Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Moedervlek laten verwijderen door plastisch chirurg

Nieuwkomer

Hallo,
Ik heb in mijn gezicht een moedervlek die verkleurd en die mijn huisarts niet vertrouwd.
Aangezien hij in mijn gezicht zit heb ik een doorverwijzing van de plastisch chirurg.
Mijn huisarts vertelde dat dit waarschijnlijk niet word vergoed..
Klopt dit?
en wat is een schatting qua prijs?
Iemand ideeën?

Moedervlek laten verwijderen door plastisch chirurg

3 ANTWOORDEN 3

Re: Moedervlek laten verwijderen door plastisch chirurg

Community Manager

Hoi @MichelleDolfsma, ik moest ook even nadenken hoe dit nou in elkaar zit.

 

Ik denk dat het het handigst is als de huisarts je doorverwijst naar de dermatoloog en niet naar de plastisch chirurg. De dermatoloog is de specialist op dit gebied en als hij of zij de moedervlek ook niet vertrouwd kan deze je of zelf behandelen of je doorverwijzen naar een chirurg. 

 

Wanneer een huisarts je rechtstreeks naar een plastisch chirurg verwijst zal de chirurg eerst toestemming moeten vragen bij ons. Voor de behandeling bij de dermatoloog is dat niet nodig. Hou wel rekening met het eigen risico, dat ben je hieraan wel kwijt denk ik. 

 

Is dit zo iets waar je mee verder kan?

Re: Moedervlek laten verwijderen door plastisch chirurg

Fanatiekeling

Ik was in de veronderstelling dat een plastisch chirurg alleen voor grote, dure operaties, zoals een borstvergroting ,toestemming moet vragen. Een moedervlek in het gezicht komt toch zeker heel vaak voor? Ik zou als patient ook liever niet naar een dermatoloog gaan als mijn huisarts dat in feite heeft afgeraden ivm het risico op een litteken.  Bovendien wordt er door de verwijzende arts meestal een termijn gesteld, waarbinnen de moedervlek verwijderd moet zijn. 

Groet, Feina.

Re: Moedervlek laten verwijderen door plastisch chirurg

Community Manager

@Feina Het gaat niet om de grootte van de operatie maar of iets medisch noodzakelijk is. Dit lijkt op een medisch noodzakelijke ingreep maar dan is de medisch specialist die er het meeste van af weet de dermatoloog. Deze kan de bevindingen van de huisarts bevestigen en ook vinden dat de moedervlek verdacht is, en hem dan weg willen laten halen. De dermatoloog kan dan, vanuit zijn of haar expertise aangeven wie dat het beste kan doen en daarna iemand doorverwijzen naar bijvoorbeeld een algemeen chirurg of plastisch chirurg.