Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Deelname beleggingen

Nieuwkomer

Ik zou het ongelooflijk waarderen en ook ontzettend belangrijk vinden als Zilveren Kruis met onmiddellijke ingang stopt met het beleggen in farmaceutische bedrijven die hoge winsten maken en hoge prijzen vragen voor medicijnen over de rug van de verzekerden van Zilveren Kruis.

 

Deelname beleggingen

1 ANTWOORD 1

Re: Deelname beleggingen

Voormalig medewerker Zilveren Kruis

Dag @August. Welkom op de community. Goed dat je jouw mening hier deelt.

Graag wil met jou delen wat ik weet over ons beleggingsbeleid. Het is een ietwat algemeen geformuleerd standpunt. Maar mogelijk biedt het wel iets meer duidelijkheid:

 

Achmea belegt premies om een positief beleggingsresultaat te boeken in het belang van onze klanten. In totaal belegt Achmea voor alle zorgverzekeraars binnen de groep ruim 3,5 miljard euro. Het positieve beleggingsresultaat blijft binnen de zorgverzekeringstak en komt dus ten goede aan de zorg. Zo dragen we bij aan het betaalbaar houden van de zorgpremies en het op peil houden van de reserves voor onze klanten.

Beleggingen in aandelen vormen een beperkt deel van onze beleggingen, naast verder onder meer bedrijfs- en staatsobligaties. Beleggingen in geneesmiddelenfabrikanten vinden plaats binnen ons algemene beleggingsbeleid en komen zodoende voor in onze portfolio. We hebben daarbij geen expliciet beleid om gericht te investeren in farmaceuten.

Recent is onder meer belegd in een aantal van de wereldwijd actieve, grote geneesmiddelenfabrikanten, waaronder Johnson & Johnson, Novartis, Pfizer, GlaxoSmithKline, Merck en AstraZeneca.


We beleggen de zorgpremies niet in tabaksfabrikanten. Deze categorie is wel actief uitgesloten.

 

Kun je hier wat mee?