Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Hoe bereid jij je gesprek met je arts voor?

 Bewerkt 
Moderator

Een gesprek met een arts kan best ingewikkeld zijn: medische termen, veel informatie. Voor je het weet sta je buiten en soms bedenk je dan pas de vragen die je had willen stellen.

 

Hoe bereid jij je gesprek voor als je naar de huisarts of specialist gaat? En wat helpt jou om alles te vragen wat je wilt weten?

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Meer onderwerpen bekijken die zijn gelabeld met:

Hoe bereid jij je gesprek met je arts voor?

2 ANTWOORDEN

Re: Hoe bereid jij je gesprek met je arts voor?

Voorbijganger

Voor het bezoek heb ik voor mezelf de klachten en bijbehorende verschijnselen op papier gezet. Daarbij heb ik een aantal vragen die ik ook noteer. Maar........dan nog gebeurt het dat ik niet alle vragen stel omdat het gesprek een andere wending neemt, of zoveel info heeft waarop ook op wordt ingegaan. Maar ook daarin zit aanvullende info. Maar vragen als .......wat nu........wat zijn de mogelijkheden............ wat is de verwachting..........zijn er andere opties......, zijn vragen die voor mij belangrijk zijn.

Re: Hoe bereid jij je gesprek met je arts voor?

Webcare

Hey Iepy, 

 

Fijn om te lezen dat je de vragen deelt die van jou waardevol zijn, als je het even niet meer weet. Een goede voorbereiding is niets mis mee, maar wanneer het gesprek een onverwachte wending krijgt. Dan heb je niet zoveel meer aan je briefje. Het helpt dan vaak ook om samen met iemand te gaan. Mocht je niemand om je heen hebben die mee kan, dan kun je ook om een co-patient vragen. Hierover lees je ook meer op www.zk.nl/copatiënt Ik ben benieuwd wat je daarvan vindt! 

 

Groetjes,

Vind je een bericht leuk en wil je graag je waardering geven? Dit kan door op de Like button te klikken onderaan het bericht.