Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Boven ooglid correctie vergoeding

Gast

Ik heb de basisverzekering en ben 3 * aanvullend verzekerd.

Ik heb een brief van mijn huisarts met een aanvraag voor een bovenooglidcorrectie voor beide ogen.

Uit mijn polis kan ik niet goed wijs wanneer een bovenooglidcorrectie vergoed wordt.

Wat zijn de voorwaarden, hoe ver moet een ooglid over de oogbol heen vallen, hoe groot moet / mag de ooglidspleet zijn. (ik heb ook een geringe ptosis).

Zijn er bepaalde door u gecontracteerde klinieken? (regio Capelle aan den IJssel / Rotterdam)

Wanneer er geen vergoeding bestaat, wat zijn dan de kosten die je zelf moet betalen en zijn deze kosten aftrekbaar van de belasting?

Mijn eigen risico zorgverzekeraar heb ik meestal gedurende de eerste maand van het jaar al bereikt.

Met dank voor de info!

 

 

Boven ooglid correctie vergoeding

1 ANTWOORD

Re: Boven ooglid correctie vergoeding

Webcare

Hallo Barbarath,

Goed dat jij je vooraf informeert, voordat je voor vervelende verrassingen komt te staan. 

 

Het is voor mij lastig om aan te geven of er een vergoeding mogelijk is voor jouw ooglidcorrectie. Een onderscheid wordt hierin gemaakt of het gaat om een medische of cosmetische ingreep. 

 

Het is voor ons niet aan te geven of het gaat om een medische of cosmetische ingreep. Dit beoordeelt de medisch specialist ook als je een verwijzing hebt van de huisarts.

 

Hier lees je meer informatie over vergoeding voor ooglidcorrectie op medische indicatie. Hier lees je dat er twee mogelijkheden zijn.
- Een vergoeding uit de basisverzekering bij een aangeboren afwijking. Hiervoor is altijd vooraf toestemming nodig van ons.
- Een vergoeding uit de aanvullende verzekering (vanaf 3 sterren). Hier gaat het ook over een medische indicatie, maar er is geen aangeboren afwijking. Toestemming vooraf is niet nodig, de arts bepaald of dat je in aanmerking komt.
In het vergoedingsartikel staat het het één en ander geschreven over de voorwaarden, waar je naar vraagt.  

 

Voor cosmetische ingrepen geldt met jouw aanvullende verzekering alleen een kortingsregeling. 

 

In deze links lees je ook meer over de zorgverleners die door ons zijn gecontracteerd. Bij gecontracteerde zorgverleners zal je op medische indicatie een 100% vergoeding krijgen. Wat de vergoeding is bij niet gecontracteerde zorgverleners hangt af van wat er precies word gedeclareerd. Dit kan de arts je vertellen.

 

Je vraagt of deze kosten aftrekbaar zijn voor de belastingdienst. Wij zijn daarin geen partij, ik raad je daarom aan dit bij de belastingdienst na te gaan. 

 

Goed dat je het eigen risico ook aangeeft. Het eigen risico wordt berekend als het gaat om een aangeborden oorzaak. Bij andere oorzaken is het afhankelijk van de situatie, deze staan genoemd op de vergoedingspagina. Voor jou is dat dus dit jaar niet meer van toepassing begrijp ik.

 

 

Vind je het duidelijk zo Barbarath?

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.