Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Wordt lenstransplantatie vergoed?

Nieuwkomer

Ik draag nu 12 jaar contact lenzen en ik vind de bijdrage wat vergoed wordt vanuit het ziekenfonds erg laag. 2x per jaar moet ik nu mijn lenzen zelf betalen en pas bij de 6x krijg ik het deels vergoed. Nu bestaat de mogelijkheid om dmv operatie dat ik geheel van de lenzen af kan komen door lenstransplantatie. Ik verlies geregeld mijn lenzen door dat ik droge ogen krijg oid. Met een transplantatie zou ik hier geheel vanaf zijn. En zal mijn zicht velen malen beter worden.

Wordt lenstransplantatie vergoed?

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Wordt lens-transpantatie vergoed ?

Webcare

Hoi Donno, een lastig probleem voor je, begrijpelijk dat je op zoek gaat naar andere mogelijkheden dan de lenzen die je nu gebruikt.

 

Er zit nog heel wat aan vast voor vergoeding van lensimplantatie.

https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Lensimplantatie.aspx

 

Er is vergoeding uit de basisverzekering voor  voor een monofocale lens voor mensen met afwijkingen in het hoornvlies van het oog, bijvoorbeeld bij staar of  voor mensen die geen bril en geen contactlenzen kunnen dragen, bijvoorbeeld door een allergie.

 

Je betaalt eigen risico.

 

Daarnaast is er een verwijzing nodig van huisarts, optometrist of medisch specialist.

 

Vanaf aanvullend ***  worden de meerkosten van een andere lens dan een monofocale kunstlens vergoed tot een bedrag van €500,-  Dit is éénmaal tijdens de verzekering.

 

Kun je verder met deze informatie denk je? 

 

Zijn er misschien ervaringen van anderen met dit probleem van Donno die dit hier willen delen?

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.