Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding acne behandeling

Nieuwkomer

Hallo,

 

Ik heb last van acne en wil dit graag laten behandelen. Nu vind ik het lastig wat te doen. Ik heb een 1-ster polis.

Via een kliniek wordt het niet vergoed, aangezien in mijn pakket een acne behandeling niet wordt vergoed als ik het goed begrijp.

Huisartsenzorg is verzekerd volgens mij, maar waarschijnlijk moet ik worden verwezen naar een dermatoloog voor behandeling. Dan moet ik kosten van mijn eigen risico betalen + vrijwillig eigen risico, wat ik op maximaal heb staan (dus kom ik uit op 885 euro aan eigen risico wat ik eerst moet betalen). Alles wat hier aan kosten bovenop komt bij de dermatoloog, wordt dit wel vergoed?

 

Ik hoop dat jullie mij hiermee verder kunnen helpen en kunnen laten weten of bovenstaande redeneringen kloppen. Alvast bedankt!

 

Vergoeding acne behandeling

3 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding acne behandeling

Webcare

Hoi @Mionsy vanaf aanvullend *** wordt de acnebehandeling vergoed tot €250,- per jaar. Je bent zoals je al zegt op dit moment met 1* hier niet voor verzekerd.

 

Heb je een verwijzing voor dermatoloog?  Gaat het om medisch specialistische zorg die verzekerd is in de basisverzekering?  

Je betaalt hierover inderdaad je verplichte en vrjiwillige eigen risico. Is het bedrag van je eigen risico volgemaakt voor 2016 worden de kosten betaald (als het gaat om zorg die verzekerd is in de basisverzekering)

 

In Mijn Zilveren Kruis kun je zien wat de stand van je eigen risico is.  Je kunt hier ook je pakket per januari veranderen. Kijk gerust eind november naar de nieuwe voorwaarden en prijzen voor 2017.

 

Is dit helder voor je?

 

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Vergoeding acne behandeling

Nieuwkomer
Beste Zilveren Kruis,

Ik heb een vraag over de vergoeding van acnebehandeling.
Sinds kort heeft de huisarts mij doorverwezen naar de dermatoloog, zij kan niets meer voor me doen.
Voordat ik aan dit traject begin wil ik graag weten wat me te wachten staat met betrekking tot vergoedingen. Op de site kreeg ik hierover geen duidelijk antwoord.
Ik heb een basis budget verzekering (zo nder aanvullende verzekeringen) en wil in behandeling gaan bij een dermatoloog die past bij een van de ziekenhuizen die door jullie zijn gecontracteerd.

Mijn vraag is, wordt de behandeling bij de dermatoloog vergoed? (Intake gesprek, maandelijks terugkomen, medicatie etc.).
Zoja, wordt dit geheel vergoed of gedeeltelijk vergoed???

Ik hoor graag van jullie,

Y-V99.

Re: Vergoeding acne behandeling

Medewerker

Beste Y-V99,

Welkom op het forum, leuk dat je je vraag hier stelt! 

Je geeft aan doorverwezen te zijn naar de dermatoloog. Dit valt onder Medisch Specialistische zorg en wordt vergoed uit de basisverzekering. Je moet hierbij enkel rekening houden met het eigen risico. Dit jaar is het eigen risico € 385,-. Op het moment dat je nog geen kosten uit de basisverzekering hebt gebruikt, betaal je de eerste € 385,- zelf.

Hier vind je de vergoeding terug: 

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Medisch-specialistische-zorg-verplegin...

Daarnaast vind je hier een uitleg over het eigen risico:

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/basisverzekering/Paginas/eigen-risico.aspx

Je geeft ook aan dat je een Basis Budget bij ons hebt dit houdt inderdaad in dat je naar een beperkt aantal ziekenhuizen toe kan waarbij je geplande zorg 100% vergoed krijgt (rekening houdende met het eigen risico)

Je kunt via onze zorgzoeker een ziekenhuis vinden bij je in de buurt:

https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/

Zoek hier naar dermatoloog, jou postcode en geef aan dat je naar een beperkt aantal ziekenhuizen mag gaan. Als je verder klikt krijg je een lijst met ziekenhuizen waar je naar toe kunt gaan bij jou in de regio!

groet Jochem