Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Hoe pak je het beste de totale overdracht van jouw ziekenhuisdossier aan?

Vaste bezoeker

Door een fout in mijn huidige ziekenhuis ben ik genoodzaakt een nieuwe specialist te zoeken. Door ZK krijg ik alle medewerking, maar hoe pak ik het het beste aan, want de directie erkent alles en werkt mee. Het zelf ophalen, maar hoe weet ik of ik alles heb, dit speelt mij door het hoofd. Heeft iemand ervaring met dit probleem?

graag een reactie 

Hoe pak je het beste de totale overdracht van jouw ziekenhuisdossier aan?

3 ANTWOORDEN 3

Re: Mijn idee is hoe pak je het beste de totale overdracht van jouw ziekenhuisdossier aan?

Community Manager

Hoi @Boris, wat een vervelende situatie. Wel fijn om te lezen dat je naar een andere specialist toe kan. Dossiers tussen twee ziekenhuizen, daar is nog geen digitale oplossing voor. Het LSP (Landelijk Schakelpunt) voorziet alleen in communicatie tussen huisarts, apotheek en specialist en dus (nog) niet tussen specialisten in verschillende ziekenhuizen. 

 

De specialist waar je je behandeling voortzet kan het dossier bij je vorige behandelaar opvragen. Hoe je kan checken of het dan compleet is, is een goede vraag. Heb je je eigen dossier wel eens ingezien? Dan kan je misschien het eerst inzien bij je vorige behandelaar, en als alles is opgevraagd door de nieuwe behandelaar opnieuw om inzage vragen en kijken of alles compleet is.

Re: Hoe pak je het beste de totale overdracht van jouw ziekenhuisdossier aan?

Fanatiekeling

Ik heb de ervaring, dat het ziekenhuis alleen de brieven met de periodieke verslagen aan de huisarts, als dossier meegeeft. Labuitslagen e.d. krijg je niet. Maar je kan ook speciaal om de digitale foto's vragen. Dan kan je het hele dossier op cd krijgen. De volledigheid is totaal niet te controleren. Alleen aan andere, slimme, specialist, is wellicht in staat om het helemaal boven water te krijgen. 

Groet, Feina.

Re: Mijn idee is hoe pak je het beste de totale overdracht van jouw ziekenhuisdossier aan?

Community Manager

Zo te lezen wordt er al wat advies gegeven over het opvragen van je medisch dossier. 
 

Ik vraag me nog af, heb je al een nieuwe arts / ziekenhuis gevonden? 

 

Zo ja, dan is het misschien ook de moeite waard om daar even mee te overleggen hoe ze het willen doen met je medisch dossier. Vragen ze het zelf op? Of willen ze dat jij opvraagt en meeneemt? 

 

Omdat je toch met die onzekerheid zit. Is je dossier wel volledig na de overdracht? Misschien een idee om dit ook even te bespreken met je nieuwe arts. Als een soort van extra oplettendheid van iemand die thuis is in de materie. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om als artsen even collegiaal overleg te hebben, mochten er onduidelijkheden zijn. 

 

Als je nog geen arts of ziekenhuis hebt gevonden. Kunnen we je daar nog mee helpen? 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.