Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wratje op ooglid

Nieuwkomer

Sinds enige tijd heb ik een wratje op mijn bovenste ooglid. Omdat het steeds groter wordt begin ik er nu last van te krijgen. Ik wil het weg laten halen, maar wordt deze ingreep wel vergoed?

 

Wratje op ooglid

3 ANTWOORDEN

Re: wratje op ooglid

Webcare

Hi @marbuma, je hebt een verwijzing nodig van je huisarts voor de specialist.

Als je huisarts je doorstuurt naar de specialist wordt je ingreep vergoed uit de basisverzekering.

 

Hou wel rekening met je eigen risico wat hiermee wordt verrekend.

Aarzel niet om naar je huisarts te gaan Marbuma. Vind je m'n antwoord duidelijk?

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: wratje op ooglid

Fanatiekeling
Ik vind het antwoord niet duidelijk. Pauline schrijft " naar een specialist". Juist nu plastische chirurgie zo in het nieuws is geweest is het van belang te weten naar welke specialist. Oogarts, huisarts, plastisch chirurg, gewone chirurg? Bovendien geldt tegenwoordig niet meer dat een verwijzing gelijk staat aan een vergoeding. Dus ik vind het antwoord volstrekt ontoereikend.

Ook had er iets gezegd moeten worden over de controle op de gecontracteerdheid van het ziekenhuis c.q. het specialisme in het gekozen ziekenhuis in combinatie met de basisverzekering.
Groet, Feina.

Re: wratje op ooglid

Moderator

Hoi Feina en Marbuma,

 Goed dat je aangeeft @Feina dat je het antwoord van Pauline niet duidelijk vindt. Ik vermoed dat mijn collega wilde duidelijk maken dat het in dit geval goed is om een afspraak te maken met de huisarts. Deze kan namelijk bepalen waar het weghalen van het wratje kan gebeuren. Wellicht kan dit gewoon bij de huisarts zelf. Wanneer dit niet mogelijk is zal de huisarts doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. Welke specialist dat is zal de huisarts natuurlijk uitleggen.

 

 Wanneer de huisarts het wratje bij jou kan weghalen zal dit vergoed worden uit de basisverzekering. Wanneer de huisarts het wratje weghaalt en hij wil het wratje nog nader laten onderzoeken is het goed om te weten dat dit wel verrekend wordt met je eigen risico. Stuurt de arts je door naar een andere zorgverlener voor het verwijderen van het wratje? Ik wil je adviseren op dat moment contact met ons op te nemen. We kunnen met jou bekijken waar de huisarts je naar heeft doorverwezen en hoe de vergoeding is.