Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Inloggen controle sms?

Verwijderde account
Niet van toepassing

Hoi.

 

Ik ben Kaj Kousbroek.

 

Ik heb een klacht over Inloggen controle sms waarom is dat ingevoert? Ik heb nou geen over zecht van mijn gegevens. 

 

graag A.U.B hier antwoord op.

 

alvast bedankt.

 

met vriendelijk groet van Kaj Kousbroek. 

Inloggen controle sms?

22 ANTWOORDEN 22
Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Fanatiekeling

Inloggen met extra sms controle is een mogelijkheid van de DIGID. De zorgverzekeraars hebben afgesproken dat zij van deze mogelijkheid gebruik gaan maken, aangezien dit veiliger is. 

Wat is uw probleem met sms? Heeft u geen mobiele telefoon? Soms is het ook mogelijk om in plaats van de digid-sms de DIGIDapp toestemming te geven. 

Het is heel belangrijk om uw zorggebruik goed te controleren want u betaalt de eerste €385 zelf via het eigen risico.  

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Beste @Verwijderde account,

 

Welkom op de community en goed dat je van je laat horen!

Wat @Feina over de veiligheid zegt klopt inderdaad. Door met 2 stappen in te loggen kunnen internetcriminelen niet bij jouw privacygevoelige informatie komen. Zelfs niet als ze toch je gebruikersnaam en wachtwoord weten. Alle Nederlandse verzekeraars vragen je daarom om met 2 stappen in te loggen.

Ik ben ook erg benieuwd welk probleem je met de extra sms controle ondervindt?

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Bekend gezicht
Het inloggen via digid is zeer moeilijk en NIET veilig genoeg zeggen kenners, de sms maakt dat iets beter. Maar inde zeer nabije toekomst gaat digid verwijnen . Want stel je bent 80 jr en je wilt je zorgkosten inzien dan moet je eerst naar dd dat vraagt om een gebr. naam , dan om een wachtwoord vervolgens moet je dan ook nog de sms code foutloos invoeren. dat zijn dus 3 hobbels je moet dus als oudere dit allemaal maar onthouden ,als je het thuis ergens opschrijft ben je al in overtreding , laat staan dat je weet waar je dat briefje hebt op geborgen bij inloggen via de random reader van je bank is dat een stuk eenvoudiger. je hoeft alleen maar je pincode te weten, en die vergeet je niet omdat je wekelijks boodschappen doet en/of geld pint bij de belasting dienst en bij onze gemeente hier kan dit al een paar jaar Dus waarom denkt ZK niet mee met de alsmaar groter wordende groep ouderen didd heeft bijna altijd storing.
Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Bezoeker

Wat een verschikkelijke website !

Ontvang ik een Nieuwsbrief over mogelijke aftrekposten, dan volg ik de aanwezige links, wordt gevraagd in te loggen. Doe ik dat met mijn DigiD komt er vervolgens de mededeling dat ik alles kan zien behalve het declaratieoverzicht en komt de mededeling "Let op! U heeft beperkte toegang tot uw gegevens. Al uw gegevens inzien? Log dan uit en weer in met sms-controle of de DigiD app." 

Fustrerender kan het niet worden, verschrikkelijk wat een zooitje !!!!

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo @Nol. Ik heb jouw reactie over inloggen met DigiD verplaatst naar dit topic. Mijn collega Pauline gaat nog reageren op jouw bericht.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Webcare

Absoluut wennen @Nol, inloggen met SMS-controle. 

 

Waarom doen we dit? Wij willen je  persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom log je met 2 stappen in. Dat betekent dat je bij Zilveren Kruis inlogt met DigiD en sms-controle.

 

Alle Nederlandse verzekeraars vragen dit om te voorkomen dat internetcriminelen met jouw gegevens aan de haal gaan.

Zouden zij gebruikersnaam en wachtwoord achter halen, kunnen ze na sms-controle toch niet bij je privacygevoelige gegevens.

 

Met sms-controle kun je al je gegevens inzien en wijzigen. Hier lees je hoe je sms-controle aanvraagt.

Snap dat je hier niet op zit te wachten Nol, op onze website hebben we veelgestelde vragen  over veilige inloggen met DigiD voor je op een rij gezet.

In de afbeelding zie je hoe je inlogt op de DigiD- pagina: 

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Bezoeker

Zo'n antwoord had ik eigenlijk wel verwacht. Heel jammer!

Vraag me gelijk eigenlijk af DigiD voor de Rijksoverheid wel en voor ZK niet veilig (meer) zou zijn. Bovendien: waarom biedt ZK verschillende inlog mogelijkheden, wanneer pas na het inloggen blijkt dat je toch niet de nodige gegevens kan inzien.

Doe dan eenvoudig en biedt slechts één inlog methode aan; dat is pas duidelijkheid naar de klant.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Webcare

Goede vraag @Nol, waarom is voor de overheid DigiD voldoende en bij zorgverzekeraars niet. Wij hebben de keuze gemaakt je medische gegevens extra te beschermen. 

