Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wat wordt er vergoed voor het verwijderen van een moedervlek?

Nieuwkomer

Ik heb een verzekering met 4 sterren. Ik wil 1 moedervlek weghalen op mijn gezicht. Wordt dat dan vergoed?

Wat wordt er vergoed voor het verwijderen van een moedervlek?

2 ANTWOORDEN

Re: Wat wordt er vergoed voor het verwijderen van een moedervlek?

Fanatiekeling

Ik neem aan dat dit bij de plastisch chirurg moet gebeuren? 

 

Ik vermoed dat de dermatoloog het bij een normaal consult in een moeite door kan doen, en dat dan alleen het tarief van een consult wordt berekend. Maar geloof maar, het is in NL gewoon ONMOGELIJK om achter de prijs hiervan te komen. Iedereen werkt tegen, het is gewoon schande, dat deze zorg, het verwijderen van een moedervlek, de patient wordt onthouden omdat er onduidelijkheid is over de prijs.

 

Volgens polisvoorwaarde 21.3 van de aanvullende verzekering 4 sterren "Aanvullend 4 Sterren: maximaal € 250,- per persoon per 3 kalenderjaren. Het gaat hier om een periode van 3 kalenderjaren van 1 januari tot en met 31 december. De periode begint op 1 januari in het jaar van de eerste ingreep. 

 

Lees de hele polisvoorwaarde: het eerste consult wordt vaak ten laste van de basisverzekering gebracht, en dat kost dus eigen risico. Het eigen risico wordt NIET vergoed door de aanvullende verzekering. €250 is niet een hoog bedrag en geldt dus voor drie achtereenvolgende kalenderjaren. 

 

Ik denk dat het zó zou kunnen gaan: u vraagt een verwijzing voor de plastisch chirurg aan de huisarts. U informeert bij diverse plastische chirurgen hoeveel de ingreep zou gaan kosten ( " moedervlek op het gezicht"). U vraagt om een offerte, inclusief de verwachte dbccode. U maakt een afspraak bij de chirurg van uw keuze. U let op of deze chirurg/ kliniek/ziekenhuis en poli gecontracteerd is. 

 

Misschien dat Zilveren Kruis u nog behulpzaam kan zijn met het doorgeven van de namen van geschikte (prive)klinieken. 

 

Maar moeilijk blijft het. Ik hoor graag van u het vervolg. Ik hoop dat het u gaat lukken. Lijkt toch zo'n eenvoudige vraag, maar is in het NL van 2016 bijna onmogelijk.

Groet, Feina.

Re: Wat wordt er vergoed voor het verwijderen van een moedervlek?

Community Manager

@barakli Leuk dat je hier je vraag stelt! Welkom

Ik zie dat Feina je al wat informatie heeft gegeven. Fijn dat je zo meedenkt Feina. 

 

Om aan te geven welke vergoeding je krijgt, is het belangrijk om te weten wie precies je moedervlek gaat verwijderen. 

Is dit een plastisch chirurg, zoals Feina ook vraagt. Misschien een dermatoloog of toch de huisarts? 

Als je hiervoor naar een medisch specialist gaat, heb je dan ook een verwijzing gekregen van je huisarts? 

 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken waarom je deze behandeling krijgt. 

Feina heeft het over de vergoeding als cosmetische chirurgie. Het zou daarnaast ook zo kunnen zijn dat een moedervlek verdacht is en daarom verwijderd moet worden. Dan wordt er weer gekeken naar de basisverzekering. In welke situatie zit jij precies barakli?

 

Feina geeft daarnaast nog een mooie tip. Stel dat de huisarts je heeft doorverwezen naar een medisch specialist, dan kan onze zorgcoach je ook helpen met het zoeken van een instelling. 

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.