Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Wachtlijst gnatholoog

Nieuwkomer

De wachtlijst gnatologie is nu ruim 6 weken in Harderwijk. Heeft Zilverenkruis een snellere manier om acute kaakproblematiek door een specialist te laten onderzoeken?

Wachtlijst gnatholoog

4 ANTWOORDEN

Re: Wachtlijst gnatholoog

Fanatiekeling

Volgens mij valt gnathologie niet onder de basisverzekering. Maar ook in dat geval kan je zorgverzekeraar misschien voor je bemiddelen.

Groet, Feina.

Re: Wachtlijst gnatholoog

Expert

Hoi @HarryRaaphorst,

 

wat vervelend dat je met je kaakproblematiek tegen een lange wachttijd aan loopt.

De zorgcoach helpt je graag met het zoeken naar een ziekenhuizen waar de wachttijd korter is. @Feina, de kosten van de kaakchirurg/gnatoloog vergoeden we vanuit de basisverzekering. Houdt hierbij wel rekening met de inhouding van het Eigen Risico.

 

Ook wil ik je wijzen op de lijst van tandarts-gnatologen op de site van De Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde NV/GPT. Dit zijn tandartsen met de specialisatie in gnatologie. De tandartskosten vergoeden we vanuit de tandartsverzekering, voor maximaal 75% tot het maximaal bedrag van de gekozen TV.

 

De zorgcoach helpt je graag. Bel, mail of chat ons.

Zorgcoach Zilveren Kruis

Re: Wachtlijst gnatholoog

Fanatiekeling

@Renate L schreef: "@Feina, de kosten van de kaakchirurg/gnatoloog vergoeden we vanuit de basisverzekering. "

 

Volgens mij klopt dit niet: zie https://www.independer.nl/tandarts/info/wie-werken-er-in-de-tandartspraktijk/gnatholoog.aspx en bijlage.

Groet, Feina.

Re: Wachtlijst gnatholoog

Expert

@Feina, er is een verschil in vergoeding.

 

In het ziekenhuis werken kaakchirurgen met het aandachtsgebied in gnatologie. Deze kaakchirurgen zijn medisch specialisten. Hun behandelingen worden door het ziekenhuis bij ons gedeclareerd. De kosten betalen we vanuit de basisverzekering.

 

Er zijn ook tandartsen die zich hebben gespecialiseerd in gnatologie. Deze behandelingen worden door de tandarts gedeclareerd. De kosten kunnen worden betaald vanuit een aanvullende tandartsverzekering. We betalen 75% tot het maximaal verzekerde bedrag.

Zorgcoach Zilveren Kruis