Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

Op 30 december overgestapt naar Zilveren Kruis, apotheek en ziekenhuis aangesloten dus ik dacht geen probleem. Voor de veilgheid begin januari nog even gechat met medewerker van Zilveren Kruis ivm medische indicatie voor 2 medicijnen en dat was in orde. Ook telefonische navraag later (omdat apotheek aangaf dat het NIET mocht van Zilveren Kruis) werd door medewerkster bevestigd dat met medische noodzaak de medicijnen wel meegnomen konden worden bij de apotheek. Tot mijn zeer grote verbazing geeft de apotheek wederom aan dat hij de medicijnen niet meer mag meegeven ook al zou ik ze zelf betalen niet en later zelf indienen bij Zilveren Kruis. Heeft met regelgeving te maken met preferentie beleid en werkwijze Zilveren Kruis en regels die apotheker in opdracht dient te volgen. Maar bij oude zorgverzekeraar nooit problemen mee gehad :-)
Alleen levering en vergoeding van de goedkoopste viariant krijg ik nog bij Zilveren Kruis . Ik ben daar aantoonbaar 10 jaar geleden flink ziek van geweest. Helaas zeer slechte dossiervorming bij apotheek en niets meer van zichtbaar. De goedkope variant neem ik niet meer in. Ik heb ontzettend veel spijt van mijn overstap naar Zilveren Kruis en ben er letterlijk en figuurlijk ziek van. En Zilveren Kruis maar zeggen zo goed te zijn :-( Ik wil dolgraag terug naar mijn oude zorgverzekering. Hoe kan ik het beste handelen? Volgens de apotheker valt er met Zilveren kruis niets meer te doen.

Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

31 ANTWOORDEN 31

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Lid verzekerdenraad

hoi @Regrets da's helaas het nadeel van het preferentiebeleid,

je kunt echter wel je eigen voorkeursmerk geleverd en vergoed krijgen, 
je moet dan alleen een nieuw recept halen bij je (huis)arts met daarop de vermelding dat het medisch noodzakelijk is dat je het middel krijgt van een specifiek merk.

 

quote zk site: "U krijgt het goedkoopste merk

Zijn er meer merken van uw geneesmiddel met precies dezelfde werking? Dan geeft de apotheek u het goedkoopste merk mee. Dit heet  preferentiebeleid. Wilt u liever een ander merk? Dan betaalt u dit geneesmiddel zelf. U krijgt wel een vergoeding als uw arts het medisch noodzakelijk vindt dat u het andere merk krijgt."

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

Goedemorgen Diadino24,

De huisarts heeft de medische noodzaak al doorgegeven aan de apotheek voor deze twee medicijnen. Maar volgens de apotheek is dat niet voldoende. De huisarts weet niet meer welke allergische reacties of klachten ik had van de goedkope variant :-( Ook de apotheek lkan niets meer terugvinden, ik slik al 8 tot 10 jaar twee medicijnen met medische noodzaak van specifiek merk. Huisarts heeft jaren terug zelfs een apotheekformulier ingevuld voor de medicijnen van specifiek merk met de gezondheisklachten erbij. Dit formulier is naar apotheek gegaan en dus zoek of gearchiveerd bij apotheek maar dus niet meer zichtbaar. Ze zijn toch verplicht tot een goede dossiervorming? Ook kan de apotheek niets meer terugvinden van de goedkope merken die ik vele jaren terug geprobeerd heb. Dat klopt want die medcijnen zijn teruggberacht na alle bijwerkingen. Ondanks de medische noodzaak (die is er ik heb zelfs medicijnvergiftiging gehad, draaiduizelingen, hartfalen) krijg ik sinds Zilveren Kruis alleen nog goedkope variant omdat ik de goedkope merken niet geprobeerd zou hebben en het qua werking allemaal niet uit zou maken. Ik weet wel beter. Maar ja, bewijzen ontbreken dankzij slechte administratie bij zowel arts en apotheek.Ik kan dus niet meer terug naar oude verzekeraar? Hoe kan ik het nu oplossen? De ziekmakende medicjnen slikken en met erstige bijwerkingen aan huis gekluisterd zijn (of erger)? Ze dan (bij leven en welzijn) na maandenlang uitproberen alsnog met medische indicatie geleverd kan krijgen? Apotheek werkt dus niet mee. Daar ga ik sowieso weg maar hij zegt dat ik bij elke apotheek dit probleem heb ivm Zilveren Kruis. Graag advies. Ik wil namelijk de ziekmakende merken niet slikken (ik word zeker ziek). Ga nu werken en ben pas vanavond laat weer thuis. Alvasrt hartelijk dank voor uw reactie. Advies is welkom.

