Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Vergoeding borstvergroting

Nieuwkomer

Toen ik 15 was ben ik geopereerd aan een ingekapselde goedaardige tumor in mijn borst. Na deze operatie is deze borst niet meer gegroeid maar mijn andere wel. Ik heb nu een verschil qua cupmaat. Ik vroeg mij af of het vergoed word om mijn borsten te laten corrigeren. Aangezien het verschil is gekomen na de ingreep. Met vriendelijke groet

Vergoeding borstvergroting

7 ANTWOORDEN 7
Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Webcare

Goedemorgen Chorsten,
Allereerst welkom op onze community! De basisverzekering vergoedt zowel een borstverkleining als het plaatsen van een borstprothese (borstvergroting). De vergoeding valt dan onder plastische chirurgie. 

De afspraken over wanneer een borstverkleining of een borstprothese wordt zijn erg specifiek. Een eenzijdige borstverkleining wordt bijvoorbeeld vergoed als er minstens 2 cupmaten verschil zitten tussen beide borsten. Een voorbeeld van een reden waarvoor een borstprothese vergoed wordt is als er geen of weinig borstontwikkeling is, of als er een verschil van 2 cupmaten is en de kleinste borst cupmaat AA of A heeft. Er zijn meer indicaties voor beide vergoedingen, dus neem dit als voorbeelden .

Voor beide vergoedingen geldt dat een plastisch chirurg in een ziekenhuis de beoordeling moet uitvoeren of de (en welke) behandeling vergoed wordt. Als het nodig is zal de chirurg eerst een aanvraag indienen bij ons. Oftewel, de eerste stap voor jou is om op consult te gaan in het ziekenhuis. Vraag daarvoor een verwijzing van je huisarts. 

Een consult in een ziekenhuis wordt standaard vergoed uit de basisverzekering. Het eigen risico geldt wel. Vervolgens gaat de plastisch chirurg de beoordeling uitvoeren en de mogelijkheden met jou bespreken. Als een behandeling wordt vergoed dan geldt ook daarvoor het eigen risico. 

Ook belangrijk: als je een Basis Zeker of Exclusief hebt kan je in alle ziekenhuizen terecht. Kosten die wij vergoeden worden na het eigen risico dan volledig vergoed. Alle ziekenhuizen zijn door ons gecontracteerd. Als je echter een Basis Budget hebt is het belangrijk om naar een geselecteerd ziekenhuis te gaan voor de hoogst mogelijke vergoeding.

Bij een niet-geselecteerd ziekenhuis vergoeden wij 75% van de door ons gecontracteerde tarieven voor kosten die uit de basisverzekering vergoed worden. Je betaalt dan dus naast het eigen risico ook een eigen bijdrage. Check onze Zorgzoeker om ziekenhuizen bij jou in de buurt te vinden!

Kan je met deze informatie al verder Chorsten? Laat het mij weten als je nog vragen hebt. Je kan mij ook altijd een privéberichtje sturen als je wilt dat ik je verzekering nakijk. Stuur mij dan je relatienummer, geboortedatum en postcode in het privébericht.

Groetjes,
Bart

https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/

Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Nieuwkomer

Beste Zilveren Kruis,

 

Is het nog steeds het geval dat er mogelijkheden zijn voor een borstvergroting als je minder dan een cup AA hebt? Ik heb namelijk maandag een consult. En ben zo zenuwachtig en bang voor de afwijzing, dat ik bijna niet durf te gaan bang voor de teleurstelling. Ik zou graag de bevestiging horen als dit nog steeds het geval is (weinig borstgroei tot geen, minder dan cup AA).

Ik hoop een reactie te mogen vernemen.

 

Vriendelijke groet,

Elzira Gierman

Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Webcare

Dag Elzira,

 

Welkom op ons forum, leuk dat je je eerste post hebt geplaatst!

 

Wat een spannend vooruitzicht, ik kan me voorstellen dat je hier al even tegen aan hikt. En dat je graag wat bevestiging van ons wil of het zin heeft om naar het consult te gaan.