 

Juist omdat we een keuze willen geven aan klanten kiezen we voor twee opties. Beperkte inzage van gegevens zonder inloggen met SMS-controle blijft mogelijk naast volledig inzicht met SMS-controle.

 

Natuurlijk hou je ook altijd de mogelijkheid je digitale voorkeur op post te zetten. 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Bezoeker

Ik heb een en ander nog eens nagelopen om toch bij het overzicht te komen en dat geeft alleen nog een extra bevestiging van de slechte website van ZK.

(1)

Ga ik via de link in de mail naar: Uw declaratieoverzicht op Mijn Zilveren Kruis bekijken, compleet met een volgende link: DigiD Declaratieoverzicht bekijken.

(2)

Kom ik uit bij: U logt veilig in met uw DigiD, deze link gevolgt naar

(3)

Keuze uit drie nietszeggende inlog mogelijkheden (Ook hier staat helemaal niets over de doelstelling van deze drie mogelijkheden!!)

(4)

Op uw advies nu ingelogt met sms controle, volgt wederom een nieuwe pagina

(5)

Het wordt nu echt een giller !!

Gevraagd wordt om toestemming gevraagd om een half jaar lang in te kunnen loggen zonder sms controle.

Er wordt dan een cookie geplaatst op je pc om nog meer info over jezelf te kunnen verzamelen. Dit is nog veel erger dan de Sleepwet !

Een misleidende pagina waarop de wel heel grote button voor het accepteren van het plaatsen van cookies afsteekt bij het nauwelijks in het oog springende link om verder te gaan zonder dit te willen; die laatste is dan ook pas na zorgvuldig mikken te bereiken. 

(6)

Eindelijk, ik ben aangekomen op het declaratieoverzicht.

:

Resumé

Volkomen doorgeschoten website waarop minimaal vier stappen kunnen vervallen.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Nieuwkomer

Digid is goed genoeg voor alle overheidsdiensten, je kan er zelfs je belastingaangifte mee doen. Nu gaan de zorgverzekeraars bepalen wat wel of niet veilig genoeg voor mij is? Laat mij dat even zelf kiezen zeg. Als je dan wel een mailtje kunt sturen dat er een declaratie klaar staat, stuur dan ook direct het bericht maar mee. Of gewoon per post. Super achterlijk deze dubbele controle. En nou geen paternalistisch obligate reacties gaan sturen dat dit toch echt verstandiger is, gewoon klantvriendelijk toegang tot mijn berichten bieden en niet zo het overdreven beste jongetje van de klas spelen. WEG MET DIE SMS CONTROLE.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Moderator

@KeesR 

Samen zorgen we er voor dat jouw persoonlijke en medische gegevens goed beschermd zijn. Gegevens over de zorg die je krijgt zijn extra privacygevoelig en alleen voor jouw ogen bestemd. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gegevens in de handen vallen van internetcriminelen. Die proberen door phishing jouw persoonlijke gegevens te achterhalen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jouw gegevens extra goed beschermd zijn. Wij vragen daarom van je om in 2 stappen in te loggen. Dat betekent dat je inlogt met jouw wachtwoord én een sms-code. Dit hebben wij afgesproken met alle zorgverzekeraars samen.

 

Declaratieoverzichten mogen wij niet per email versturen in verband met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het e-mailverkeer is op dit moment niet goed genoeg beveiligd. Hierdoor lopen we het risico dat er een datalek optreedt. Om de medische gegevens van onze verzekerden te beschermen mogen wij géén medische informatie per e-mail sturen.

 

Je kan jouw voorkeuren wijzigen in Mijn Zilveren Kruis. Je ontvangt dan declaratieoverzichten per post en geen email meer als er een declaratieoverzicht voor je klaar staat in Mijn Zilveren Kruis. 

 

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/mijnzilverenkruis/Paginas/digid.aspx

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voorbijganger

Weg met deze onnodige en betuttelende dubbele inlog van u. Ik erger me er kapot aan. Kom zelf niet meer VLUG achter mijn EIGEN gegevens. Wie is er nu belangrijker de klant of een eventuele meekijker? Nou voor mij mag ie. Wat heeft die derde eraan? Toch NIKS. En denkt u ook aan oudere mensen? IK denk helemaal van niet. U wilt roomser dan de paus zijn? Voor mij niet. Het gaat normaal worden met 1 inlog of ik kies voor een andere zorgverzekeraar. Te gek voor woorden. Bij de bank heb ik maar mijn 5-cijferige pincode nodig en ik zie direct alles. En daar gaat het echt om de centen!!

Groen en geel erger ik me aan u belachelijke dubbele inlog.

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Welkom op de community @PF.  Ik lees dat je - op zijn zachts gezegd - niet blij bent met de extra controle met sms. Je bent niet de enige die zich ergert aan het inloggen met sms. Daarom heeft mijn collega Rogier een blog geschreven:

Inloggen met DigiD en sms-controle roept veel vragen op. In dat blog legt Rogier uit waarom we hiervoor gekozen hebben. Helemaal wegnemen van jouw frustratie en irritatie lukt waarschijnlijk niet maar misschien helpt de uitleg in het blog om de irritatie iets weg te nemen?