 

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Lid verzekerdenraad
Hoi @regels,
Misschien een optie om toch nog eens helderheid te vragen bij de oude verzekeraar, die heeft blijkbaar in het verleden wel toestemming gegeven voor de merkvariant.
En nogmaals de apotheek/huisarts op hun verantwoording wijzen voor een goede administratie, het moet toch ergens in het archief zitten
(en voor de toekomst een eigen kopie bewaren als je die in handen kan krijgen)

IDEA preferentie en vraag over IDEA

Fanatiekeling

Hallo @Regrets,

 

Op dit forum zijn al vaker reacties geweest over het niet-verstrekken van een merk medicijn, zelfs met medische noodzaak niet.  ( je kan ze zelf zoeken, ik meen een topic van  iemand met de naam Vennik en een topic van mij over het IDEA contract: http://forum.zilverenkruis.nl/t5/Medicijnen/Gevolgen-Idea-contract/m-p/19099#M873

Zilveren Kruis heeft twee typen contracten met apothekers: 1. Preferentiecontract (10%) 2. IDEA ontract (90%). Het geneesmiddelenreglement is Achmea- beleid, dus geldt voor alle labels van Zilveren Kruis, dus ook Avero, Interpolis, FBTO etc. Het klopt dat als je de rekening zelf betaalt, je vervolgens GEEN CENT vergoed krijgt. Dit staat in de polisvoorwaarden. Dit geldt ook als je een restitutieverzekering hebt.

Hoewel Diadino spreekt over "preferentie", is het te verwachten dat uw apotheek juist een IDEAcontract heeft. Het verstrekken van een duurdere variant kost de apotheker zelf geld, omdat hij namelijk voor elk medicijn dezelfde vergoeding krijgt.  (Ideacontract wordt namelijk het " pakjesmodel" genoemd). 

Groet, Feina.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

Lieve allemaal. allereerst hartelijk dank voor jullie tips en reacties. Hel fijn dat jullie met mij meedenken. Hetr is al triest genoeg dat mijn gezondheid broos is. Dan heb ik a;llereerst blijkbaar een verkeerde zorgverzekeraar gekozen en ten tweede heb ik ook nog eens te maken met een apotheker die niet meewerkend, meedenkend en meegaand is ;-))

Even ter verduidelijking het gaat om pravastine en  valsartan. Ik heb daarvan al vele jaren een medische noodzaak voor een bepaalde fabrikant. De apotheek heeft idd een idea contract maar zegt dus dat hij de medicijnen (ondanks medische noodzaak sinds vele en vele jaren, staat ook op etiket van vorg jaar) van Zilveren Kruis niet meer zou mogen leveren. Hij zou dan boete krijgen??? Hij moet namelijk eerst even de goedkope varaniten op mij uitproberen :-( dit zal met 100% zekeheid tot zeer grote gezondheidsprobelem leiden want dit is al eerder uitgeprobeerd. Omdat ik hartfalen heb zou dit dus zo maar tot een ziekenhuisopname of erger kunne leiden. Lieve mensen waarom staat het belang van de patient niet voorp bij iedereen??? Over de werkzame stof ga ik geen discussie voeren.Ik spreek helaas uit ervaring dat er een wereld van verschil is tussen sommige fabrikanten. Tips blijven welkom., Ik slaap er slecht van. Overigens heb ik het nog ff nagekeken op internet. Het prijsverschil is: € 26,29 per kwartaal voor de valsartan en € 18,77 per kwartaal voor de pravastatine. Totaal per jaar dus € 183,04. Dat blijft meestal toch onder het eigen risico dus waar hebben we het eigenlijk over??? Ik wil alleen maar dezelfde medicijnen van 2016. Hoe kan ik het beste handelen? Ik zal ook de ouide zorgverzerkaar nog benaderen maar ja dara ben ik dus weg per 1-1-2017 en ik weet niet of zij nog verplicht en bereid zijn om mij informatie te vertrekken over de medische noodzaak die ik al vele jaren heb voor de pravastatine en valsartan. To be continued ...

