Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Buikwandcorrectie

Starter

Superblij met mijn eeneiige tweeling, alleen leef ik al 31 jaar lang met een groot complex er is namelijk overtollig vel overgebleven, waardoor het lijkt op een landkaart met een soort buidelzak, wat ik voor iedereen angstig verberg.  Wie weet hier iets over qua vergoeding? Eerst een verwijsbrief via de huisarts of zorginstelling?

 

 

Buikwandcorrectie

4 ANTWOORDEN 4

Re: Buikwandcorrectie

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Ha Serinity, 

 

Fijn om te horen dat je nog altijd superblij bent met jouw tweeling! Wel heel naar dat je je zo onzeker bent gebleven over je lichaam!  

 

Helaas is dit een veel gehoord probleem. Veel vrouwen lopen hier tegenaan en vaak heeft de onvrede over hun buik grote emotionele gevolgen. Toch moet ik er meteen aan toevoegen dat vergoeding van een buikwandcorrectie weinig voorkomt. De basisverzekering vergoedt de behandeling alleen als er sprake is van medische noodzaak en dit komt weinig voor.  Ik zou dit om te beginnen bespreken met je huisarts. Die kan al aardig inschatten of er misschien sprake is van zo'n medische noodzaak. Hij verwijst je dan door naar een plastisch chirurg. De plastisch chirurg doet vervolgens een aanvraag bij ons. Wij moeten dan beoordelen of er inderdaad sprake is van medische noodzaak. Als die er is dan vergoeden we de behandeling uit de basisverzekering. Zo, niet dan is er alleen een kleine vergoeding mogelijk als je een aanvullende verzekering met 4 sterren hebt. Daarin zit namelijk €250,- per 3 jaar voor cosmetische chirurgie.   Natuurlijk komt medische noodzaak voor, maar ik wil je geen valse hoop geven. Vandaar dat ik je er ook echt op wil wijzen dat dit in de regel weinig voorkomt.  De vergoeding staat overigens op onze site. Hier kan je er meer over lezen: 

 

Hier kan je meer lezen over deze vergoeding: https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Buikwandcorrectie-bij-medische-noodzaa...

 

Overigens, mocht al snel duidelijk zijn dat er geen medische noodzaak is, dan is het toch altijd goed om het met de huisarts te bespreken. Die zal dan met je mee kunnen denken naar het alternatief. Dit zal dan meer gericht zijn op leren omgaan met de onzekerheid. Maar ik kan me ook voorstellen dat dit niet iets is waar je nu aan wilt denken. 

 

Veel sterkte Serinity!

 

Groetjes, 

 

Wim 

Re: Buikwandcorrectie

Starter

Hai Wim

 

Hartelijk dank voor deze nuttige informatie, ik ga hiermee zo snel mogelijk aan de slag,

Baat het niet dan schaadt het niet.......

 

Groetjes Serinity

Re: Buikwandcorrectie

Starter

Oef, bekend probleem dit.

Na mijn twee keizersneden zie ik er ook niet meer uit. Het verdriet en de onzekerheid hierover is enorm. Nooit meer in bikini, mijn hele garderobe heb ik aangepast. Intimiteit is een probleem. En het smetten, de ontstekingen en stank op warme dagen.

Bovendien heb ik veel pijn als ik in bed lig en moet hoesten. Dan moet ik eerst op mijn zij draaien.

Omdraaien in bed is sowieso een probleem....dan moet ik eerst mijn knieën optrekken en dan draaien anders krijg ik een pijnscheut. En de pijn wordt alleen maar erger door de jaren heen.

De plastisch chirurg vond het echter niet erg genoeg.

Hij vertelde mij dat de buik tot op een kwart van mijn bovenbenen moest hangen, wilde ik in aanmerking komen voor een correctie. Op mijn opmerking dat ik dan dus beter eerst 50 kilo aan kon komen en dan weer afvallen om die "overhang" te kweken, antwoordde hij schoorvoetend bevestigend.

Geen vergoeding, wel een rekening voor het eigen risico vanwege dit consult.

 

Een trieste conclusie, zeker als je ziet waar wel vergoedingen voor zijn. 

En op dan te stellen dat je er maar mee moet leren leven, eventueel met psychische hulp (die wel vergoed wordt) vind ik ronduit schandalig!

 

 

Re: Buikwandcorrectie

Fanatiekeling

Een andere plastische chirurg proberen. Ik vind , als leek, dat u wèl een medische indicatie heeft!

Andere optie: informeren hoeveel een dergelijke operatie kost. Belgie is over het algemeen goedkoper dan NL en geeft ook prijsopgave van te voren.

Groet, Feina.