Wachttijd verkorten voor een afspraak in het ziekenhuis

Nieuwkomer

Hoe kan de wachttijd worden verkort voor afspraak in ziekenhuis

Wachttijd verkorten voor een afspraak in het ziekenhuis

2 ANTWOORDEN 2

Re: Wachttijd verkorten voor een afspraak in het ziekenhuis

Fanatiekeling

Een zorgverzekeraar heeft de wettelijke plicht om zijn verzekerden binnen de Treeknorm-wachttijden ( ca. 4 weken, zoek zelf) aan een afspraak te helpen. Alleen daarmee helpt de zorgverzekeraar jou. In eerste instantie doen ze niets wat je niet ook zelf kan doen: de toegangstijden/wachttijden van de ziekenhuizen in de omgeving raadplegen via internet. Deze staan duidelijk op de websites van de ziekenhuizen, per specialisme uitgesplitst. Als blijkt dat de wachttijden te lang zijn, is de zorgverzekeraar verplicht om te zorgen dat jij elders in NL of bij een buitenlands ziekenhuis terecht kan. ( zonder extra kosten natuurlijk). 

Een andere weg die je kan volgen is de hulp van de huisarts inroepen: die kan dmv een telefoontje proberen de wachttijd te verkorten. 

Ik ben persoonlijk van mening dat de wachttijden, die momenteel acceptabel worden geacht, buitensporig zijn. Denk vooral aan je eigen gezondheid en ook het lichamelijk comfort is van belang! 

Groet, Feina.

Re: Wachttijd verkorten voor een afspraak in het ziekenhuis

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Welkom op de community @AlexReuvers.

Je kunt voor wachttijdbemiddeling contact opnemen met onze zorgcoach. Dit is een gratis service van Zilveren Kruis. De zorgcoach helpt bij het regelen van de zorg. Zij zijn op werkdagen bereikbaar vanaf 08.00 uur op 071 - 364 02 80. Ook hebben we zorgcoaches die meepraten hier op de community. 
Kun je hiermee verder? Als je verder hulp nodig hebt, laat het me even weten!