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

excuses voor de vele typfouten.= verzonden vanaf mobiele telefoon met te klein beeldscherm. Reacties en tips blijven meer dan welkom.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

PS Op de site van Zilveren Kruis staat dat ik een ander merk zelf betaal (voorschiet)

maar dat ik wel een vergoeding krijg als mijn arts met medisch noodzakelijk vindt dat ik het andere merk krijg. De huisarts heefdt de medische indicatie op recept gezet. Ik gebruik deze medicijnen van de specifieke fabrikant dus al vele jaren (ook op voordschrijt van huisarts).

Het lijkt er in mijn geval op dat de apotheek niet mee wil werken??? Waarom niet? Oh ja, hij is de bewijzen van de medische indicatie kwijt... Hij heeft dit zoek gemaakt en kan zich nu niet meer verasntwoorden naar een zorgverzekeraar. Ik kan me de formulieren van destijds nog heel goed herinneren. Formulieren van de apotheek notabene waarbij voor elk medicijn bij afwijkende fabrikant een heel A4 formulier ingevuld moest worden door de huisarts. Deze is vervolgens naar de apotheek gegaan en goedgekeurd! Dit was toen noodzakelijk om de medicijnen van dezelfde fabrikant te mogen blijven gebruiken.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Webcare

Hoi @Regrets, wat fijn dat je onze community kiest om je zorgen te delen over je merkgeneesmiddelen die je nu mist bij ons. Ik wil natuurlijk met je meekijken wat we kunnen betekenen voor je.

Je hoeft je ook niet te verontschuldigen voor je spelling, snap best dat het je hoog zit.

 

Stuur mij svp je relatienummer, geboortedatum en postcode in een privébericht, zie graag je reactie.  Kun je ook aangeven in dit bericht om welke apotheek het gaat?

 

Intussen lees je hier meer over ons beleid in merkmedicijnen- en merkloze medicijnen:

https://forum.zilverenkruis.nl/t5/Vergoedingen-en-Zorg/Merkmedicijnen-en-merkloze-medicijnen/ta-p/46...

 

Bedankt voor het meedenken @diadino en @Feina 

 

 

Groet Pauline

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Fanatiekeling

Ik heb op internet nog wat informatie verzameld: een uitzending van Kassa en een Memo van Zilveren Kruis. In dit memo zegt Zilveren Kruis dat de apotheker de voorschrijvende arts moet raadplegen als hij twijfelt aan de juistheid van de " medische noodzaak". Echter ik heb niet kunnen gezien dat hij mag eisen dat eerst de generieke middelen nog een keer moeten worden ingenomen. Dit mag hij alleen doen, als de arts de medische noodzaak niet kan aantonen. Maar dat zal dan duidelijk gecommuniceerd moeten worden aan de patient. Zie de twee bijlages.

Groet, Feina.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

Er zijn zowel openbaar als privé veel tips binnengekomen. Hartelijk dank daarvoor. Ik ga de vele links, tips en infomatie bestuderen en laat nog even weten welke actie ik zal gaan ondernemen. Ik heb inmiddels ook contact gezocht met de arts in het ziekenhuis. Dit in verband met de medische noodzaak voor de merk medicijnen. To be continued ...

