Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Wordt een maagband vergoed bij een BMI van 32 (175cm)

Nieuwkomer

Afvallen zo lukt me niet meer. Mijn vraag is of ik misschien in aanmerking kom voor een maagband en of dit dan vergoed wordt. 

Wordt een maagband vergoed bij een BMI van 32 (175cm)

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Wordt een maagband vergoed bij een BMI van 32 (175cm)

Webcare

Hoi Fem, de specialist beoordeelt of je voldoet aan de criteria voor een maagverkleining. Zo ja, dan betalen wij de behandeling uit de basisverzekering. Je betaalt eigen risico over de kosten.  

 

Om voor een operatie in aanmerking te komen, moet  je aan aanvullende voorwaarden voldoen. Je hebt een BMI (Body Mass Index) van 40 of hoger. Of  je hebt een BMI tussen de 35 en 40 en ernstige problemen door het overgewicht die niet met medicijnen te behandelen zijn.  Als je naast je overgewicht een andere klacht of complicatie hebt, dan kan dat voor de arts de reden zijn om wel te opereren. Ook als je bmi lager is dan 40. De arts beslist of de operatie nodig is en door gaat.  Voor zowel de maagband als de gastric bypass is er een vergoeding mogelijk vanuit de basisverzekering. De specialist bepaalt dus of je voldoet aan de gestelde criteria. Heb je nu al vragen over deze criteria, bespreek ze dan met je huisarts. De chirurgen kiezen steeds minder voor het plaatsen van een maagband omdat dit niet altijd het gewenste resultaat geeft.   Ik verwijs je graag nog naar het topic over de vergoeding voor bariatrische chirurgie voor meer informatie.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.