Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Voorbijganger

Hoi allemaal. Ik ben van plan binnenkort een oorcorrectie te laten doen, wat verzekerd wordt door Zilveren Kruis. Wij hebben namelijk aanvullend 3 sterren. Nu had ik vandaag een vrouw van een kliniek aan de lijn, die mij vertelde dat de operatie zelf wel vergoed wordt door Zilveren Kruis maar de consulten als eigen risico worden verrekend.  Toen ik op de site van Zilveren Kruis naar mijn vergoedingen keek stond er dat er geen eigen risico was, maar ik vraag me nu af of ze het dan alleen over de operatie zelf hebben of ook de consulten er om heen. Hopelijk kunnen jullie mijn vraag beantwoorden!

Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

8 ANTWOORDEN

Re: Worden mijn consulten verzekerd?

Medewerker

Hi Lunaelisa, 

Welkom op het forum. We hebben 3 verschillende vergoedingen waar gebruik van kan gemaakt worden bij een oorcorrectie. De eerste is een vergoeding voor verzekerden tot 18 jaar. Hier vind je de vergoeding terug:

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Flapoorcorrectie-tot-18-jaar.aspx

Dit betreft een vergoeding uit de aanvullende verzekeringen en bovendien een vergoeding onder de 18 jaar waardoor er hier geen eigen risico over wordt gerekend. 

Op het moment dat je ouder bent dan 18 moet een vergoeding worden aangevraagd via een plastisch chirurg bij ons. De eerste vergoeding is bij medische noodzaak. Je arts bepaalt of hiervoor een machtiging ingediend kan worden bij ons. Dit wordt vergoed uit de basisverzekering, maar moet je inderdaad rekening houden met het eigen risico, voor zowel een consult als de operatie:

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Plastische-chirurgie-bij-medische-nood...

Tot slot hebben we ook een vergoeding vanuit de aanvullend 4 sterren verzekering. Helaas niet bij de 3 sterren. Dit betreft cosmetische chirurgie, er wordt geen eigen risico over verrekend en hieronder vind je deze vergoeding terug:

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Cosmetische-chirurgie-zonder-medische-...

Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kan!

groet,

Jochem

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Fanatiekeling
Lunaelise, Het is dus heel anders dan je dacht ( helaas).  Een eerste consult valt vaak onder de basisverzekering: de redenering daarvoor is dat de specialist moet bepalen waaronder het valt. Dus ook voor een cosmetische operatie valt het eerst consult ( vaak/soms?) onder de basisverzekering.  Ik ben zelf bekend met kaakchirurgie: implantaten. Deze worden NIET vergoed door de basisverzekering, toch vallen eerste consult plus foto's wèl onder de basisverzekering. Dat heb ik althans meegemaakt. Kun jij aangeven wat bij jou de exacte situatie is? Kun je ook aangeven of de website van zilveren kruis onduidelijk was? Of de voorlichting door de klantenservice of het ziekenhuis? 
Groet, Feina.

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Voorbijganger
Bedankt voor jullie reactie Jochem en Feina!

@Feina: het gaat bij mij om een flapoorcorrectie, en wanneer ik een consult afspreek bij de kliniek zijn ze hier al van op de hoogte en weten ze dus al waar het specifiek om gaat.
Wat ik dus zo onduidelijk vind is dat er bij mijn persoonlijke vergoedingen, en dan bij oorcorrectie, staat dat als ik onder de 18 ben het 100% wordt vergoed en dat er geen eigen risico is. Maar toen ik de kliniek belde vertelde de vrouw mij dat de patiënten soms zelf de consulten moeten betalen. Ik wil dus weten of dit ook voor mij geldt.

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Webcare

Hi Lunaelisa,

 

Als je de juiste aanvullende verzekering hebt (Aanvullend 2 tot 18 jaar) krijg je 100% vergoeding, mits je dit bij een gecontracteerde zorgverlener laat doen. Je kunt de zorgverleners zoeken in onze zorgzoeker.

 

Het is mogelijk dat je zelf de nota meekrijgt. Deze kun je vervolgens bij ons indienen voor 100% vergoeding (inclusief consulten) mits je voldoet aan de voorwaarden die ik net heb genoemd.

 

Kun je zo verder?

 

Groetjes, Michiel

Wil jij ook een leuke persoonlijke handtekening? Dit kun je gemakkelijk doen via de instellingen van jouw profiel.

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Voorbijganger
@Michiel88:

Bedankt voor je reactie! Wij hebben een aanvullend 3 sterren verzekering en ik ben onder de 18 dus dan kan ik gewoon een afspraak maken, toch?
En wordt mijn eerste consult ook niet verrekend onder de basisverzekering?

Groetjes Luna

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Webcare

Je kan inderdaad gewoon een afspraak maken, Luna.

De kosten worden niet verrekend onder de basisverzekering, maar 100% onder de aanvullende verzekering. 

 

Groetjes, Jasper

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Voorbijganger
@Jasper1: Oké dan ga ik dat doen. Heel erg bedankt voor al jullie reacites, mijn vraag is beantwoord! Groetjes Luna

Re: Worden mijn consulten voor een oorcorrectie verzekerd?

Fanatiekeling
@Jasper1: "De kosten worden niet verrekend onder de basisverzekering, maar 100% onder de aanvullende verzekering. "  Dat lijkt niet juist:  Ook hier geldt dat een arts eerst moet constateren dat het om een ( cosmetische) oorcorrectie gaat. Alleen geldt er geen eigen risico onder 18 jaar, dus dat maakt uiteindelijk geen verschil in de praktijk. Let wel op of de specialist een contract heeft! Niet alleen het ziekenhuis als geheel moet een contract hebben, maar het ziekenhuis moet deze operatie mogen uitvoeren. Klik https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/home/index?CID=acq&PLA=google&TYPE=bz-des&gclid=CNqT_rL1k88CFQIc... ( de zogenaamde zorgzoeker) en kies als " zorgsoort" OORSTANDCORRECTIE. ( zie bijlage). De specialist gaat in ieder geval een aanvraag voor toestemming sturen aan het zilveren Kruis. Want je krijgt geen toestemming in het geval de oorcorrectie bijvoorbeeld niet zo erg nodig is. Ik wil wel waarschuwen voor de pijn achteraf. Haal voldoende pijnstillers zelf in huis. Die krijg je van het ziekenhuis niet mee! 
Groet, Feina.