vergoeding borstvergroting

Nieuwkomer
goedenmiddag

ik heb een vraag heb al een aantal keren een arts gezien en een brief ingezonden naar me ziekenfonds maar tot op heden altijd afgewezen helaas
nu heb ik vandaag een mammograffie laten doen en blijkt dat ik minder dan 1% borstweefsel heb mammograffie geeft 0 00% aan en dinsdag weer een gesprek met me plastiche chirurg en nieuwe aanvraag naar ne ziekenfonds nu dit eindelijk is aangetoont heb ik nu wel recht op een vergoeding voor borstvergroting...of iedergeval een gedeelte.????? .vind t krom waarom de 1 wel en een ander niet t is niet leuk als vrouw om tietloos door t leven te gaan want dat maakt de vrouw. .

wacht reactie s af!

fijne avond

vergoeding borstvergroting

10 ANTWOORDEN

Re: vergoeding borstvergroting

Webcare

Goedemorgen Daphne,

 

Allereerst, welkom op het forum!

 

Goed dat je wil weten waarom je eerdere vraag om een borstvergroting te krijgen niet wordt vergoed. En of dit na de laatste mammografie wel wordt vergoed. Als je ziet dat de ene vrouw de vergoeding wel krijgt en de andere vrouw niet, kan ik me voorstellen dat het een teleurstelling is als jij het niet krijgt.

 

Om goed antwoord op je vraag te geven, geef ik graag wat uitleg over hoe de vergoeding werkt.

Een borstvergroting is een vergoeding die de overheid in de basisverzekering heeft opgenomen. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, heeft de overheid een aantal strenge voorwaarden gesteld. Je kan een vergoeding krijgen in verband met agenesie (niet ontwikkeld borstweefsel) of aplasie (ontbrekend borstweefsel). In de link onderaan mijn bericht kun je dit nog eens teruglezen.

De arts doet de uiteindelijke beoordeling of je aan deze voorwaarden voldoet en vraagt dan toestemming bij ons aan. Wij kijken dan of de aanvraag voldoet aan de juiste eisen voldoet. 

 

Omdat het strenge voorwaarden zijn, kan het voorkomen dat de ene vrouw wel een vergoeding krijgt en de andere vrouw niet. Op afstand kunnen wij dat helaas niet voor je bepalen. Ik kan dus ook niet vertellen of je naar aanleiding van de mammografie nu wel of geen vergoeding krijgt. Dit zal de plastisch chirurg beoordelen en die kan je hier dan ook meer over vertellen.

 

Kan je zo toch wat met mijn antwoord?

 

Groeten,

Bas

 

Vergoeding plastische chirurgie bij medische noodzaak

Re: vergoeding borstvergroting

Starter
Ik heb een vraag. Ik ben 20 jaar en nog altijd geen borsten. Ik voel mij daardoor heel onzeker en durf ook eigenlijk niet in bikini en ben ook terug houdend in relaties. Ik wil heel graag een borstvergroting om mezelf ook prettig te voelen in mn eigen lichaam. Het enige wat me tegenhoud is dat het zo veel kost dus mijn vraag is of het eventueel vergoed kan worden.

Re: vergoeding borstvergroting

Webcare

Goedemorgen Nancy,

 

Plastische chirurgie met een medische noodzaak wordt vergoed uit de basisverzekering. Helaas weet ik niet of jouw situatie medische is. Dat bepaalt een plastisch chirurg. Vanaf 2017 is er ook vergoeding mogelijk bij agenesie (niet ontwikkeld borstweefsel), aplasie (ontbrekend borstweefsel).

 

Als er sprake is van medische noodzaak dan vraagt jouw behandelend arts toestemming voor je aan. Je hoeft zelf niets te doen. Op basis van de aanvraag van jouw arts wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed. Dus er is vooraf toestemming van ons nodig.

 

Als het akkoord is en de behandeling wordt vergoed komen de kosten wel eerst ten laste van jouw eigen risico als deze nog niet is voldaan.

 

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Plastische-chirurgie-bij-medische-nood...

 

Is mijn uitleg zo duidelijk voor je?

 

Groeten,

Mouniim

 

Re: Misvormde borsten (tubulaire borsten)

Nieuwkomer
Goedenavond Zilveren Kruis,

Ik heb een aanlegstoornis (prolactinoom), waardoor ik te weinig borstweefsel heb, mede dankzij mijn lage vrouwelijk hormoon. Hierdoor heb ik cup aa/a. Ik heb sinds mijn 11de dezelfde erg kleine borsten en dit heeft een negatief effect op mijn zelfbeeld en sociale leven. Is er een mogelijkheid dat ik in aanmerking kom voor een borstvergroting?

Re: vergoeding borstvergroting

Starter

Hoi hoi,

 

Ook ik heb nagenoeg geen borstontwikkeling, ik ben inmiddels 19 jaar en voel me hierdoor heel onzeker. Zelfs een Cup AA past me niet want er zit gewoonweg niets. Ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts om de mogelijkheden te bespreken. Het viel me echter op dat de assistente van de huisarts ook onwetend is over de mogelijke situaties waarbij een vergroting wel vergoed wordt.

Ik zou graag weten welke weg ik het beste kan bewandelen? 

Afspraak huisarts natuurlijk. Deze geeft dan als het goed is een doorverwijzing naar een plastisch chirurg? Maar hebben jullie een lijst van chirurgen die gecertificeerd zijn om dit onderzoek te doen?

