Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Basis Budget: Vergoeding academisch ziekenhuis na doorverwijzing medisch specialist?

Nieuwkomer

Dit weekend hebben wij besloten de zorgverzekering van 2016 weer onder te brengen bij Zilverenkruis. Hierbij hebben we gekozen voor Basis Budget omdat het ziekenhuis waar we eigenlijk standaard naartoe gaan in de lijst van 33 geselecteerde ziekenhuizen staat. Toch had ik nog zo mijn twijfels en heb ik vanmorgen even gebeld met de klantenservice van Zilverenkruis. En jawel, toch maar goed ook. Want wat blijkt, als ik een behandeling moet ondergaan in een academisch ziekenhuis (zoals een zeer gedetaileerde echo omdat ik op dit moment 33 weken zwanger ben van een mogelijk "zorgen" kindje) wordt deze maar voor 75% vergoed! 

Dat vind ik vreemd omdat, als ik op de basis budget polis klik toch duidelijk de volgende voorwaarden bovenaan vermeld staan:

U krijgt 100% vergoed in elk ziekenhuis in Nederland voor:

  • spoedeisende hulp;
  • een behandeling in een niet-geselecteerd ziekenhuis als uw behandelend medisch specialist u doorverwijst;
  • verloskundige zorg;
  • een IVF traject;
  • zorg voor kinderen jonger dan 18 jaar. Uw kinderen krijgen automatisch de Basis Zeker als u kiest voor de Basis Budget;
  • een behandeling die u gestart bent in 2015. Dus ook als dit ziekenhuis in 2016 niet meer geselecteerd is voor de Basis Budget. U kunt deze behandeling gewoon afmaken.

En laat ik voor zo'n echo nu net doorverwezen worden door mijn gyneacoloog (=medisch specialist) én dit mijnsinziens onder verloskundige zorg vallen! Volgens de medewerkster van het callcenter vanmorgen moet dit vanuit de wet zo vermeld worden maar gelden deze regels dus niet voor de basis budget verzekering. Wat ik me dan afvraag, waarom worden ze dan in vredesnaam als eerste op deze pagina vermeld?! 

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/zorgverzekering/basisverzekering/Paginas/Basis-Budget.aspx

"Nee mevrouw, we gaan er vanuit dat u de hele pagina leest, dan staan onderaan de regels voor de budget polis"

 

Ik zou hier toch graag een wat serieuzer antwoord op krijgen, niet alleen voor mijzelf maar ook voor alle andere (toekomstige) klanten die mijns inziens op deze manier misleid worden!

 

M.v.g.,

 

Annemarie de Ridder

Basis Budget: Vergoeding academisch ziekenhuis na doorverwijzing medisch specialist?

1 ANTWOORD

Re: Vergoeding academisch ziekenhuis na doorverwijzing medisch specialist

Moderator

Hoi Annemarie,

 

Mag ik je allereerst nog feliciteren met je zwangerschap. Wat zal het schrikken zijn dat je met 33 weken wellicht een zeer gedetailleerde echo moet laten maken van jouw kindje. Logisch dat je contact opneemt om zeker te weten hoe het voor jou geregeld is met de vergoeding.

 

Het antwoord wat mijn collega jou aan de telefoon heeft gegeven is niet correct. Excuus hiervoor. Ik snap dat dit juist voor verwarring heeft gezorgd bij jou. Wat er op de website en in de voorwaarden staat klopt: Sommige behandelingen krijg je in elk gecontracteerd ziekenhuis 100% vergoed. Bijvoorbeeld wanneer een medisch specialist jou doorverwijst naar een ziekenhuis dat niet gecontracteerd is voor de Basis Budget.

 

Ook verloskundige zorg is zorg waarvoor je naar elk gecontracteerd ziekenhuis in Nederland kunt. Ook als dit ziekenhuis geen contract heeft voor de Basis Budget maar alleen voor Basis Zeker.

 

Nogmaals, ik vind het erg vervelend dat je een onjuist antwoord hebt gekregen. Ik zou graag willen kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren! Zou je mij via een prive berichtje je relatienummer en postcode + huisnummer willen sturen? Alvast heel erg bedankt!