Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding Best Doctors

 Bewerkt 
Starter

Graag zou ik van Zilveren Kruis vernemen of zij de diensten van Best Doctors vergoeden...
Ik heb al geruime tijd forse pijnklachten waar vele onderzoeken naar gedaan zijn (scans, puncties, kijkoperatie, etc....)
Het enige dat tot nu toe helpt is morfine, veel morfine. Zo gaat het nu al ruim 1,5 jaar.
Mijn casus is al besproken in vele overleggen, maar nog zonder resultaat.

Ik heb via vrienden gehoord over Best Doctors, ik zou hen graag mijn medisch dossier voorleggen.
Vergoed Zilveren Kruis deze dienst, zo ja vanuit de basisverzekering?
Zo ja, is hier een eigen bijdrage bij van toepassing, of een maximale vergoeding?

Ik hoor graag van u

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Vergoeding Best Doctors

OPGELOST
5 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding Best Doctors

Fanatiekeling
Ik wil u doorgeven dat CZ zegt dat zij het vanuit de aanvullende verzekering vergoeden, maar de kosten wel boeken op de basisverzekering. Ik vermoed dat iedereen een beroep op bestdoctors mag doen. U vraagt zelf uw medisch dossier op, compleet, op CDrom en daarna stuurt u het naar bestdoctors op. Als CZ het op de basisverzekering boekt, moet dat ook via ZK lukken. Het kost natuurlijk wel eigen risico. Ik meen te weten dat ZK het in een aanvullende verzekering heeft zitten. Maar ik ben benieuwd of het op de basisverzekering geboekt wordt. Zie ander topic. Zilveren Kruis zegt dat het vanuit elke aanvullende verzekering vergoed wordt. Maar misschien moeten ze wat duidelijker zijn. ( nog een keer expliciet bevestigen).

Re: Vergoeding Best Doctors

Fanatiekeling
Aanvulling. 

Correctie: CZ vergoedt het vanuit de BASISverzekering en brent het ook ten laste van het eigen risico. Ik vraag me af, of CZ dit volgens de wet wel mag doen, want voor de basisverzekering is altijd een verwijsbrief voor een second opinion nodig, en deze onrbreekt hier! 
Ik kan Best Doctors niet in de polisvoorwaarden van de normale aanvullende verzekeringen ( Beter Af polis) vinden. (Terwijl ZK wel op dit forum zegt dat het een service is van ALLE Aanvullende verzekeringen. Zie het andere topic, Michelle, 16-09-2013. )
In het Vergoedingenoverzicht 2013 A-Z is Best Doctors ook niet te vinden, en ook niet via zoeken op "doct" in de hele website. 

Het wordt wel genoemd in de polisvoorwaarden van het exclusiefpakket dat bij de restitutiepolis zit en samen " exclusiefpolis" wordt genoemd. ( artikel 10 pagina 47). 

De procedure om een advies van Best Doctors te verkrijgen staat beschreven op de website van ZK, zie link. Om te beginnen kunt u de afdeling Zorgbemiddeling, die genoemd wordt in de uitleg, vragen of het klopt dat elke aanvullende verzekering van ZK in principe toegang geeft tot Best Doctors( zoals Michelle van ZK vertelde op 16 september 2013). Bij CZ staat dat de doorlooptijd ongeveer drie maanden bedraagt. 
PS een eigenaardig punt hierbij is het opvragen van het medisch dossier. Dit gaat buiten de patient om, maar dat lijkt me nou juist niet de bedoeling!

Re: Vergoeding Best Doctors

Voormalig medewerker Zilveren Kruis
Hallo Jeroen, zoals Elze al zei is er vergoeding mogelijk uit de aanvullende verzekeringen en de beter af exclusief polis. Ook verloopt de aanmelding bij Best Doctors inderdaad via zorgbemiddeling. Zij houden er controle op dat de aanmelding aan de voorwaarden voldoet.

Best Doctors geeft een advies aan de specialist en geeft ook verzekerde een terugkoppeling. Het dossier gaat van de specialist naar de Best Doctor behandelaar en op die manier ook weer terug aangezien zij communiceren in medische terminologie. De specialist moet ook willen meewerken, anders heeft het onderzoek door de Best Doctors geen zin.

Elze, ik heb geen idee hoe dit bij CZ is geregeld, ik weet alleen hoe de vergoeding bij ons zit. Op je informatie met betrekking tot andere verzekeraars kan ik verder geen uitspraken doen.

Re: Vergoeding Best Doctors

Fanatiekeling
Ik kan Best Doctors niet in de polisvoorwaarden van de normale aanvullende verzekeringen ( Beter Af polis) vinden. (Terwijl ZK wel op dit forum zegt dat het een service is van ALLE Aanvullende verzekeringen. Zie het andere topic, Michelle, 16-09-2013. )
In het Vergoedingenoverzicht 2013 A-Z is Best Doctors ook niet te vinden, en ook niet via zoeken op "doct" in de hele website.


Kan ZK misschien wel op het bovenstaande reageren? De vraag is dus, waarom Best Doctors niet vermeld wordt in de polisvoorwaarden.

Ook wil ik graag expliciet antwoord op de vraag of dit door ZK wel of niet ( mede) op de basisverzekering wordt gedeclareerd, waardoor het eigen risico kost.

Re: Vergoeding Best Doctors

Webcare
Ik kan Best Doctors niet in de polisvoorwaarden van de normale aanvullende verzekeringen ( Beter Af polis) vinden. Ook wil ik graag expliciet antwoord op de vraag of dit door ZK wel of niet ( mede) op de basisverzekering wordt gedeclareerd, waardoor het eigen risico kost.

Hoi Elze30, je hebt het goed gelezen, de vergoeding voor Best Doctors lees je niet terug in de polisvoorwaarden van de Beter Af Plus Polis.
De vergoeding is tussentijds, vanaf 1 september 2013 gewijzigd. De polisvoorwaarden voor 2013 zijn niet aangepast.
Er is geen verrekening met het eigen risico voor Best Doctors. Vergoedingen uit de Beter Af Plus Polis tellen niet mee voor het eigen risico.
Goed signaal van je Elze, in de polisvoorwaarden van de Beter Af Plus Polis 2014 lees je straks wel deze vergoeding terug.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.