Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Huisarts wil geen verwijzing geven voor gynaecoloog

Nieuwkomer

In 2015 heb ik een vervelende ervaring gehad bij de huisarts met het wisselen van mijn mirena. Toen ben ik blijde Gyn geweest en daar mocht ik altijd terug komen. Toen ik later problemen kreeg met mijn mijn mirena ben ik weer terug geweest en nu ik weer problemen lijk te krijgen wil ik weer terug. Ik heb de huisarts gevraagd om een verwijzing nadat ik contact heb gehad met gyn die zei dat ik die nodig had ivm de vergoeding. Nu wil de huisarts dat ik eerst langs kom zodat hij een overweging kan maken of het nodig is dat hij mij gaat verwijzen. Ik vraag nooit om wat en nu vraag ik wat en nu wil hij zijn plasje erover doen. De assistente vind dat ik de issue met hem uit moet praten maar ik voel mij er gewoon niet meer prettig bij en wil gewoon naar de gyn. Zou de gyn niet gewoon beschikbaar moeten zijn voor vrouwen? Zij heeft mij gezegd dat ik altijd welkom ben maar het wordt mij extreem moeilijk gemaakt. Kan dit zomaar? Is er nog een andereweg?

Huisarts wil geen verwijzing geven voor gynaecoloog

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Huisarts wil geen verwijzing geven voor gynaecoloog

Webcare

Uiterst ongelukkige situatie , je vertrouwen in je huisarts ben je kwijt en je wilt het liefst een bezoek vermijden.
Zeker als je een nare ervaring hebt gehad kan ik me indenken dat je voor deze medische handeling liever direct naar je medisch specialist gaat.

Je hebt echt een verwijzing nodig voor je gynaecoloog van de huisarts.
De assistente gaf je advies met de huisarts in gesprek te gaan, dat is ook ons advies. Zo krijgt je huisarts de kans om tot een oplossing te komen met je. Bespreek je twijfel na je eerdere nare ervaringen in 2015 en geef aan dat je opziet tegen de behandeling door hem.

Wil je dit absoluut niet en heb je geen enkele klik met je huisarts? Dat kan natuurlijk. Het beste is dan om op zoek te gaan naar een andere huisarts.

Wij kunnen voor je kijken welke mogelijkheden er bij jou in de buurt zijn. Onze Zorgcoach kan hierbij helpen om samen met jou te kijken naar mogelijkheden.

Je kunt mij ook een privébericht sturen met je relatienummer, postcode en geboortedatum.


Is natuurlijk wel de bedoeling dat je voor huisartsenzorg in de toekomst ook geen drempel voelt.

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.