Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding Rapid Acces Polikliniek (Cardiologie)

 Bewerkt 
Starter

A.s. maandag heb ik een afspraak bij Rapid Acces Poli Cardiologie in ziekenhuis Bethesda Hoogeveen (Treant Zorggroep) Mijn vraag is of dit ondezoek voor vergoeding in aanmerking komt

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Vergoeding Rapid Acces Polikliniek (Cardiologie)

3 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding Rapid Acces Polikliniek (Cardiologie)

Moderator

Hallo Harry,

 

In je vraag lees ik dat je graag wilt weten of het onderzoek in het Bethesda in Hoogeveen vergoed wordt. Wil je graag informatie over de vergoeding van het desbetreffende onderzoek? Of wil je weten of je dit dit ziekenhuis terecht kunt?  Er zijn namelijk behoorlijk wat vragen rondom de contracten met ziekenhuizen voor 2016.

 

Ook volgend jaar kun je met de Basis Zeker in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Meer informatie lees in dit nieuwsbericht.  

 

Als jouw vraag meer gericht is op jouw onderzoek en de vergoeding hiervan, zou je dan iets meer toelichting kunnen geven over de behandeling? Alvast bedankt Harry.

Re: Vergoeding Rapid Acces Polikliniek (Cardiologie)

Starter

Hallo, 

Hierbij even een toelichting op het onderzoek. Vanmorgen ben ik op doorwijzing van mijn huisarts bij de afdeling Cardiologie (Rapid Acces Polikliniek) van ziekenhuis Bethesda Hoogeveen voor een aantal onderzoeken (bloedonderzoek, echocardiografisch onderzoek, ECG, inspanningsfietstest. In het uitslaggesprek met de cardioloog kwam naar voren dat deze het verstandig vond om een hartkatheterisatie te laten doen. Hiervoor het ik morgen een intakegesprek. 

Graag wil ik weten of deze onderzoeken voor vergoeding in aanmerking gaan komen.

Re: Vergoeding Rapid Acces Polikliniek (Cardiologie)

Moderator

Bedankt voor je toelichting Harry. Vervelend wat je nu allemaal meemaakt. Ik kan mij voorstellen dat je niet ineens voor verrassingen wilt komen te staan qua vergoeding.

 

Als ik jouw toelichting lees zie ik dat het gaat om medisch specialistische zorg en dit is zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Let hierbij wel op dat je voor zorg uit de basisverzekering altijd eigen risico betaalt. Controleer voor de zekerheid altijd even bij het ziekenhuis of er nog bijzonderheden zijn. Ze weten daar precies welke behandelingen ze gaan uitvoeren en of deze onder basisverzekering vallen, ook in de toekomst! 

 

Ik hoop dat je met deze informatie verder kunt Harry. In elk geval heel veel sterkte.