Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Waarom wordt de Longarts niet vergoed ?

Nieuwkomer

Hallo,

 

Ik was even benieuwd, de longarts in een ziekenhuis waarbij ik een onderzoek laat doen en met de volgende diagnose komt : Bronchiòctasieòn. Is dit nou iets wat niet vergoed wordt aangezien er een rekening komt voor dat bedrag (eigen risico?). 

 

Ben namelijk op bezoek geweest bij een longarts voor een onderzoek en was dus verbaasd dat ik de rekening heb mogen ontvangen. Ik heb een basis zeker pakket met aanvullend 3* en zit nu dus even onduidelijk te kijken naar de rekening Smiley Vrolijk

 

kunnen jullie mij meer vertellen want volgens mij hoort dit toch vergoed te worden uit mijn zorgpakket ?

 

groet

 

Adje

Waarom wordt de Longarts niet vergoed ?

2 ANTWOORDEN

Re: Waarom wordt de Longarts niet vergoed ?

Fanatiekeling

De eerste €385 van kosten zijn altijd voor eigen rekening: dit is het verplichte Eigen Risico. Dit geldt voor medicijnen, bloed en rontgenonderzoek, specialistische consulten, ziekenhuisopname etc. 

Uw driesterren aanvullende verzekeringen dekt andere dingen, die niet door de basisverzekering vergoed worden, zoals fysiotherapie, steunzolen. Ik begrijp dat u andere verwachtingen had en dat u kennelijk nooit eerder zorgkosten gedeclareerd heeft. 

In uw geval zou u kunnen overwegen om de driesterren-verzekering te laten vallen en ook uw eigen risico omhoog te schroeven met €500. ( aannemende dat u nooit van zorg gebruik maakt). 

PS ik ben niet van Zilveren Kruis

Groet, Feina.

Re: Waarom wordt de Longarts niet vergoed ?

Community Manager

Hoi Adje, 

Wat vervelend dat je een onverwachte rekening hebt gekregen!

Feina geeft in haar bericht uitleg over het eigen risico. Zoals je leest is het eigen risico ook van toepassing op specialistische consulten en ziekenhuisopname. De medisch specialistische zorg. Daaronder valt ook de behandeling van de longarts. De aanvullende verzekering staat hier los van. Meer weten over het eigen risico? Bekijk dan ook eens deze pagina

 

Zoals Feina ook aangeeft. Het is altijd de moeite waard om nog even goed naar je pakket te kijken. Kunnen we je daarmee nog helpen? 

 

Mocht je nog wat willen aanpassen. Hier een overzicht van de verschillende soorten wijzigingen en voor welke datum dat doorgegeven moet zijn. 

 

Tot slot: Wil je het eigen risico liever in termijnen betalen. Bekijk hier de mogelijkheden. 

 

Fijne jaarwisseling! 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.