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

De arts in het ziekenhuis heeft zijn dossier wel op orde en kan zich de problemen die ik had nog herinneren. De medische noodzaak is geen probleem zowel van toen als nu. Ik kan dat regelen maar dat duurt weer even. Zilveren Kruis heeft blijkbaar een preferentie beleid waar zelfs met een medische indicatie niet van afgeweken mag/zal/kan/wil worden.  Voor de gezondheid van een patient een zeer kwalijke zaak. Het kan namelijk leiden tot medicijnvergiftiging of een ziekenhuisopname. Ik ga vanmiddag in overleg met de huisarts hoe ik het beste kan handelen. Verder is er een andere apotheek die zegt de medicijnen 1 op 1 over te nemen inclusief de merkmedicijnen maar ik betwijfel dat. Kan nog wel de moeite lonen om nog even uit te zoeken voor mij.

 

 

 

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

Bedankt voor alle tips (ook prive) allemaal. BartH geeft het volgende aan:

 

Het punt waar je tegenaan loopt is dat de apotheek de werkzame stof beoordeelt, en op basis daarvan het geneesmiddel vaststelt dat jij meekrijgt. Als er een generieke variant bestaat met dezelfde werkzame stof, dan zal de apotheek dat geneesmiddel altijd meegeven. Dat is de afspraak die wij met apotheken hebben gemaakt. Voor beide geneesmiddelen die jij aangeeft bestaan generieke middelen met dezelfde werkzame stoffen.

Een merkgeneesmiddel wordt alleen vergoed als alle generieke varianten zijn geprobeerd, of als het medisch niet verantwoord zou zijn dat je een ander geneesmiddel gebruikt. Een medische indicatie dus. Ook dit moet de apotheek in eerste instantie zelf beoordelen. Een apotheek is een specialist op het gebied van medicatie en weet wat de effecten van geneesmiddelen zijn. Een verklaring van je huisarts of behandelend arts kan helpen om aan te tonen aan de apotheek dat dit het geval zou zijn.
Ik raad je daarom ook aan om me de huisarts in gesprek te gaan, en om een verklaring te vragen waarin de medische reden staat waarom jij alleen aangewezen bent op die 2 geneesmiddelen. De apotheek moet dan verder beoordelen wat de mogelijkheden zijn.

Fijne dag allemaal en vanavond ben ik pas weer thuis en online.


 

 

Uitleg farmaceutisch beleid Achmea en IDEA contract

Fanatiekeling

Ik reageer op jouw opmerking @Regrets, namelijk . "Zilveren Kruis heeft blijkbaar een preferentie beleid waar zelfs met een medische indicatie niet van afgeweken mag/zal/kan/wil worden. "

 

Zilveren Kruis heeft geen " Preferentiebeleid", maar een farmaceutisch beleid. De voorwaarden staan in het Farmaceutisch Reglement 2017. ( te downloaden). Je hebt het recht om te eisen dat Zilveren Kruis zich aan die voorwaarden houdt. 

Het Farmaceutisch beleid zit zo in elkaar: 

Er zijn 2 soorten contracten met apotheken.

1. Een klein percentage van de apotheken kiest voor een Preferentie-contract. Daarbij bepaalt Zilveren Kruis precies het merk dat moet worden gegeven bij een bepaalde stofnaam. ( deze lijst behoort op de website te staan). In de polisvoorwaarden staat, dat als je toch een ander middel wil dan Zilveren Kruis voor jou bedacht heeft, dat je dit dan VOLLEDIG zelf moet betalen. 

2. Het grootste deel van de apotheken sluit een IDEA contract af. Daarbij bepaalt de apotheek welk merk wordt afgeleverd bij een bepaalde stofnaam. Dit kan dus per apotheek verschillend zijn. De apotheek krijgt voor elke hoeveelheid pillen , van welke soort dan ook, precies dezelfde vergoeding. Dus of jouw medicijn voor een maand nu €5 of €200 kost, de apotheek ontvangt altijd ( geschat) €9. In jouw polisvoorwaarden staat, dat als je toch een ander middel wil dan de apotheek voor jou bedacht heeft, dat je dit dan VOLLEDIG zelf moet betalen.  

