Als je naar het ziekenhuis moet, dan betaal je eigen risico, vaak een flink bedrag. Dan kan het fijn zijn om vooraf te weten hoeveel dat (ongeveer) gaat kosten. En dat kan.

 

Welke behandeling krijg je in welk ziekenhuis?

De prijs kan per ziekenhuis verschillen. Daarom is het belangrijk dat je weet naar welk ziekenhuis (of zelfstandig behandelcentrum) je wilt gaan.

Daarnaast is het belangrijk om te weten welke behandeling je krijgt. Je kunt, zeker voor veelvoorkomende behandelingen, de code van het behandeltraject (DOT, ook wel bekend onder de oude naam DBC) opvragen bij het ziekenhuis.

Soms is vooraf nog niet duidelijk welke behandeling je krijgt. Tijdens een eerste consult wordt bijvoorbeeld gekeken of behandeling nodig is. Een voorbeeld: je wordt verwezen voor staar, maar de huisarts kan je nog niet vertellen of een operatie daarvoor nodig is. Dan kun je bijvoorbeeld de code vragen voor alleen een consult én de code voor consult met de vervolgbehandeling die je verwacht (in dit geval bijvoorbeeld een staaroperatie).

Weet je niet om welke behandelcode het gaat? Dan kunnen we op basis van de reden waarvoor je verwezen bent (bijv. staar) meestal wel een schatting van de kosten geven, maar geen exacte prijs.

Gaat het om heel uitgebreide behandelingen? Dan is het moeilijker om vooraf in te schatten welke behandeling er zal volgen. Het gaat dan bijna altijd om behandelingen die veel duurder zijn dan je eigen risico (ook als je gekozen hebt voor een vrijwillig eigen risico).

 

Welke prijsinformatie kunnen wij geven?

Heb je de DOT-code (ook wel DBC-code) en weet je naar welk ziekenhuis (of zelfstandig behandelcentrum) je wilt gaan? Dan kan de zorgcoach voor je kijken wat de prijs is van je behandeling.

Heb je geen code, maar wel een duidelijke verwachting van welke behandeling je gaat krijgen? Dan kan de zorgcoach je een schatting geven van hoeveel je daar zelf voor betaalt aan eigen risico.

Heb je geen duidelijke verwachting van welke behandeling je gaat krijgen? Dan kan de zorgcoach je helaas geen schatting geven van de kosten.

Ga je naar een zelfstandig behandelcentrum of ziekenhuis dat niet gecontracteerd is voor jouw polis? Op onze website vind je het overzicht van de vergoedingsbedragen voor niet gecontracteerde zorg. Dat bedrag is voor alle niet gecontracteerde zorgverleners hetzelfde.

Versiegeschiedenis
Revisienr.
1 van 1
Laatste update:
‎13-05-2016 13:31
Bijgewerkt door:
 
Bijdragers
Bijdragers