Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding van neuscorrectie

 Bewerkt 
Voorbijganger

Ik heb een vraag over de vergoeding van een neuscorrectie in mijn specifieke geval.

 

Ik gebruik sinds mijn elfde levensjaar medicatie voor mijn schildklier(Thyrax Duotab) omdat deze beschadigd is geraakt door bacteriële infecties. Ik had vóór deze behandeling een hele mooie wipneus wat tegenwoordig een neus is waarbij het neusbeen erg opvallend naar voren steekt en dat terwijl deze specifieke neusvorm niet in mijn familie voorkomt. Nu weet ik niet honderd procent zeker of dit ook echt de oorzaak is maar ik heb op internet gelezen(ik zet de bron onderaan) dat één van de symptomen van een te traag werkende schildklier(die nog niet behandeld is) een opvallende wipneus is waardoor ik sterk het vermoeden krijg dat deze afwijking het gevolg van deze behandeling is. Het ontsierd namelijk de zijkaanzichten van mijn gezicht en is nog veel lelijker als ik moet lachen waardoor ik ook zo min mogelijk probeer te lachen als er mensen naast mij staan. Omdat ik als twintigjarige student niet het geld heb om dit te kunnen betalen, vroeg ik mij af of deze ingreep in mijn situatie door mijn basis zorgverzekering bij ZilverenKruis achmea wel zal worden vergoed?

 

bron: http://www.voedingisgezondheid.nl/Bijnieren_trage_schildklier.html

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Vergoeding van neuscorrectie

7 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Moderator

Hoi Student,

 

Allereerst van harte welkom op de community! Leuk dat je hier je vraag stelt.. 

 

In sommige gevallen wordt plastische chirurgie vergoed vanuit de basisverzekering. Het is denk ik goed om te weten dat er in deze gevallen altijd toestemming moet worden aangevraagd bij ons. Deze aanvraag kan de specialist bij ons doen. Via onze website lees je precies in welke gevallen er een vergoeding mogelijk is. Ook vind je onderaan uitleg over de toestemming die moet worden aangevraagd en waarom wij niet alle aanvragen kunnen goedkeuren. 

 

Kom je er met behulp van de website niet uit? Laat mij gerust je verdere vragen weten. 

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Voorbijganger

Hoi Michelle,

 

Hartelijk dank voor je reactie!

 

Ik heb de link die je in je antwoord had gezet bekeken en zag er wel iets bij staan over de misvorming van zichtbare botten maar dan in een aangeboren situatie. In mijn geval is de misvorming van

mijn neusbeen(denk ik) ontstaan als gevolg van de schildklierhormoonbehandeling die ik toegediend kreeg vanaf een leeftijd waarin mijn schedel nog volop in de groei was. In deze periode had ik ook steeds een iets te hoge dosis thyrax omdat men dacht dat ik daardoor meer energie zou krijgen.

Ik ben sinds dit jaar onder behandeling van een endocrinoloog maar heb het er nog niet over gehad. Over ongeveer een maand heb ik weer een afspraak met haar dus dan kan zal ik het er ook met haar nog over hebben.

 

Zou er denk je een aannemelijke kans zijn dat ik in aanmerking zal komen voor een vergoeding aangezien er niet veel onderzoek gedaan is naar dit specifieke verschijnsel?

 

 

 

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo student,

 

Goed om te zien dat je met de link je informatie hebt gevonden. Je kan het inderdaad het beste met je endocrinoloog bespreken. Ze zal je in ieder geval meer kunnen vertellen over de behandeling en of het kan worden vergoed. 

 

Ik vind het erg moeilijk om je een inschatting te geven. Wij zijn zelf niet medisch onderlegd en kunnen op deze afstand ook niet beoordelen. Ik zou het echt even aan je endocrinoloog  laten.

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Fanatiekeling
Jammer dat de zorgverzekeraar hierin niet duidelijk kan zijn. Mij lijkt het duidelijk dat dit niet vergoed zal worden onder de strenge regels voor plastische chirurgie.
Als Student zich zou wenden tot een plastisch chirurg, dan is het goed om te weten dat het eerste consult wèl onder de basisverzekering valt. ...... Maar dat kost dan wel het eigen risico. Een eerste consult bij een plastisch chirurg kost misschien wel €400? Misschien kan Zilveren Kruis dat voor je opzoeken. Dan heb je tenminste enige houvast.
Groet, Feina.

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Moderator

Hi Feina, er zijn inderdaad strikte regels voor de vergoeding van plastische chirurgie. De aanname of er in de situatie van Student wel of geen vergoeding is kan ik helaas niet doen.

De toevoeging die je geeft over het eerste consult en eigen risico is een hele fijne toevoeging! Goed voor @student om dit inderdaad te weten. 

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Voorbijganger

Iedereen bedankt voor jullie antwoorden.

 

Ik zal het met de endocrinoloog overleggen.

 

mvg. student

Re: Vergoeding van neuscorrectie

Bekend gezicht

@student

Ik weet hoe je je voelt ik ben al me hele leven hypofyse patient en kreeg al vanaf me 10de Thyrax toegediend.

Ik zou zeker de Endocrinoloog een verklaring laten schrijven en die na de zorgverzekeraar laten zien zodat je alsof in aanmerking kom.

 

Ik wil je heel veel sterkte toe wensen, en je staat er nooit alleen voor

 

Groetjes

Nanda