Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding Reumatoloog

Nieuwkomer

Hallo,

Ik kan nergens lezen of het bezoek aan een reumatoloog vergoed wordt of niet!

Vergoeding Reumatoloog

11 ANTWOORDEN 11

Re: Vergoeding Reumatoloog

Webcare

Goedemiddag mcl,

 

Goed dat je het vraagt! De vergoeding voor een bezoek aan een reumatoloog valt onder die van de medisch specialistische zorg en verblijf. De voorwaarden en vergoeding kan je vinden op www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Medisch-specialistische-zorg-verpleging-en-ver...

 

Groetjes, Reinier

Re: Vergoeding Reumatoloog

Fanatiekeling

De belangrijkste voorwaarde is dus wel dat je een verwijzing hebt. 

 

En de reumatoloog c.q. het zoekenhuis moet een contract hebben met Zilveren Kruis . 

 

Ook betaalt u wel eigen risico. Een bezoek aan een reumatoloog kost misschien wel €250. Als u nog eigen risico open heeft staan (€385 in 2017), dan betaalt u dit bedrag dus zelf.

Groet, Feina.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Bedankt @Feina! Jouw aanvulling klopt inderdaad. De informatie is grotendeels ook na te lezen bij de vergoeding medisch specialistische zorg. Misschien ook een goede tip, @mcl: via de Zorgverkenner kun je veel extra informatie vinden waar je misschien wat aan hebt:

  • informatie over gecontracteerde zorgverleners​
  • indicatie van de wachttijden
  • waar je terechtkunt
  • wat je vergoed krijgt
  • kosten van ruim 100 behandelingen. En wat je eventueel aan eigen risico betaalt.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Fanatiekeling

Ik heb de zorgverkennner uitgeprobeerd. Er worden wel namen van specialisten genoemd, maar niet hun specifieke subspecialisaties. Dit is niet handig, omdat iemand met een bepaalde bijzondere reumatische aandoening ( mits al bekend), bij een arts thuishoort die meer  ervaring heeft met die specifieke aandoening. 

Verder heb ik een opmerking over de vergoeding, waarbij bij elke ster apart staat aangegeven dat 100% uit de basisverzekering wordt vergoed. Dat vind ik verwarrend. Zie afbeelding. 

Groet, Feina.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Community Manager

Hallo @Feina,

 

dank voor je feedback. Ik geef het door aan de ontwikkelaars van de Zorgverkenner.

 

Wat de opbouw van de vergoeding betreft: we hebben bewust voor het format gekozen om duidelijk te laten zien als de vergoeding voor 100% uit de basisverzekering komt. We voegen alleen tekst toe als er een extra vergoeding vanuit een aanvullende verzekering is. Je ziet nu in 1 oogopslag vanuit welk pakket er een vergoeding is. En als een aanvullende vergoeding is, zie dat ook. je ziet dat bijvoorbeeld bij de vergoeding voor geneesmiddelen en bevalling in het ziekenhuis op eigen verzoek.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Fanatiekeling

Het is en blijft verspilling van tekst en ruimte op een pagina. Het is erg onduidelijk.

 

Ik heb de beide links gevolgd en de link van de verloskundige zorg begrijp ik helemaal niet! Wat is 100%? Zie afbeelding. 

Ik vind het misleidend als bij een aanvullende verzekering 100% vermeld wordt terwijl de vergoeding eigenlijk uit de basisverzekering komt!

Groet, Feina.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo @Feina,

 

Dank weer voor je reactie. Ik plak hieronder ook nog even een plaatje. In de button links proberen we kort zo duidelijk mogelijk te zeggen wat je vergoed krijgt. In het blok ernaast is meer ruimte en specificeren we de opbouw van de vergoeding. Zo zie je pas bij de vergoeding bevalling in het ziekenhuis op eigen verzoek bij Aanvullend 2 sterren in de button links staan dat de vergoeding 100% is. In het blok rechts daarnaast zie je vervolgens staan wat er uit de basisverzekering wordt vergoed:

 

Basisverzekering
• maximaal € 208 voor de verloskamer
• 100% voor de verloskundige zorg

 

En wat uit de Aanvullend 2 steren:

Aanvullend 2 sterren kosten verloskamer boven € 208

 

Er is dus wel een verschil tussen de vergoeding vanuit de basisverzekering en de aanvullende verzekering 2 sterren. Dat willen we ook zo duidelijk mogelijk laten zien binnen de technische mogelijkheden die we hebben. Je geeft aan dat dit bij jou misleidend overkomt. Ik ben benieuwd of anderen dit ook vinden?

