Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Kun je onderdelen aan en uitzetten

Starter

Kun je de diverse onderdelen van een zorgverzekering, zoals de tandartsverzekering of extra
aanvullende verzekering
gedurende het jaar aan- of uitzetten of is dit alleen bij de jaarwisseling
mogelijk

Kun je onderdelen aan en uitzetten

OPGELOST
2 ANTWOORDEN

Re: Kun je onderdelen aan en uitzetten

Fanatiekeling
Nee, je kunt niets aan of uitzetten. Die mogelijkheid kent alleen een andere Achmea zorgverzekeraar uit Friesland. Je moet uiterlijk 1 februari gekozen hebben, ( de oude zorgverzekering moet eind december al opgezegd zijn). Of je als bestaande verzekerde de aanvullende verzekering nog mag wijzigen tot 1 februari weet ik niet. Sommige zorgverzekeraars geven bestaande verzekerden ook tot 1 februari de tijd om een andere aanvullende verzekering te kiezen.

Maar ik weet niet hoe dit bij ZK geregeld is? 

Er zijn ook verzekeraars, waarbij je in de loop van het jaar een nieuwe aanvullende verzekering kan afsluiten. Maar deze regels zijn per verzekeraar verschilend. En weer andere staan wijziging toe ivm " levensloop verandering" . Dit kan handig zijn, als de vrouw bijvoorbeeld zwanger wordt en een aanvulling wil afsluiten ivm een poliklinische bevalling zonder medische indicatie ( de eigen bijdrage van ?300 wordt dan vergoed). 
PS. Als het mogelijk is om te veranderen, betekent nog niet dat je dan ook een aanvullende nog tot februari zou kunnen opzeggen

Re: Kun je onderdelen aan en uitzetten

Webcare
Hallo InfoWal, Welkom op het forum. Elze30 heeft het goed uitgelegd. Dank je Elze. De aanvullende verzekering kun je wijzigen tot 1 februari. We raden je toch aan dit te regelen vóór 1 januari. Waarom raden we dit aan? Voor een hogere aanvullende verzekering worden er vragen gesteld. Je moet hierbij denken aan de Beter Af Tandartspolis vanaf 2 sterren en de Beter Af Plus Polis met 4 sterren. Het zou vervelend zijn als je zorgkosten niet vergoed worden. Je wilt toch van tevoren weten of je geaccepteerd wordt of niet.
Vind je het zo duidelijk? Leuk als je nog eens terugkomt op het forum!

.In het forum huisarts, tandarts en apotheek lees je de vraag terug.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.