Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan weg te blijven van de budgetpolis

Nieuwkomer

ga m.i.v. 01-01-2016 over op ZK Budget polis.

 

vandaag verscheen in de Telegraaf het volgende bericht: 

'Blijf weg van budgetpolis'

 

 

 

zie bijlage voor brief Patiëntenfederatie NPCF.

 

moet ik mij zorgen maken?

Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan weg te blijven van de budgetpolis

2 ANTWOORDEN

Re: Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan weg te blijven van de budgetpolis

Medewerker

Hey Alex,

Allereerst welkom op ons forum, top dat je hier de vraag stelt! 
 

Basis Budget is voor jou geschikt als je bewust kiest naar welke ziekenhuizen je kunt gaan. Voor spoedeisende zorg kun jij bij alle ziekenhuizen terecht.

Ben je gehecht aan het vertrouwde ziekenhuis om de hoek? Of is de reisafstand naar het ziekenhuis belangrijk voor je? Dan is de vraag of een budgetpolis bij je past. Denk hier dus goed over na. Als je niét naar een van de geselecteerde ziekenhuizen of gecontracteerde zorgverleners gaat, betaal je 25% van de kosten zelf. 

Hier de lijst van gecontracteerde ziekenhuizen die in de Budget Polis zijn gecontracteerd.

Moet je je zorgen maken? Als je bewust kiest voor de budget polis niet, maar mocht je nog vragen hebben horen we het graag!

Jochem

Re: Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan weg te blijven van de budgetpolis

Fanatiekeling

De NPCF zegt dat er een groot risico aan de Budgetpolis zit. 

Waarom? 

 

Omdat je niet weet wat jou gaat gebeuren in het komend jaar. De NPCF zegt dit uit ervaring. Zij zijn een patientenfederatie met een informatielijn. Zij hebben de mensen aan de telefoon gekregen die in de problemen zijn gekomen door de Budget. 

Natuurlijk zal ZK ontkennen dat het een " gevaarlijke" polis is. Zij zijn tenslotte commercieel. 

 

Er zijn twee grote gevaren: 

- plotselinge ernstige ziekte: dan kan het zijn dat het ziekenhuis dat het beste is niet gecontracteerd is. ZK zal dan altijd zeggen dat als je VERWEZEN wordt door de ene specialist naar de andere in een ander ziekenhuis, dat ze dan wel betalen. Maar het kan ook zijn, dat jij zelf in die situatie direct een andere keus wil maken. Het kan gaan over leven of dood! 

 

- elk jaar wijzigt de contractering: het ziekenhuis in de buurt dat nu WEL gecontracteerd is, is het volgend jaar misschien niet meer. Maar ZK stuurt jou daar geen bericht van! Je moet het elk jaar zelf nachecken. En dat zul je toch wel een keer vergeten. 

 

Het was meteen al duidelijk dat er niet veel echte goede ziekenhuizen bij de BUDGET-ziekenhuizen zitten. Ik las in de krant zelfs dat er bij waren die op een zwarte lijst stonden ( maar daarbij werd de naam van ZK niet genoemd, maar ik denk dat het wel mogelijk is dat er een paar op de zwarte lijst staan van de IGZ). Er zijn andere verzekeraars met MINDER budget ziekenhuizen maar wel betere ziekenhuizen. Als ik voor een BUDGET moest kiezen zou ik me daar zelf beter bij voelen. 

 

 

Groet, Feina.