 

 

 

Vergoeding bevallen in het ziekenhuis

 

 

 

Re: Vergoeding Reumatoloog

Fanatiekeling

Corine, dank voor je uitleg. Begrijp je wat er gebeurt? Ik klik gewoon niet op de " buttons" links, dus zie ik niets. Dus mijn informatie stopt bij het plaatje dat ik eerder heb toegevoegd. Ik zou graag willen dat ZK een test uitvoert om te bepalen hoeveel mensen alleen links klikken. Ik verwacht dat ik niet de enige ben, die dit niet doet. En als dat zo is, dan is de informatie wel misleidend, omdat het lijkt of 100% van de zorg door de aanvullende verzekering vergoed wordt. Je dient bij een aanvullende verzekering aan te geven wat die vergoedt, niet de vergoeding van basis en aanvullend samen vermelden. De basisverzekering wordt apart vermeld, dus het is logischer als bij de aanvullende verzekeringen alleen de typische AV-vergoeding wordt genoemd.

PS het gaat mij niet alleen om dit geval, want ZK doet het bij alle vergoedingen op deze manier. Door deze methode wordt ook de foute indruk gewekt, dat veel/de meeste zorg uit de aanvullende verzekering wordt betaald. ( hetgeen onjuist is). 

Groet, Feina.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Community Manager

Hoi @Feina, ik zie helaas geen bijlage, misschien dat je die nog een keer wil uploaden? Ik ga navragen bij de afdeling die deze pagina's beheert waarom er voor deze indeling gekozen is en neem jouw feedback mee. Ik kom er op terug.

Re: Vergoeding Reumatoloog

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo @Feina,

 

ik snap wel wat je bedoelt hoor! Eerder lieten we bij het raadplegen van een online vergoeding standaard aan de rechterkant de vergoeding vanuit de basisverzekering zien. Mensen vergaten toen soms om het juiste pakket aan te klikken. Daarom laten we nu niets meer openklappen en staat er eerst deze boodschap in een oranje blok: 'Kies uw pakket en bekijk de vergoedingen en voorwaarden die bij uw pakket horen.'

 

Via Mijn Zilveren Kruis is het duidelijker

Als je ingelogd bent in Mijn Zilveren Kruis en je gaat dan naar het online vergoedingenoverzicht dan zie je gelijk jouw pakket. Ik laat een voorbeeld van mijzelf zien, zie het plaatje in de bijlage. Ik ben dus eerst ingelogd, ga via Mijn Zilveren Kruis naar de vergoedingen en kies dan ook de vergoeding 'Bevallen in het ziekenhuis op eigen verzoek en verloskunde'. Ik zie dan gelijk mijn pakket en mijn vergoeding. Inloggen in Mijn Zilveren Kruis is dus wel zo handig.

 

We hebben je signaal ook voorgelegd aan de het team van de Online vergoedingen

Ik kreeg deze uitleg van hen:   

Klopt, Feina heeft helemaal gelijk. En het probleem is bekend. Het is niet ideaal dat we de informatie uit de basisverzekering bij de aanvullende verzekering zetten. Want het zijn 2 verschillende verzekeringen. Er is ook een groep klanten niet die de situatie precies andersom bekijkt. Dus: ik heb Aanvullend met 1 ster. Hoezo krijg ik dit dan uit de BV niet vergoed? Het probleem van klanten met een Basis Exclusief + een ‘normale’ AV (natura) is vergelijkbaar. Het zijn 2 producten, dus er gelden andere voorwaarden. En niet alle klanten begrijpen dat. We zijn helaas te veel gebonden aan de beperkingen van de techniek. Het technisch ontwerp voorziet nu onvoldoende te mogelijkheden om verduidelijken. 1 van die dingen is dus ook het wel of niet tonen van buttons gekoppeld aan klantgegevens. We kunnen dit dus helaas op korte termijn niet oplossen. Maar het heeft zeker onze volle aandacht!  

 

Heb je wat aan dit antwoord Feina?

 

Re: Vergoeding Reumatoloog

Fanatiekeling

Ik begrijp het. 

Misschien moet het allemaal wat eenvoudiger, waardoor het duidelijker wordt. Vergelijk eens met andere zorgverzekeraars. Er hoeft volgens mij niet zoveel techniek op de webpagina's losgelaten te worden. 

Groet, Feina.