Highlighted

inloggen en sms controle

Nieuwkomer

toen ik gisteren in logde  bij de bealstingdienst  om aangifte te doen stond daar dat ik kon linloggen via Idensys  dat is inloggen via je bank  codes  daar stond bij dat da  Tocht bij alle overheids instellingen en ,, ALLE ZORG VERZEKERAARS KAN ,, Toch houd ZK zich hier niet aan en blijft vast houden aan digd  .  Enige weken geleden had ik hier een digi specialist  om dat er wat met mijn computer was  liet hij mij zien hoe kinderlijk eenvoudig juist de digd sms was te onderscheppen  dus het is juist helemaal niet zo veilig als ZK beweert. omdat digid bijna dagelijks storing heeft en omdat op de overheids site van de belasting staat dat je WEL   kan inloggen met je bancode bij ALLE  zorg verzeraars  wordt het tijd  dat ZK met z,n tijd meegaat    Zk geeft altijd hoog op van hun digitalisering  ,maar  ze lopen dus zwaar achter . 

 

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Welkom ook op de community @BertEnBernardaBleyerveld! Fijn dat je hier met ons dit gesprek wilt aangaan. Eigenlijk wil ik tegen jou hetzelfde zeggen als tegen PF: Mijn collega Rogier heeft een blog geschreven over de vragen die te maken hebben met inloggen met DigiD en sms-controle: Inloggen met DigiD en sms-controle roept veel vragen op. In dat blog legt Rogier uit waarom we hiervoor gekozen hebben. Misschien helpt de uitleg in het blog om de irritatie iets weg te nemen?

Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voorbijganger
Waarom kunnen we uw antwoorden niet disliken? Duim omlaag. Het inloggen is met opzet moeilijker gemaakt. Dan kun je je declaraties niet meer vlug bekijken en dan kan er nog meer gefraudeerd worden door de 'witte jassen'. Voor hen ben ik veel meer op mijn hoede dan een zogenaamde meekijker die er niet is. En het feit dat u steeds blijft verwijzen naar uw blog ipv concrete antwooorden te geven op de hier gestelde vragen geeft aan dat ik gelijk heb.
Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Bekend gezicht
let op mijn digi specialist liet mij zien hoe makelijk de digid sms kan worden onderschept bij een gewone sms van mobiel naar mobiel gaat dat niet. bovendien stelt Zk dat de di sms nodig is om de privacy te beschermen ,maar ik vind de privacy mbt mijn finaciele zaken zoals bank en belasting dienst veel belangrijker. boven dien zijn er geen echte medische gegevens over mij bekend bij ZK!! behalve de huisarts is er niemand bekent met mijn medische gegevens ook zieken huizen niet zij vragen aan mij wat voor medicijnen ik slik omdat zij dat zelf niet kunnen zien. dus dat gescherm met privacy bij zk moet afgelopen zijn want als inloggen met bank codes bij de belasting dienst als veilig wordt bestempeld , dan is het ook veilig.
Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Bekend gezicht
in het antwoord van Mounijm aan @Kees R staat dat zk VIND dat het beschermen van med. gegevens belang rijk moet zijn wie bepaald dat ..Maar geld dat dan niet voor financiele gegevens van de belasting dienst of banken beide hebben veel simpeler en veiliger inlog codes.. Boven dien staan er in een declaratie overzicht GEEN medische gegevens alleen wat codes en bedragen deze codes kun je makkelijk op zoeken, maar als iemand bv gedotterd is dat weet je nog lang niet de echte medische gegevens . was ie te dik of was er teveel ,clorestorol een dotter behandeling zegt helemaal niet over de medische staat van een persoon de digid met sms inlog methode is niet een 2 traps methode zoals Zk beweert,maar 3 traps je hebt namelijk nodig 1e gebruikers naam 2e het wacht woord en 3e de sms code die je ook nog foutloos moet over tikken, al met al te veel te moeilijk voor ouderen en dit alles terwijl het veel veiliger en makkelijke kan
Highlighted

Re: Inloggen controle sms?

Voorbijganger
Helemaal gelijk. Derden hebben helemaal niks aan die declaratieoverzichten. Geef mij 1 voorbeeld wat derden ermee zouden kunnen om mij te schaden!
En een verzekeraar krijgt echt geen medische gegevens (in de vorm van bijvoorbeeld een medisch dossier) van de zorgverlener doorgestuurd (althans dat hoop ik). Er staan dus helemaal geen privacygevoelige gegevens in. Maar nogmaals deze drietraps inlog is met opzet gedaan om vooral oude mensen murw te maken. Nergens houdt u rekening met deze voor u belangrijkste doelgroep. Ik zie het al voor me: een 90-jarige die staat te pielen om ingelogd te komen haha (dus niet).