Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Speelt kwaliteit enige rol bij contractering van zorgaanbieders

Stamgast

Ik ga morgen eindelijk na een kleine 2 maanden pijn op controle bij een kliniek die door zilveren kruis aangeraden wordt voor hand chirurgie. Gebrekkige communicatie en zeer onvriendelijke houding daar heb ik als ronduit stuitend ervaren.

Wat ik me nu afvraag... is zilverenkruis uberhaupt bezig met kwaliteit van de gecontracteerde zorgverleners? Of speelt dat geen enkele rol en gaat het puur om de centen?

Speelt kwaliteit enige rol bij contractering van zorgaanbieders

3 ANTWOORDEN 3

Re: speelt kwaliteit enige rol bij de keuze van zorgaanbieders

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Hallo @wijnands,

 

Allereerst succes bij de operatie. Ik hoop dat de operatie een verbetering voor je gaat opleveren. Sterke alvast bij het herstel!

 

Wat vervelend dat de communicatie met de kliniek zo gebrekkig en onvriendelijk is verlopen. Ga je daarover nog in gesprek met de zorgverleners van de kliniek? Want misschien hebben ze iets aan jouw feedback? Als je wil dat ik jouw signaal doorgeef aan onze mensen van Zorginkoop, wil je dan jouw ervaringen wat specifieker omschrijven? En mij laten weten om welke kliniek en/of zorgverlener het gaat? Dat kan ook via een privébericht aan mij.

 

Bij het contracteren van zorgverleners kijken we ook naar de kwaliteit. We leggen uit waarop we beoordelen op onze pagina Ziekenhuizen vergelijken. Ervaring van patiënten is 1 van de onderdelen die we belangrijk vinden. Je kunt dit terugvinden in de Zorgzoeker. Kies je daar voor 'handchirurgie' en vul je jouw woonplaats en soort basisverzekering in dan zie je een rij zorgverleners. Aan de rechterkant staan 3 kolommen: Contract, Medische kwaliteit en Patiëntervaring. Aan het aantal stippen bij 'Patiëntervaring' kun je zien hoe patiënten de zorg hebben ervaren.

 

Je kunt ook kijken op Zorgkaart Nederland. Daar kan iedereen zijn eigen ervaring met en waardering over zorgverleners achterlaten. Op Zorgkaart Nederland kun je ook zien of er meer mensen zijn die iets over de communicatie met patiënten door  'jouw' kliniek hebben gezegd. Ik heb ook nog wat achtergrondinformatie voor je. Dat kun je nalezen in ons bericht van oktober 2015 over kwaliteitsverbetering.

 

Ik hoor graag hoe de operatie is verlopen en of de ingreep geholpen heeft!

Re: Speelt kwaliteit enige rol bij contractering van zorgaanbieders

Fanatiekeling

Echte kennis over het vakmanschap van specifieke artsen is er volgens mij alleen bij de collega's ( artsen). De kwaliteit die ZK bedoelt, slaat volgens mij enkel op het ziekenhuis als geheel. Ik vind het bedroevend dat er zo weinig gedeelde kennis over de kwaliteit van artsen is. 

Om te beginnen kunt u eens een vergelijking maken met Belgie. Op de website van het UZL staan in ieder geval duidelijk de specifieke specialisaties per arts. Ook dat ontbreekt veelal in Nederland.

 

Groet, Feina.

Re: Speelt kwaliteit enige rol bij contractering van zorgaanbieders

Community Manager

Bedankt dat je jouw mening deelt @Feina. 

 

Bij het inkopen van zorg gaat steeds vaker de kwaliteit van zorg een rol spelen. Hierover zijn we ook volop in gesprek met de beroepsgroep. Op de pagina 'kwaliteit van zorg' lees je welke 3 factoren de kwaliteit van een zorgverlener bepalen. Ik kwam ook dit nieuws-artikel uit 2014 tegen, dat geeft ook een beeld van hoe we samenwerken op dit gebied.