 

U schreef dit: 

>>

Een borstvergroting is een vergoeding die de overheid in de basisverzekering heeft opgenomen. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, heeft de overheid een aantal strenge voorwaarden gesteld. Je kan een vergoeding krijgen in verband met agenesie (niet ontwikkeld borstweefsel) of aplasie (ontbrekend borstweefsel). In de link onderaan mijn bericht kun je dit nog eens teruglezen.

De arts doet de uiteindelijke beoordeling of je aan deze voorwaarden voldoet en vraagt dan toestemming bij ons aan. Wij kijken dan of de aanvraag voldoet aan de juiste eisen voldoet. 

>>

Wie is de arts die deze beoordeling doet? Moet dit bij een van de klinieken die jullie voorschrijven? Zo ja; welke? Waar kan ik deze informatie vinden? De huisarts heeft deze informatie denk ik niet?

 

Ik hoop zo dat u me kan helpen want het is voor mij ECHT een serieus probleem en kan nergens echt duidelijk vinden welke stappen ik moet doorlopen.

Groet, Robin

Re: vergoeding borstvergroting

Webcare

Hoi Robin,

Welkom op de community! 

 

Ik kan me voorstellen dat je je onzeker voelt. Ik snap dat het vervelend is dat je bij de huisarts informatie wil inwinnen en merkte dat je niet voldoende informatie kreeg.

 

Wij hebben in onze zorgzoeker een overzicht van chirurgen(in ziekenhuizen/klinieken) die gecontracteerd zijn om borstvergrotingen uit te voeren. Je vindt de zorgzoeker hier. Je zoekt op borstvergroting, vult je soort basisverzekering in en je woonplaats. Je krijgt dan een lijst met de gecontracteerde zorgverleners. Je hebt wel eerst een verwijzing nodig van je huisarts om een afspraak te maken in het ziekenhuis/kliniek. De plastisch chirurg beoordeelt of je voldoet aan de voorwaarden die de basisverzekering stelt voor de borstvergroting. 

Wanneer je gaat naar een gecontracteerd ziekenhuis gaat, je voldoet aan de voorwaarden en je krijgt toestemming dan betalen wij jouw behandeling uit de basisverzekering voor 100%. Je betaalt wel eerst het eigen risico. Als je kiest voor zorgverlener die geen contract met ons heeft, vergoeden wij minder.

 

Ik hoop dat je zo voldoende informatie hebt om de vervolgstappen te nemen.

 

Groetjes,

Jill

Re: vergoeding borstvergroting

Starter
Dank je Jill, hier heb ik zeker wat aan. Volgende week eerst naar de huisarts. Hoop zo dat dit goedkomt. Ik vind het moeilijk om over te praten omdat mensen vaak een vooroordeel hebben over mensen met een prothese. Ik wil geen hele grote borsten, ik wil me gewoon een vrouw voelen.

Dankjewel voor je duidelijke antwoord.
Groet, Robin

Re: vergoeding borstvergroting

Webcare

Goedemorgen Robin,

 

Mag ik je heel veel succes wensen bij de afspraak bij de huisarts en de specialist? Hopelijk komt er uiteindelijk een voor jou mooi resultaat uit!

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben of wat dan ook, stuur ons gerust een berichtje!

 

Groeten,

Bas

Vergoeding borstvergroting

Nieuwkomer
Hallo,

Door een aangeboren zeldzaam syndroom ( het ulnar mammary syndroom) heb ik compleet geen borstvorming en zou dit ook nooit krijgen.
Hier lijd ik steeds meer en meer onder. Ben vanaf mijn 17e er actief mee bezig geweest en zelf van alles uitgeprobeerd. Zelfs om de pil dubbel te nemen wat natuurlijk niet helpt want mijn hormonen zijn op orde.

Ben jaren geleden al bezig geweest met diverse artsen met een borstvergroting en om dit vergoed te krijgen. maar kreeg een belletje met het antwoord : je hebt toch geen borstkanker gehad? Dan word het ook niet vergoed.

Hoe zit dit nu jaren later met een vergoeding? Of een oplossing om desnoods in termijnen terug te betalen?

Zou zo graag na bijna 10 jaar onzekerheid, minderwaardig te voelen, lelijk te voelen, niet vrouwelijk, nooit geen bikini/badpak en leuke kleding dat eindelijk willen! Ook mijn relatie lijd er naar mijn idee erg onder. Heb zodanig een minderwaardigings complex er door gekregen, ook om mar telkens nee te horen.

Re: vergoeding borstvergroting

Community Manager

Welkom op de community @Mell94. Goed dat je jouw vraag hier stelt. Ik heb jouw bericht verplaatst naar dit topic omdat daar meer informatie staat op jouw vraag. Een mogelijkheid om een behandeling in termijnen te betalen hebben we niet. Daar kan ik je helaas dus niet verder bij helpen.

 

Staat in dit topic informatie waar je wat aan hebt?

Mocht dat niet zo zijn, wil dat dan laten weten? Dan kijk ik of ik je verder kan helpen. Wil je mij dan in een privébericht jouw jouw relatienummer, postcode en huisnummer sturen? Dan kan ik jouw gegevens erbij zoeken. Je stuurt mij een privébericht door naast mijn avatar op mijn naam te klikken.