Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Spatadervergoeding

Nieuwkomer

Verleden week naar ziekenhuis geweest voor een onderzoek, ik heb al jaren last van spataderen aan een been. Al meerdere keren geopereerd door de jaren heen omdat ik er behoorlijk last van heb tijdens mijn werk, ik doe staand werk en zodra de temperatuur omhoog gaat moet ik min of meer mijn been meesleepen. de uitslag na een echo onderzoek was duidelijk, er was weer lekkage en er zou weer geopereerd moeten worden, alleen zou ik naast mijn eigen risico ook nog een eigen bijdrage moeten betalen van ongeveer 900 euro!! dat gaat dus niet lukken, ten eerste ben ik pislink om het feit dat de vergoeding zogoed als afgeschaft is en ten twee de krijg ik de neiging om het maar zo te laten en ermee door te lopen totdat het echt niet meer gaat en mezelf dan maar ziek te melden.. wat overigens tegen mijn principens ingaat.  Ik krijg dan weer zo een mail binnen van zilveren kruis over een zorgcoach en vraag me direct af wat kost die poppenkast allemaal weer, een ziekenhuis zoeken en probleemen oplossen kan ik zelf wel voor het grootste deel, al die kosten die naar die zorgcoachen gaan stop die lekker in het vegoeden van operatiekosten!! slank die hele poppenkast af met al die goed bedoelde adviezen en doe gewoon de rekening vergoeden die noodzakelijk zijn, en hou de mensen op de been.

Spatadervergoeding

1 ANTWOORD

Re: Spatadervergoeding

Fanatiekeling

Heeft u een schriftelijke offerte van het ziekenhuis inclusief dbc-nummers? 

 

Is de reden dat u een eigen bijdrage moet betalen dat de operatie helemaal niet onder de basisverzekering valt? In dat geval betaalt u dus geen " eigen bijdrage": u betaalt gewoon zelf. ("De basisverzekering vergoedt alleen flebologie als er een medische noodzaak is (klasse C3 t/m C6)." ) Het is natuurlijk mogelijk dat een andere arts tot een andere conclusie komt. Zie Flebologie Volgens Independer vergoedt dus geen enkele AV een spataderoperatie. Dus het heeft geen zin om u bij- te verzekeren, maar u kunt natuurlijk wel wachten tot u wel in de categorie medische noodzaak valt. Of u kunt uw werkgever vragen om mee te betalen. 

 

Als het duidelijk is dat u zelf alles moet betalen, dan zou ik u aanraden om u dat te laten uitleggen, omdat ik weet dat toch heel veel mensen de operatie wèl vergoed krijgen. 

 

Als blijkt dat het echt niet mogelijk is om het vergoed te krijgen, dan kunt u rondkijken naar een goedkopere aanbieder. Misschien een gespecialiseerd centrum zoals Terwolde of misschien is België wel goedkoper. 

Groet, Feina.