en vergoedingen na het klikken op 'basisverzekering'.

 

Kunt je iets met mijn uitleg Roosje? Laat even weten als je aanvullende vragen hebt!

 

Anton

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.

Re: nij Geertgen icsi

Fanatiekeling

@Anton schreef : "Vervolgens kun je de rekening opsturen naar ons en wij vergoeden dan 75 procent van de kosten die wij vergoeden aan zorgverleners die wél gecontracteerd zijn. Let wel op! Vaak is dit aanzienlijk minder dan 75 procent van de rekening die jij krijgt van de zorgverlener. "

 

Het antwoord van Zilveren Kruis is duidelijk en uitgebreid. Echter de vergoeding van 75% klopt niet in het geval Roosje een restitutiepolis heeft, dan is de vergoeding 100% van het WMGtarief òf ( in het geval er geen WMG tarief bestaat) 100% van het marktconforme tarief.  Zie de tabel bij niet gecontracteerde specialistische zorg ( klik op " minder vergoed" - op "2016" - op " medisch specialistische zorg") Zie bijlage. ( het gaat om de tekst in de kop van de tabel). 

PS @Roosje: de tabel medische specialistische zorg is ca. 100 pagina's lang. De kosten van de behandeling zijn daarin alleen terug te vinden als je over een dbccode beschikt. Deze kunt u opvragen bij de zorgverlener.

PS @Roosje bij de restitutiepolis ( basis exclusief) krijg je dus 100% van het marktconforme tarief en bij de andere polissen ( natura) krijg je 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Het verschil is meer dan 25% omdat het marktconforme tarief bijna altijd hoger is dan het gemiddelde gecontracteerde tarief. 

PS @Roosje : om de exacte kosten te weten te komen, heb je dus een offerte van de zorgverlener met codes nodig. Denk ook aan bijkomende kosten. Daarna moet je Zilveren Kruis vragen hoeveel ze van dit bedrag vergoeden c.q. wat het gemiddelde contracttarief is. ( aannemende dat je geen restitutiepolis hebt). Denk ook aan het eigen risico: je betaalt altijd eigen risico over het vergoede gedeelte. 

Groet, Feina.

Re: nij Geertgen icsi

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Goede toevoeging Feina! Volgens mij hebben we hem zo compleet. Mocht Roosje nog aanvullende vragen hebben dan helpen we uiteraard graag verder!