Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Wat kost een consult bij een dermatoloog?

Nieuwkomer

Hoi, ik kom net van de huisarts vandaan voor een moedervlek. De huisarts zegt dat het geen haast heeft, maar dat ik over 2 maandjes terug moet komen. De huisarts had het over een dermatoloog afspraak, nu vraag ik mij af hoeveel kost dat een consult ? Ik kon nergens echt een antwoord vinden waar ik iets van snapte. Mijn eigen risico is maximaal.
Liefs

Wat kost een consult bij een dermatoloog?

2 ANTWOORDEN 2
Highlighted

Re: Wat kost een consult bij een dermatoloog?

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo @Flower, welkom op de community. Goed dat je je vraag hier stelt! Allereerst vind ik het fijn om te lezen dat de huisarts je geruststelt en dat je over 2 maanden terug moet komen.

 

Onze Zorgcoach kan je meer vertellen over de kosten van een bezoek aan een dermatoloog. Dat hangt namelijk ook af van de afspraken die we met de ziekenhuizen hebben gemaakt. Je kunt direct onze Zorgcoach spreken als je belt met 071 364 02 80. Zij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 18:00 uur.

 

Misschien staat er informatie die voor jou handig is in het topic 'Kosten eerste consult dermatologie'. Daar staat bijvoorbeeld ook dit: 'De dermatoloog die je behandeling start maakt 1 rekening voor het gehele behandeltraject. Vanaf de diagnose van de specialist tot en met eventuele ziekenhuisbehandeling en bijbehorende nacontrole(s). Het ziekenhuis noemt dat 'zorgonderdelen'. Het ziekenhuis rekent deze zorgonderdelen niet apart af. Voor dit zorgpakket krijgt je 1 rekening. Hierover betaal je eigen risico.'

Of je kunt kijken op de website DIS open Data van de NZa bij 'dermatologie'.

 

Als je benieuwd naar de prijzen van andere zorgkosten zoals bijvoorbeeld een bloedonderzoek of MRI-scan kost kun je op onze website kijken.

 

Heb je verder nog vragen, stel ze gerust! Ik help je graag verder.

 

Highlighted

Re: Wat kost een consult bij een dermatoloog?

Fanatiekeling

De prijzen verschillen per ziekenhuis en zorgverzekeraar. Deze vraag wordt vaak gesteld omdat veel mensen verdachte of vervelende plekjes hebben, die ze liever  niet aan de beoordeling van een huisarts overlaten. Ik heb voor je gezocht met de termen " huidaandoening" en "eczeem". Zorgverzekeraar CZ heeft tarieven op de website staan en ook het UMCU. De prijs is afhankelijk van de aandoening (diagnose). Dus stel de diagnose zou huidkanker zijn, dan betaal je waarschijnlijk meer. Zie de bijgesloten bestanden.

websites met prijzen: 

http://www.doktersrekening.nl

http://www.watkostdezorg.nl/zorgproductenvergelijken.php

http://www.umcutrecht.nl/nl/Over-Ons/Wat-we-doen/Zorgkosten?page=14

Groet, Feina.