Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Nieuwkomer

Goedemiddag,

 

Ik heb een afspraak gemaakt bij een psycholoog. Deze heeft echter aangegeven geen contracten te hebben afgesloten met verzekeraars.Ik begrijp dat daarvoor dan een apart vergoeding geldt, namelijk 75% van de gemiddelde gecontracteerde vergoedinge?  Kan iemand dat bevestigen?

 

Ter info:

 

- ik heb de Basis Budget-verzekering met een aanvullende verzekering van 3 sterren.

- ik ben in het bezit van een verwijsbrief.

 

Alvast bedankt.

Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

6 ANTWOORDEN 6

Re: Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Top bijdrager

Je hebt dan een verzekering nodig waarbij je zelf je zorg kunt kiezen, iets duurder,maar dan wordt wel alles vergoed. Als hij/zij voor een normaal bedrag werkt.

 

Weet niet of je dat nu nog kunt veranderen

 

Zoek anders een psycholoog die wel een contract heeft, dit wordt anders een heel dure grap .

 

Maar misschien krijg je van ZK een ander advies.

Ik heb mijn verzekering veranderd toen het daarom nodig was.

 

Succes !

Re: Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Fanatiekeling

Vermoedelijk gaat het om zogenaamde " BasisGGZ". De tariefcodes hiervoor zijn 18001-18005. Dit betreft behandeltrajecten: er bestaat geen prijs per consult. De maximale NZA prijs voor code 18001 ( basis GGZ kort) is €457,43. Indien u zelf de factuur ontvangt, waarbij u deze maximale prijs berekend wordt, krijgt u slechts €329,59 vergoed. Hierbij zij aangetekend dat de psycholoog u ook een lager tarief mag berekenen. 75% van €457,43 is overigens €342,75. Zilveren Kruis gaat uit van het gemiddelde gecontracteerd tarief. Dit is dus lager dan het maximale tarief. Zowel de basis-ZEKER als de basis-BUDGET geven dezelfde vergoeding. Als u een restitutieverzekering had gehad, dan had u recht op vergoeding van het volledige WMG-tarief.

U betaalt over de vergoeding wel EIGEN RISICO.( in 2016 €385). 

 De tarieven staan in het overzicht " Vergoedingen niet gecontracteerde Zorg 2016": GGZ (onderin de lijst)

 Ik heb een bijlage toegevoegd met 9 schermafbeeldingen van de tarieven bij andere zorgverzekeraars, met de uitleg over basis-ggz, en de tarieven van een psychologiepraktijk. 

 

In de tweede bijlage staat de tarieflijst van zilverenkruis ggz 2016, ca. pagina drie. 

 

 

Groet, Feina.

Re: Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Top bijdrager

Dus is mijn restitutie polis een goede keus.

Re: Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Fanatiekeling

Colliore, dat is zeker!

Groet, Feina.

Re: Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Nieuwkomer

Ik zie dat het een oud bericht is, maar - voor andere lezers - dat blijkt inderdaad zo te zijn. Ik heb net een vervelende ervaring achter de rug. Had gezinstherapie-sessies met (prima) psycholoog achter de rug. Blijkt de praktijk achteraf niet-gecontracteerd. Het staat wel op haar website, maar in een lange lap tekst verborgen, had ik overheen gelezen. De praktijk werd door mijn huisarts aanbevolen.

Indien je 100% vergoed wilt hebben, beter naar een gecontracteerde zoeken. Zilveren Kruis houdt de poot stijf.

Wat ik niet begrijp is dat je als consument extra ervoor moet betalen als de zorgverlener om moverende redenen geen contract wil afsluiten (privacy gegevens consument). Dat betekent dat ik (ook een 3 sterren aanvullende verzekering en (bewust) hoog eigen risico) door ZK 'gestraft' wordt voor de principes van de (kwalitatief goede) zorgverlener.  Dat is de verziekte 'marktwerking', en de klant betaalt de rekening...

Excuus voor deze tweede paragraaf, die is voor ZK bedoeld. Hoop dat het gezien wordt.

Re: Vergoeding niet gecontracteerde psycholoog

Medewerker

Welkom op de community @Diarmid. Wat vervelend dat jouw zorgverlener achteraf niet gecontracteerd is bij ons. Ik kan hieraan helaas niets veranderen. Je kunt in de Zorgzoeker zien met welke zorgverleners wij afspraken hebben gemaakt. 

 

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijg je inderdaad minder vergoed als je een naturapolis hebt gekozen. Als je volledige vrijheid wilt hebben in je keuze van zorgverleners is een restitutiepolis misschien beter geschikt voor jou? De vergoeding met een restitutiepolis is bij niet-gecontracteerde zorg hoger dan bij een naturapolis. Bij ons heet de restitutiepolis de Basis Exclusief. Tot 1 januari kun je je polis desgewenst nog aanpassen. Dat kan als je inlogt in Mijn Zilveren Kruis. Of je kunt contact met ons opnemen. We zijn vandaag tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar. En morgen en overmorgen nog tot 17.00 uur. Mocht er nog iets zijn waar ik je bij kan helpen dan hoor ik het graag!