Inzicht in je gegevens

Lid verzekerdenraad

hoi,

 

ik wilde telefonisch iets navragen over een machtiging voor mijn vrouw,

maar werd daar conform de AVG niet aan de gegevens geholpen.

op zich niets mis mee, goed vol gehouden door de medewerker.

volgens haar kon het wel als zij ter plekke toestemming zou geven of als ze een machtiging had afgegeven.

helaas was ze niet thuis, dus dat mislukte.

dus maar even op de site gekeken en daar wel het machtigingsformulier gevonden, maar op mijn zilveren kruis kan ik nergens vinden voor welke onderwerpen ik wel ben gemachtigd voor mijn vrouw. ik kan wel haar zorgkosten inzien, dus er is wel een machtiging, maar die is blijkbaar toch niet geschikt voor de telefonische gegevensuitwisseling.
misschien handig om dat toch toe te voegen aan de tab "mijn gegevens"

groet mike

Inzicht in je gegevens

2 ANTWOORDEN 2

Re: Inzicht in je gegevens

Fanatiekeling

Zorgverzekeraars misbruiken volgens mij de privacywetgeving om maar geen informatie te hoeven geven. Als jij een vrouw was geweest, dan had je je gemakkelijk als jouw vrouw kunnen uitgeven, enkel doordat je alle gegevens kon verschaffen, zoals NAW en BSN. Nu ze aan je stem horen dat je een man bent, mag het opeens niet. Vreemd! 

Ik ben het met je eens dat ZK hier opener en duidelijker in moet zijn, zodat in de eigen gegevens is op te zoeken wie gemachtigd is om informatie bij de zorgverzekeraar op te vragen. 

Groet, Feina.

Re: inzicht in je gegevens

Webcare

Hai Mike, 

 

Voor de online gegevens is het voor de verzekeringnemer alleen mogelijk om door de verzekerde (partner, kind) gemachtigd te worden voor het inzien van het zorgverbruik. Voor de verzekerde is het niet mogelijk om door de verzekeringsnemer gemachtigd te worden voor zijn gegevens. 

 

Om telefonisch gegevens te krijgen of te wijzigen van je partner of kind kan zowel de verzekeringsnemer als de verzekerde op de polis een machtigingen formulier in vullen voor de financiële, medische en persoonlijke gegevens. 

 

Jouw tip is mooi Mike. Een melding in Mijn Zilveren Kruis waar aan je kan zien voor welke informatie je gemachtigd bent. Die ook zichtbaar en te gebruiken is voor de medewerkers die je aan de telefoon hebt. 

 

Ik geef de tip door. Fijn dat je zo met ons meedenkt! 

 

Groeten Andrea