Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

buikwandcorrectie

Voorbijganger

Hallo allemaal ga binnen kort naar bergmans kliniek naar een chirurg of het mogelijk is om een buikwandcorrectie te ondergaan.Ben namelijk via mijn huisarts verwezen op medische reden.ben goed verzekerd bij Zilveren kruis achmea aanvullend als basis.maar heb gehoord na paar keer naar ze hebben gebeld dat zij dat niet bepalen.maar de specialisten of het vergoed wordt.Mijn vraag is of iemand daar ervaring mee hebt met  een buikwandcorrectie als vergoeding.Gr Dinna

buikwandcorrectie

OPGELOST
6 ANTWOORDEN

Re: buikwandcorrectie

Moderator

Hi Dinna,

 

Wat goed dat je je vraag aan andere forumleden stelt. Kan mij goed voorstellen dat je graag wat ervaringen hoort. Ik ben dan ook erg benieuwd naar reacties. Wanneer je toch een vraag hebt aan ons Dinna waarmee we je kunnen helpen hoor ik het uiteraard graag.

 

 

Re: buikwandcorrectie

Voorbijganger

hoi allemaal,

 

Heb van die terug komende smetplekken onder mij plooi en heb ook last van mij onder rug.

En daardoor wordt ik ook psychisch van.Krijg ik dat dan wel vergoed bij achmea zilveren kruis?

 

Gr.Dinna

 

Re: buikwandcorrectie

Moderator

@dinna  wat ik je in elk geval kan meegeven is dat de specialist inderdaad de beoordeling doet. Ik denk dat het goed is de afspraak bij de specialist af te wachten ook al begrijp ik dat je graag nu zekerheid wil. Op de website kun wel alvast zien in welke gevallen er een vergoeding mogelijk is en kun je zelfs een aantal korte vragen doorlopen om te kijken of dit zinvol is. Na de afspraak bij de specialist zal hij/zij de beoordeling kunnen doen en eventueel de aanvraag bij ons indienen. 

 

Re: buikwandcorrectie

 Bewerkt 
Fanatiekeling
Mocht de conclusie zijn dat Zilveren Kruis het niet vergoedt ( onder jouw aanvullende verzekering), dan kun je alvast onderzoeken of een hogere verzekering wèl vergoedt. ( Zilveren Kruis of elders). Dan kun je de operatie uitstellen. Let wel goed op de datum die de factuur zal krijgen. Die moet dan in ieder geval in 2016 liggen. Vraag dit goed na bij het ziekenhuis.
Groet, Feina.

Re: buikwandcorrectie

Voorbijganger

Hallo allemaal,ben tijdje verdwenen uit de forum,omdat ik zo woedend was op de chirurg in bergmanskliniek als de zorgverzekeraar.Die hebben het afgewezen!!!!Ben maar terug gegaan naar de huisarts en die zei dat ik beter naar Belgie in Turnhout moet gaan,omdat daar veel van zijn patienten geholpen werden.Ben daar maandag geweest en de chirurg die was echt aardig en die keek naar mij overschotte huid en hij zei dat hij een mooie brief zal opstellen en die heb ik ontvangen.Ik moet het alleen nog doorsturen naar Zilverenkruisachmea.Maar mijn vraag is vergoeden  zei het wel in belgie(Turnhout)?Is altyd wel wat,wat mijn kruist!Het kost iets goedkoper dan in Nederland,4000 euro inclusief 3 dagen verblijf in het ziekenhuis.

 

Hoop dat jullie mij snel kunnen antwoorden.

 

Gr,Dinna

Re: buikwandcorrectie

Voorbijganger

Hoi Dinna

 

Ga er maar van uit dat je het niet vergoed krijgt dan is de teleurstelling niet zo groot

Een vriendin van mij wilde het in 2008 vergoed hebben en kreeg de vergoeding niet. We zitten nu in 2015 en de zorgverzekeraars zitten nog meer op hun centen