Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding selectief spoedeisend 100%

Nieuwkomer

Hallo, Ik heb een vraag over de basisverzekering van Ziezo, Ziezo selectief. Ik studeer in Delft en het enige ziekenhuis in Delft heeft geen contract voor deze polis. Als ik nu spoedeisende hulp nodig heb in Delft, en ik moet dan naar dat ziekenhuis, worden dan mijn zorgkosten volledig vergoed (als het hoger is dan het eigen risico)?. Ik had namelijk gelezen dat dit wel zo is alleen als het spoedeisend is, klopt dit? Verder vroeg ik me af of u de selectieve zorgverzekering zal aanbevelen voor mij, of toch de normale. Ik heb het hoogste eigen risico en ik kom bijna nooit in een ziekenhuis.  De 3 dichtbijzijnste ziekenhuizen bij mij thuis zijn allemaal gecontracteerd met Ziezo selectief. Heeft het dan voor mij zin om toch voor de normale te kiezen, als spoedeisend toch overal vergoed wordt? Ik hoop dat u mij kunt helpen. Mvg

Vergoeding selectief spoedeisend 100%

5 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding selectief spoedeisend 100%

Community Manager

Hoi @To123 goed dat je het even navraagt Smiley Vrolijk

 

Het antwoord op de eerste vraag is: je hebt helemaal gelijk. Spoedeisende hulp wordt ook vergoed (buiten het eigen risico natuurlijk) als je met een Basis Budget verzekering naar een daarvoor niet-gecontracteerd ziekenhuis gaat. De tweede vraag is echt aan jou zelf, daarin kan ik alleen aangeven of je volgens mij met de juiste zaken rekening houdt. En zo ver ik kan zien is dat zo. Mocht een ziekenhuis dat gecontracteerd is voor de Basis Budget bepaalde zorg niet bieden die in een ziekenhuis dat gecontracteerd is voor de Basis Zeker wél geboden wordt dan kan de medisch specialist je doorverwijzen met een tertiaire verwijzing. 

 

Heb ik je vragen zo beantwoord To?

Re: Vergoeding selectief spoedeisend 100%

Fanatiekeling

@To123

ik meen het serieus dat je beter geen budget-verzekering kan nemen. Denk maar eens aan de situatie dat je nu een ernstige ziekte zou krijgen. Je voelt je bijvoorbeeld al een hele tijd niet lekker. Je wilt dat dit goed wordt uitgezocht. Dit geldt dan niet als spoed! Ook kan ik me situaties voorstellen dat je op eigen initiatief vroegtijdig van hoogstaande zorg gebruik  wilt maken. Ook dan kun je geen kant uit. Mijn advies is om nooit te sparen via een budget-verzekering met een beperkt aantal ziekenhuizen ( er is geen enkel academisch ziekenhuis bij). Er zijn andere budget-verzekeringen, die ook een beperkt aantal ziekenhuizen aanbieden, maar dat zijn beslist betere ziekenhuizen. Je hebt het eigen risico al op €885 gezet. Dat is de slimste besparing. Er zijn zorgverzekeringen die dan €300 korting geven. (Ik weet niet wat de korting bij Ziezo is). Besef je dat je eigenlijk van een online-apotheek gebruik moet maken ?( lijkt me ook niet zo handig). 

Ook kan er een probleem zijn als je bijvoorbeeld voor laboratoriumonderzoek of een X-foto door de huisarts wordt doorgestuurd. Ik denk dat de budgetverzekering dit ook niet toestaat in Delft. ( ik weet niet of er andere gecontracteerde ziekenhuizen in de buurt zijn). En naar de oogarts of een verstandskies laten trekken? Dit wordt allemaal erg lastig.

 

Groet, Feina.

Re: Vergoeding selectief spoedeisend 100%

Community Manager

@Feina Bedankt voor je mening. De aanname dat de ziekenhuizen die gecontracteerd zijn voor de Basis Budget kwalitatief lagere zorg leveren is nergens op gebaseerd. Dat de Basis Budget niet jouw eerste keuze zou zijn is duidelijk maar ik ga ervan uit dat @To123 hierin zelf zijn eigen afweging maakt.

Re: Vergoeding selectief spoedeisend 100%

Nieuwkomer

Ik zou To123 geen budgetverzekering aanraden als het enige ziekenhuis in de buurt niet gecontracteerd is. Voor spoedeisende hulp is het prima, maar voor 'gewone' zorg zal hij naar een ander ziekenhuis moeten gaan. Ik ben het met Raoul eens: hij moet zelf die afweging maken - zoals hij die ook gedaan heeft toen hij de verzekering afsloot.

Re: Vergoeding selectief spoedeisend 100%

Community Manager

Welkom bij de community RamondR. Leuk om je terug te zien in een aantal topics!

Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd wat To123 uiteindelijk heeft gekozen! @To123, wil je dit delen met ons? 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.