SMS controle

Starter

Waarom moeten we nu ook nog via SMS inloggen naast de Digid. Vind dit echt dubbelop.

SMS controle

7 ANTWOORDEN

Re: SMS

Webcare

Ha Rob en Thea, 

 

Ik begrijp jullie bezwaar wel. Zo'n sms-controle is toch weer een extra handeling. De reden waarom we het doen heeft uiteraard met de bescherming van jullie gegevens te maken. Voordeel van nieuwe ontwikkelingen is dat we onze klanten zelf direct inzicht kunnen geven in hun gegevens online. Maar hierbij wordt de bescherming van deze gegevens ook steeds belangrijker. Met de SMS -controle beveiligen we die persoonlijke informatie voldoende volgens de huidige stand van de techniek. Alleen de Digid code zou vandaag de dag niet meer volstaan. "Dubbelop" is nodig om te voorkomen dat mensen van buitenaf bij jullie gegevens kunnen. Die worden hierin steeds handiger helaas! Verzekeraars hebben dit gezamenlijk op deze manier afgesproken met daarbij de voorschriften van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in het achterhoofd. Overigens is het nu nog wel mogelijk om in te loggen zonder SMS code. Je krijgt dan alleen de 'lichtere' persoonlijke gegevens in te zien. Je kunt dan nog zien welk pakket je kunt je hebt en je pakket wijzigen. 

 

Groetjes, 

Wim 

 

 

zie ook https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/mijnzilverenkruis/Paginas/digid.aspx

Re: SMS controle

Nieuwkomer
Lees hier meer
M.a.w. zegt Zilveren Kruis dus dat DigiD niet veilig is! 
Bijzonder dat de Belastingdienst daar anders over denkt

Re: SMS controle

Community Manager

Hallo @RutgerBrilleman,

 

Gegevens over de zorg die je krijgt zijn extra privacygevoelig. Niemand wil dat zijn of haar medische gegevens in de handen vallen van internetcriminelen. En die proberen dat via phishing wel.

Wij vinden het belangrijk dat jouw gegevens extra goed beschermd zijn. Daarom hebben alle zorgverzekeraars samen een afspraak gemaakt. En vragen we verzekerden voortaan in 2 stappen in te loggen. Dat betekent dat je voortaan inlogt met een wachtwoord én een sms-code. Criminelen die uw gebruikersnaam en wachtwoord achterhalen kunnen op deze manier toch niet bij jouw persoonlijke gegevens.
 

Re: SMS controle

Uitblinker

hoi @Corine V, @WimB,

 blijkbaar werkt de controle via DigiD nog niet optimaal, want zelfs vandaag kan ik met de gegevens van m'n schoonmoeder nog steeds inloggen zonder sms controle.

Als ik gegevens van schoonpa gebruik, moet ik wel met sms inloggen.(met hun toestemming)geen van beide heeft ooit sms controle gebruikt of geactiveerd bij DigiD

 

Groet Mike

Re: SMS controle

Community Manager

@diadino24 Hoi Mike,

 

Ik heb het even nagevraagd, en er zijn twee opties waarom dat nog steeds kan. Na het inloggen krijgen mensen een pop up waarin er wordt gevraagd of je voortaan met sms wil inloggen of liever nog even niet. Als je voor 'niet' kiest, dan krijgt iemand 10 dagen om nog steeds alle gegevens op Mijn Zilveren Kruis in te kunnen zien, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een sms controle. Dus het kan zijn dat je nog in die 10 dagen zit.


Tweede optie is dat als je 'wel' kies, je daarna de optie krijgt om het apparaat waarop je inlogt als 'vertrouwd' te bestempelen waarna je het eerste half jaar geen smsjes krijgt en dan lijkt het dus alsof je nog steeds op de ouder manier inlogt. Het cookie wat hiervoor zorgt verloopt na 6 maanden of natuurlijk als je het verwijdert. 

 

Denk je dat het één van deze twee opties kan zijn?

Re: SMS controle

Uitblinker

hoi @Raoul,

ik denk dat het de 10 dagen optie is geweest, want nu kan het inderdaad niet meer zonder SMS.
gelukkig wel net SMScontrole voor haar geregeld bij DigiD
optie 2 was het hier in ieder geval niet.

 

greotjes mike

 

Re: SMS controle

Community Manager

Ik ga er dan maar even vanuit dat inloggen met SMS gaat lukken @diadino24. Laat het even weten als het onverhoopt toch niet goed gaat. Dan kijken we of/hoe we je verder kunnen helpen.