Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding verwijderen vetbult / lipoom

Voorbijganger

Goedemorgen,

 

Ik zou graag willen weten waar het verwijderen van veltbulten / lipomen onder valt. Wordt dit door de basisverzekering gedekt of aanvullend? En wordt het volledig of deels vergoed? Wat zijn daar de voorwaarden bij?

 

Met vriendelijke groet,

 

Joost 

Vergoeding verwijderen vetbult / lipoom

OPGELOST
1 ANTWOORD

Re: Vergoeding verwijderen vetbult / lipoom

Community Manager

@JoostHuizing Het antwoord op jouw vraag is een beetje afhankelijk van de situatie. Door wie laat je dit weghalen? 

 

Volgens mij wordt dit nogal eens gedaan in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum, door de medisch specialist.  Als dit het geval is, dan spreken we van de vergoeding medisch specialistische zorg. Zoals je ook terug ziet via het linkje, is dit zorg uit de basisverzekering. Het eigen risico is dan wel van toepassing. De eerste stap is dan een verwijzing van de huisarts. 
Bekijk ook even of dat de zorgverlener een contract met ons heeft. Dat is ook belangrijk voor volledige vergoeding. Dit kan via onze zorgzoeker.

Nog opzoek naar een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum voor een snelle afspraak? Mijn collega's van de Zorgcoach kunnen hiermee helpen. 

Is jouw situatie toch anders? Laat het dan even weten!

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.