Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Community Manager
Community Manager

Op 30 november stelt Harm Edens jullie vragen aan onze directievoorzitter Norbert Hoogers. Heb jij een vraag over onze verzekeringen, dienstverlening of beleid? Stel ze nu alvast op de community en volg de antwoorden van Norbert op 30 november vanaf 16:00 op Facebook Live! 

 

 

P.S. Heb je nog geen community-account? Registreer je dan in 1 minuut en stel je vraag!

Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

6 ANTWOORDEN

Re: Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Fanatiekeling

Ik vraag graag aandacht voor het ontbreken van de mogelijkheid van emailcontact. Ik heb zojuist, zaterdagochtend 19 november 2016, de eerste dag van de poliscampagne 2017, op de knop " service en contact" gedrukt. Er zijn vakjes voor chat , telefonische contact, emailcontact. ( zie schermafbeelding). Ik probeer alle mogelijke combinaties van soorten vragen uit om toegang tot de email te krijgen, maar geen enkele lukt. 

Ik vind dit een groot nadeel. Ik vind dat email beschouwd kan worden als de moderne variant van post. Het voordeel van email, is dat er digitale bijlages meegestuurd kunnen worden. Zilveren Kruis maakt veel gebruik van de digitale weg. Maar dan moet u ook uw klanten deze normale mogelijkheid geven. Liefst met een normaal email-adres of via de "mijnomgeving-email".

PS ook de andere contactmogelijkheden functioneren niet goed: 

chat is grijs, maar ik lees de tekst " Een moment geduld, onze medewerkers zijn in gesprek". Maar hoevaak ik ook probeer, Er komt geen chatmedewerker aan de telefoon. Ik vermoed dat deze tekst aangepast had moeten worden in " de chat is op zaterdag en zondag niet beschikbaar". 

- het telefonisch contact is wel aan te klikken, maar helaas, er verschijnt een venster met de informatie dat deze alleen op werkdagen beschikbaar is

Groet, Feina.

Re: Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Nieuwkomer

Hoe komt een markt conform tarief tot stand  voor fysiotherapie?  en waar kan ik die tarieven vinden?

Re: Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Fanatiekeling

Ik geef alvast een antwoord.

Eerste opmerking: 

De marktconforme vergoedingen behoren goed vindbaar op de website te staan. Kennelijk zijn ze nu niet goed vindbaar. Heeft u gezocht op de website van Zilveren Kruis. Welke trefwoorden heeft u gebruikt? En is het niet vindbaar vanaf de Home-pagina? 

 

Ik weet toevallig dat je moet zoeken op " vergoedingen ongecontracteerde zorg". 

Je komt dan uit bij de webpagina " tarieven en reglementen". 

 

De marktconforme vergoedingen staan in deze pdf: https://www.zilverenkruis.nl/SiteCollectionDocuments/Consumenten/Gecontracteerde-zorg/Tarieven-niet-... . 

Ik heb deze lijst ook als Bijlage toegevoegd.

Deze is te vinden vanaf de pagina met dit adres: https://www.zilverenkruis.nl/zorgaanbieders/declareren/Paginas/tarieven-reglementen.aspx . Ik denk dat deze pagina onlangs is neergezet.

 

De marktconforme vergoedingen voor de restitutiepolis zijn vergeleken met 2016 gestegen van €31,25 naar €42,75 per behandeling. Ik vermoed dat dit niet veroorzaakt is door de tarieven van de fysiotherapeuten, maar door de definitie van ' marktconform'. Er is dit jaar extra toezicht op de uitvoering van de restitutiepolissen. Alleen de " echte" mogen zo heten. (Daardoor is DSW afgevallen. Die hanteerde véél te lage vergoedingen bij ongecontracteerde zorg.)

De officiele uitleg van marktconform is dat het een niet-excessief tarief moet zijn. Dat betekent dat de zorgverzekeraar de vergoeding van een factuur niet mag weigeren, tenzij ze kunnen aantonen dat het een excessief tarief is. 

PS het is natuurlijk voor de bezitters van een restitutiepolis een mooie ontwikkeling als de marktconforme tarieven gestegen zijn t.o. 2016. 

NB marktconforme tarieven zijn iets anders dan " gemiddelde contracttarieven". 

Voorbeeld. Stel de meeste fysiotherapeuten rekenen €35 per behandeling voor een passant. Maar Zilveren Kruis heeft tarieven van €25 afgesproken. Dan is het GEMIDDELD CONTRACTTARIEF dus €25. Het Marktconforme tarief zou dan €35 of iets hoger moeten zijn, omdat daar veel fysiotherapeuten tussen zitten die geen contract hebben afgesloten met zorgverzekeraars OMDAT ze een hoger tarief willen hebben. ( dat zijn vaak gespecialiseerde, soms landelijk werkende fysiotherapeuten). Een verzekerde met een naturapolis krijgt dan slechts 75% van €25, dit is €18,75. In werkelijkheid , 2017, krijgt de natura verzekerde €21,38 en de restitutieverzekerde €42,75. 

PS Ik krijg de indruk dat Zilveren Kruis een fout maakt: het natura tarief is steeds 50% van het restitutietarief. Dat is raar!

PS soms helpt zoeken op " downloads". 

Groet, Feina.

Re: Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Nieuwkomer
De eigen risico zou "weer" omhoog gaan...pff gelukkig veer velen toch niet!
Maar met ruim 12 euro per maand "meer" aan premie...komt het voor mij en tig vele anderen...uiteindelijk toch "niet eens" op het zelfde...maar op veeeeeeeeeel meeeeereer neer!!

Re: Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Bezoeker

mijn vraag; waarom wordt er steeds geantwoord (als je naar vergoeding vraagt voor medicinale cannabis bv) dat de reden daarvoor is dat de werking  wetenschappelijk niet is bewezen ? Het is sowieso niet waar,afgelopen jaar kwam aan het licht dat de werking van antidepressiva ook niet wetenschappelijk is bewezen en die worden al jaren vergoed,ik voel me voorgelogen hierin en mis eerlijkheid en transparantie in de echte redenen achter het niet of nauwelijks vergoeden van niet reguliere geneeskunde of middelen (in het geval van Medicinale cannabis is de werking elders allang voldoende aangetoond,en zeker meer dan de werking van antidepressiva)  ,kunt u hier zsm vernadering in brengen ?

Re: Heb jij een vraag voor onze directievoorzitter Norbert Hoogers?

Fanatiekeling

Op Facebook had de video geen geluid bij mij ( Ipad Air 2). Kan dat nog gerepareerd worden? 

Zo niet, dan zag ik op deze plaats graag het transcript van het antwoord van de heer Hoogers.

Groet, Feina.