Voor  patienten die een bepaald middel niet verdragen is de " medische noodzaak " bedacht. Ook is er wel sprake geweest van het verplicht invullen van formulieren. In het programma Kassa in 2012 heeft Zilveren Kruis toen gezegd zich daaraan te houden. Misschien kun je dit programma nog terugkijken. Echter het probleem is nu groter geworden omdat de apotheker ( die hierin een financieel belang heeft) , zich ermee mag bemoeien. Hij behoort de huisarts om uitleg te vragen en de huisarts te volgens als die de medische noodzaak hard kan maken. In het tegengestelde geval behoort de apotheker de patient hierover in te lichten. Zoals gezegd zijn het vooral de IDEA apotheken die hier moeilijk over doen, omdat het hun geld kost. 

Groet, Feina.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

@Feina u bent ech een topper qua informatie verstrekking. Ook achter de schermen heeft u voor mij al veel gedaan waarvoor nogmaals dank. Apotheek heeft idd een idea contract,
Ik weer dat er meerdere medicijnen mogelijk zijn voor een bepaalde aandoening of ziekte. Maar niet ieder lichaam reageert hetzelfde op de verschillende bestanddelen in een medicijn. Dat is al vaker bewezen door patienten. Immers wat voor de een prima werkt, hoeft bij een ander totaal verkeerd vallen. Daarom is het zo van belang dat niet alleen ik maar iedereen kan kiezen voor het medicijn dat voor een ieder het beste werkt. Dit hoeft dus niet perse het goedkoopste middel te zijn. Ik zou ze dus gewoon zelf moeten betalen :-(

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

De huisarts werkt overigens niet meer mee aan het geven van medische noodzaak. Hij mag dat niet meer zegt hij en dat is jammer. De apotheker heeft de huisarts namelijk kenbaar gemaakt dat er voor mij meerdere alternatieven voor handen zijn voor de bedoelde medicatie, waarbij de kans groot is dat die de ervaren bijwerkingen van destijds  niet teweeg zullen brengen. Oh en hoe weet de huisarts dat? Hij kan niet in de toekomst kijken of in mijn lichaam kijken of uberhaupt weten hoe mijn lijf reageert op de goedekope variant(en). Ernstige bijwerkingen in het verleden tellen voor 2017 niet meer mee?? Verder geeft de huisarts aan dat hij mijn aarzeling om de goedkope merken te gebruiken begrijpt, maar maar de kans dat dezelfde bijwerking daar ook bij optreden, zo gering zou zijn dat verwacht mag worden dat ik dat toch probeer. De huisarts heeft er alle vertrouwen in dat dat moet lukken en veroekt mij om de alternatieven medicatie toch te gaan starten.

Medische noodzaak specialist en 14 dagen bedenktijd

Fanatiekeling

En de specialist dan? Die had wel informatie hierover in je dossier staan? 

 

Regrets, jij zei de eerste keer: "Ik wil dolgraag terug naar mijn oude zorgverzekering. Hoe kan ik het beste handelen?" 

Antwoord: 

En nog een mogelijkheid: binnen 14 dagen na ontvangst polis mag je zonder opgaaf van redenen opzeggen. Val je misschien nog in die termijn? Dit is de letterlijke tekst van de polisvoorwaarde ( die algemeen bekend is en waaraan de zorgverzekeraar ook zonder meer gehoor moet geven): "13 Wanneer mag u uw basisverzekering beëindigen? 13.1 Uw basisverzekering herroepen U (verzekeringnemer) kunt een nieuw gesloten basisverzekering herroepen. Dit betekent dat u (verzekeringnemer) de basisverzekering kunt beëindigen binnen 14 dagen nadat u uw polisblad heeft ontvangen. Stuur ons hiervoor een brief of een e-mail waarin u de verzekering opzegt." 