 

Van afstand is het voor ons helaas niet te zeggen of je uiteindelijk ook aan de voorwaarden voldoet. Ik kan je dus ook geen duidelijkheid geven of je een borstvergroting van ons vergoed zal krijgen.

Het beste kun je maandag naar het consult gaan. De medisch specialist kent namelijk alle voorwaarden en kan door het consult vertellen of de borstvergroting in jouw geval wordt vergoed. 

 

Niet helemaal de duidelijkheid die je zoekt, maar kun je toch zo verder met mijn antwoord?

 

Groeten,

Bas

Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Nieuwkomer
Hey,
Ik ben 24 jaar en worstel al lang voor een borstvergroting omdat ik bijna tot niets heb. Een A cup. Mijn vraag is dus waar ik moet zijn of welke stappen ik moet ondernemen om te horen of ik voor een vergoeding in aanmerking kom ??
Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Community Manager

Goedemorgen @ShauniStuer,

 

Allereerst welkom op onze community! Goed dat je op zoek gaat naar informatie.

 

Een borstvergroting wordt in enkele gevallen vergoed. Voorbeelden waarbij een vergoeding mogelijk is, is agenesie (niet ontwikkeld borstweefsel) of aplasie (ontbrekend borstweefsel).

 

Om te beginnen heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Met de verwijzing kan je naar een zorgverlener waar wij afspraken mee hebben gemaakt. In de zorgzoeker op onze website staan de zorgverleners waar afspraken mee zijn. Je kan daar zoeken op de term "borstvergroting", vervolgens geef je jouw basisverzekering op en jouw postcode. De gecontracteerde zorgverleners komen dan naar voren.

 

De specialist bepaalt of het om plastische chirurgie gaat of niet. Als de aanvraag niet akkoord is, krijg je het eerste consult vergoed uit de basisverzekering. Je betaalt eigen risico. Als de aanvraag niet akkoord is, maar je kiest er toch voor om door te gaan met de behandeling, dan vallen alle kosten onder het behandeltraject dat je zelf gaat betalen. Als de aanvraag akkoord is, worden de kosten voor het traject uit de basisverzekering vergoed. Je betaalt eigen risico.

 

Belangrijk punt is dat de medisch specialist bij ons een aanvraag (machtiging) zal indienen. Je hoeft daarvoor zelf niks te doen. Op basis van de aanvraag van de specialist wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed. 

 

Is dit een duidelijk antwoord op jouw vraag, Shauni? Als er nog vragen zijn hoor ik het graag.

 

Groet,

Jasper

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.
Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Nieuwkomer

hi ik heb een vraag ik ben 19 bijna 20 maar ik was eerst heel erg dik en ben nu heel erg afgevallen en omdat ik zo erg ben afgevallen heb ik geen borsten meer met geen borsten bedoel ik het zijn 2 slappe dingen die letterlijk bij mijn navel hangen dit geeft mij echt geen fijn gevoel.... worden borsten ook vergoed met zulke redenen , want het schaad mijn zelfvertrouwen heel erg

Highlighted

Re: Vergoeding borstvergroting

Community Manager

Goedemorgen @mrsJansen,

 

Goed dat je ons met deze vraag opzoekt op onze community. Welkom!

 

Je vraagt ons of wij een borstvergroting vergoeden nadat je veel bent afgevallen. Ik moet je hierin helaas teleurstellen. De kosten voor een borstvergroting bij kleine of slappe borsten na het afvallen worden namelijk niet vergoed.

 

Er is alleen een vergoeding mogelijk wanneer er sprake is geweest van borstkanker of van agenesie (niet ontwikkeld borstweefsel) of aplasie (ontbrekend borstweefsel). 

 

Sorry dat ik geen beter nieuws voor je heb. Is mijn antwoord wel duidelijk voor je? Als er nog vragen zijn hoor ik het graag.

 

Groet,

Jasper

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.