Wanneer neem jij iemand mee naar doktersbezoek?

Community Manager

Bijna 1 op de 3 mensen gaat alleen naar de dokter. Terwijl iemand meenemen best prettig en handig kan zijn. In de eerste plaats voor emotionele steun vóór, tijdens en na het doktersbezoek. Maar ook om een heel praktische reden: twee horen en onthouden meer dan één. Bij slecht nieuws bijvoorbeeld is het voor de patiënt moeilijker om zich te concentreren op wat de dokter verder vertelt.

 

In 2014 combineerde Barbara haar gewone baan als jurist met vrijwilligerswerk in het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Hier begeleidde ze als co-patiënt drie mensen tijdens hun ziekteperiode. Lees het volledige verhaal van Barbara…

 

Wanneer zou jij overwegen iemand mee te nemen naar een doktersbezoek? En waar moet die persoon volgens jou dan vooral op letten?

 

 

beternaardedokter.png

Wanneer neem jij iemand mee naar doktersbezoek?

2 ANTWOORDEN 2
Highlighted

Re: Wanneer neem jij iemand mee naar doktersbezoek?

Vaste bezoeker

Ik neem graag een van mijn kinderen,  of allebei,  mee naar een belangrijk gesprek bij een arts. 

Zij kennen mij het best en kunnen wellicht mijn verhaal aanvullen of vragen stellen. 

Voor hen is het ook fijn te weten of iets familiair is. 

Ben ook heel blij dat ze er tijd voor vrijmaken. 

Highlighted

Re: Wanneer neem jij iemand mee naar doktersbezoek?

Community Manager

Gisteren was ik toevallig bij de huisarts en de specialist. Ik heb dus even goed om me heen gekeken in de wachtkamer. Smiley Vrolijk  

Het viel me op dat er echt veel mensen alleen in de wachtkamer zitten. Bij de huisarts was iedereen alleen (op de minderjarige kinderen na). Bij de specialist was iets meer dan de helft alleen. 
Zelf denk ik dat het soort specialisme en soort afspraak ook van invloed zijn. Is het enkel even een korte check-up of krijg je de uitslag van een onderzoek? Dat is ook het punt waarop ik mijn overweging maak, om alleen te gaan of niet. 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.