PS ik ben van mening dat Zilveren Kruis u deze informatie direct had moeten aanreiken.

 

Groet, Feina.

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Geregelde bezoeker

De specialist kan het allemaal regelen echter niet op korte termijn en dan is er nog geen zekerheid in mijn beleving. Uiteindelijk zal ik mijn zin wel krijgen met de medische noodzaak medicijnen maar dan geeft weer veel strijd en stress. Jouw tip waarvoor dank om de overeenkomst met Zilveren Kruis te beeindigen per 1-1-2017 heb ik eerder deze week ook zelf bedacht. Ik had daar al wat lijntjes voor uit gezet. En goed nieuws ik heb nu de bevestiging dat de verzekering is beeindigd. Ik heb dus gekozen voor de weg van de minste weerstand. Deze discussie kan wat mij betreft gesloten worden.

 

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Community Manager

Hoi @Regrets, je schreef gisteren:  Zilveren Kruis heeft blijkbaar een preferentie beleid waar zelfs met een medische indicatie niet van afgeweken mag/zal/kan/wil worden.
Dat is natuurlijk niet het geval maar zoals je zelf aangaf is kost het waarschijnlijk tijd om de onderbouwing aan te leveren bij de apotheker. 

@Feina Zilveren Kruis heeft een preferentiebeleid, dat geldt voor apotheken met een basiscontract. Het IDEA-contract is in zekere zin ook een preferentiebeleid waarin de apotheker het voorkeursmedicijn zelf mag bepalen. Als de (huis)arts het medisch noodzakelijk acht, komt iemand in aanmerking voor vergoeding van een merkmedicijn. Als de apotheek twijfelt over de medische noodzaak zal de apotheek dit afstemmen met de voorschrijver van het geneesmiddel. Verwacht de apotheek geen medisch onverantwoorde situatie? Dan krijgt iemand toch het merkloos geneesmiddel. De apotheker kan met de voorschrijver overleggen als dat nodig is. Het verstrekken van een merkmedicijn kost de apotheker geld, het nodeloos verstrekken van merkmedicijnen kost ons allemaal geld. Hierin hebben arts, apotheker, zorgverzekeraar en patiënt allemaal een rol en ga ik ervan uit dat professionaliteit bij allen voor eigenbelang gaat.

@Regrets Het klinkt alsof je huisarts geen belemmering ziet om alternatieven te proberen. 


@Feina Je hebt gelijk, we hadden dat eerder aan kunnen geven. Het staat ook aangegeven op het polisblad dat we toesturen: 
Heeft u uw verzekering via post, internet of telefoon afgesloten? Dit heet ‘koop op afstand’. U kunt de verzekering dan binnen 14 dagen nadat u dit polisblad heeft gekregen, opzeggen. U hoeft niet te laten weten waarom u wilt opzeggen.


@Regrets Jammer dat je bij ons weggaat maar als het minder strijd en stress oplevert lijkt me dat inderdaad de beste keuze. Ik wens je alle goeds.


 

Re: Spijt van overstap Zilveren Kruis krijg nu de goedkoopste variant medicijnen volgens apotheek

Fanatiekeling

@Raoul, de apotheker hoeft de proef niet zelf te ondergaan, dit doet hij wèl zijn klant/patient aan, gedreven door een persoonlijke, financiele drijfveer. Een patient hoeft dit niet te accepteren. De patient kan de apotheker voor de Medische Tuchtrechter slepen. Motivatie: de gezondheid van de patient op het spel zetten voor een paar tientjes per jaar. De door jullie gecontracteerde huisarts èn apotheker die beide het medisch dossier van hun patient niet op orde hebben zouden ook tot verantwoording moeten worden geroepen. Iedereen komt er mee weg ( slordigheid, financiele belangen) en de patient kan het opknappen. Een verstandige patient trekt zijn conclusies.

Groet, Feina.