Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Overstappen ziekenhuis

Starter

Hallo forumbezoekers,

Mijn vraag van vandaag gaat over het overstappen van ziekenhuis. Hierbij is mijn situatie als volgt:
Een week terug kreeg ik van mijn arts te horen dat zij bij een ander ziekenhuis gaat werken, als gevolg daarvan heb ik een nieuwe arts toegewezen gekregen. Echter werkt deze arts op een andere locatie van het ziekenhuis, waardoor ik een stuk langer moet reizen. Dit is voor mij reden om over te stappen naar een ander ziekenhuis (dat dichterbij is en ook nog hoger aangeschreven is m.b.t. de zorg die ik behoef). Ik weet alleen niet hoe ik dit moet doen of wat hierbij komt kijken. Heeft één van jullie hier ervaring mee? Zo ja, zou je mij willen uitleggen hoe dit in zijn werk gaat?

Met vriendelijke groet,

Wouter

Overstappen ziekenhuis

4 ANTWOORDEN 4

Re: Overstappen ziekenhuis

Lid verzekerdenraad

hoi 
@Wouter_

persoonlijk geen ervaring mee gelukkig,

maar volgens mij zou je dan een nieuwe verwijzing kunnen/moeten halen bij je huisarts,

zodat je opnieuw kunt beginnen bij het nieuwe ziekenhuis.

zelf rechtstreeks een afspraak maken lukt volgens tegenwoordig niet meer bij de meeste artsen/ziekenhuizen, huisarts in de functie van soort poortwachter

Re: Overstappen ziekenhuis

Community Manager

Wat vervelend Wouter! Ik begrijp dat je in een situatie als deze denkt aan overstappen. 

Diadino geeft je al goede informatie. Een verwijzing is namelijk nodig hiervoor. Die kan inderdaad van je huisarts komen, maar ook van je huidige (nieuwe) medisch specialist.

Vergeet niet om bij je eerste ziekenhuis aan te geven dat je de behandeling stopt. 

 

Tot slot is het aan te raden om dan meteen te vragen hoe het gaat met je medisch dossier. Zodat ze in het nieuwe ziekenhuis meteen met alle informatie verder kunnen. Je kan deze bijvoorbeeld zelf opvragen en letterlijk meenemen naar het nieuwe ziekenhuis. Weet wel dat ze hier soms een kleine bijdrage voor kunnen (en mogen) rekenen. Soms wil het ziekenhuis zelf ook wel het medisch dossier doorsturen, bijvoorbeeld wanneer het gaat over een verwijzing van specialist naar specialist. Vandaar mijn advies: vraag even of en wat ze kunnen doen. 

 

Succes met de overstap Wouter. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Overstappen ziekenhuis

Fanatiekeling

@Eva S je huidige (nieuwe) medisch specialist.

Dat lijkt mij de meest logisch oplossing: dan begrijpt het ziekenhuis dat reistijden zeker tellen voor de patiënt.

 

Groet, Feina.

Re: Overstappen ziekenhuis

Starter

@diadino24en @Eva S, bedankt voor jullie reacties. Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt met de nieuwe arts van mijn huidige ziekenhuis en ik zal de uitkomst van het gesprek hier plaatsen wanneer dit heeft plaatsgevonden. Zo kunnen andere mensen in dezelfde situatie hiermee (hopelijk) geholpen worden.