Kan ik met een Basis Budget polis toch in een academisch ziekenhuis terecht?

Starter

Wij willen een basis budget 2018 polis afsluiten. Wonen in het noorden en zien dat we dan prima terecht kunnen bij het Martini Ziekehuis in Groningen en in het Wilhelmina Ziekehuis in Assen. Dat is prima voor ons. Maar wat nu als we voor een ingreep door een specialist uit een van deze twee ziekenhuizen worden door verwezen naar bijvoorbeeld Het UMCG (universitair medisch ziekenhuis Groningen). Is dit dan 100% vergoed binnen de basis budget?

 

Uit ervaring weten we dat dit gebeurd, omdat bepaalde handelingen beter in het UMCG kunnen plaatsvinden, denk hierbij aan bepaalde behandelingen van kanker.

 

Kan ik met een Basis Budget polis toch in een academisch ziekenhuis terecht?

3 ANTWOORDEN

Re: Basis budget en toch academische zorg

Moderator

Beste @Martin1971,

 

Welkom op de community en goed dat je dit navraagt. Met een Basis Budget verzekering kan iemand op verwijzing van een specialist in een voor de Basis Budget gecontracteerd ziekenhuis ook terecht in een ander ziekenhuis. Dat wordt een tertiaire verwijzing genoemd. Dus stel, de medisch specialist in het Wilhelmina ziekenhuis stelt een diagnose, en denkt dat je voor de beste zorg toch naar een academisch ziekenhuis kan, dan verwijst hij of zij je door naar bijvoorbeeld het UMCG. Een tertiaire verwijzing zorgt ervoor dat de behandeling dan wel volledig wordt vergoed en niet voor 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Ook de vervolgbehandelingen,  nacontroles en interne doorverwijzing in het niet-geselecteerde ziekenhuis horen bij deze zorg. Op deze pagina vindt je meer veelgestelde vragen over de Basis Budget en een filmpje met uitleg over de verzekering.

Ben je op dit moment al onder behandeling van een arts in het UMCG of dat nog niet?

 

 

Re: Kan ik met een Basis Budget polis toch in een academisch ziekenhuis terecht?

Starter

Dank voor het heldere antwoord. Ik ben zelf nog niet onder behandeling bij een arts in het UMCG. Maar mijn partner wel. Heeft dit nog invloed.?

Re: Kan ik met een Basis Budget polis toch in een academisch ziekenhuis terecht?

Community Manager

Hoi @Martin1971, ja het is wel iets waar je even op moet letten wanneer je kiest voor een Basis Budget polis. Wanneer iemand met een behandeling start voor 1 januari, en die loopt in het nieuwe jaar door, dan is dat geen probleem. Ook de vervolgbehandelingen worden dan vergoed, maar de behandeling moet steeds wel betrekking hebben op dezelfde zorgvraag. Dus wanneer er een nieuwe verwijzing van de huisarts nodig is, dan gelden de voorwaarden van de Basis Budget weer en dan krijg je die behandeling alleen vergoed bij ziekenhuizen die gecontracteerd zijn voor de Basis Budget.