Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Misleidende informatie voor basisverzekering

Starter

Hallo,

Ik heb dit jaar een basisverzekering(budget) en vroeg me af of de fysio erbij inbegrepen zat. Dit bleek niet zo te zijn. Op deze pagina staat echter wat anders: https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/basisverzekering/Paginas/Basis-Budget.aspx

 

Hier wordt letterlijk aangegeven:

U krijgt 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners
Bij zorgverleners zoals een fysiotherapeut, podotherapeut of gespecialiseerde kliniek (zelfstandig behandelcentrum) waar we afspraken mee hebben gemaakt krijgt u 100% vergoed. Dit noemen we gecontracteerde zorgverleners.

Ik heb hierover reeds contact opgenomen met de helpdesk maar verder als "Ja ik begrijp uw verwarring. Maar recht op een vergoeding heeft u alleen als u er ook voor verzekerd bent." komen we niet.

 

Zelf kan ik ook wel bedenken dat je enkel een vergoeding krijgt als je er ook voor verzekerd bent, maar dat is mijn punt niet. Op mij komt deze informatie over als onvolledig en/of misleidend. Kan iemand mij uitleggen hoe deze informatie anders kan/moet interpreteren?

 

Hartelijk dank.

Gr. Robbert

 

Misleidende informatie voor basisverzekering

4 ANTWOORDEN

Re: Misleidende informatie voor basisverzekering

Community Manager
Community Manager

Hallo @Robbert

 

De uitleg die wij hier geven gaat over het vergoedingspercentage bij gecontracteerde/niet-gecontracteerde zorgverleners als je kiest voor de Basis Budget.  Wij vergoeden 100% van de behandelingen waar je recht op hebt bij een gecontracteerde fysiotherapeut ( dit is bijvoorbeeld als je gebruik kunt maken van chronisch fysiotherapie vanuit de basisverzekering). Ik zal de tekst op de website laten aanpassen met een extra nuance.

 

Groet,

 

Jan  

Re: Misleidende informatie voor basisverzekering

Fanatiekeling

Ik ben het met je eens Robert, de informatie is misleidend, vooral voor iemand die geen achtergrondinformatie heeft. Het is meestal geen opzet, maar gewoon onnozelheid.

 

ik pleit ervoor dat de zorgautoriteit NZA het zorgverzekeraars in de toekomst gaat verbieden om op deze manier informatie te geven. Immers daarvoor zijn de polisvoorwaarden bedoeld. 

 

Met name Zilveren Kruis verwijst zeer zelden naar de polisvoorwaarden. Maar juist daar en daar alleen behoort de informatie over het recht op zorg en de voorwaarden daarvoor vandaan gehaald te worden! 

 

Klik op deze link, dan krijg de pdf van de polisvoorwaarden! https://www.zilverenkruis.nl/VergoedingenDownloads/Voorwaarden-2016-Basis-Budget-Zeker-Exclusief-904...

 

Het verschil tussen de Budget en de Zeker en de Exclusief zit in het aantal gecontracteerde zorgverleners en het bedrag dat je vergoed krijgt als je gebruik maakt van een ongecontracteeerde zorgverlener.

 

Volgens mij zijn er voor Budget alleen minder ziekenhuizen gecontracteerd (56 ipv 90) . Het aantal andere zorgverleners ( apotheken, fysiotherapeuten etc. etc.) is gelijk voor de drie verzekeringen. De vergoeding bij ongecontracteerde zorgverlener is bij Budget en Zeker 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. ( dat betekent meestal dat minder dan 75% van de rekening vergoed zal worden!)  Exclusief geeft de hoogste vergoeding bij ongecontracteerd: meestal wordt gezegd dat het bij een restitutieverzekering ( d.i. De Exclusief) mogelijk is om naar elke zorgverlener te gaan. 

 

Ik raad Budget af! Als de Zeker te duur voor je is, kun je beter een hoog eigen risico nemen om goedkoper uit te zijn per maand. Ik weet niet of je collectieve korting hebt, maar bijna niemand betaalt de volle prijs. Dat moet je nooit doen. Dan kun je beter naar een andere zorgverzekeraar overstappen met een scherpe prijs voor de " online" verzekering. Daar kleven niet de nadelen van de Budget-verzekering aan! 

Groet, Feina.

Re: Misleidende informatie voor basisverzekering

Starter

@Jan Het gaat erom dat die nuance niet wordt gemaakt. Je krijg enkel vergoed bij chronische klachten en niet bij bijv nazorg met een niet-chronische indicatie. Dat is voor een leek gewoon niet duidelijk en misleidend PUNT

Re: Misleidende informatie voor basisverzekering

Community Manager
Community Manager

Hallo @Robbert

 

Ik ben het helemaal met je eens dat het nu onduidelijk is. Het klopt dat er vanuit de basisverzekering alleen een vergoeding is voor chronisch fysiotherapie. Het is helemaal niet ons doel om op die plek te vertellen 'hoeveel behandelingen wij voor fysiotherapie vergoeden en in welke situatie' maar om te vertellen 'hoeveel procent je per behandeling die wij vergoeden terugkrijgt bij niet-gecontracteerde / gecontracteerde zorgverleners" de context is nu dus helemaal niet duidelijk en dat zorgt voor verwarring. Het is misschien zelfs beter dit voorbeeld helemaal weg te halen. Ik heb hier nu contact over met onze afdeling internet. Dit moet inderdaad beter, bedankt dat je dit bij ons aangeeft zodat wij onze service verbeteren!

 

Groet,

 

Jan