Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding medisch psycholoog

Vaste bezoeker

Ik heb mijn medisch psycholoog gevraagd of mijn behandelingen bij haar vergoed worden door Zilveren Kruis. Mijn medisch psycholoog had vandaag contact met de zorgaanbiederslijn van Zilveren Kruis. Ze sprak met een medewerkster die aangaf dat facturen voor GGZ zorg/medische psychologie ingediend door het ziekenhuis in de regel vergoed worden. Mijn medisch psycholoog werkt in Gelre-ziekenhuis. Het ziekenhuis dient de factuur in. Psycholoog is een BIG geregistreerd GZ psycholoog en heeft een AGB code heb. Als je Zilveren Kruis belt kom je voortduren in de wacht. Wat een slechte zaak is dat. Mijn punt is nu of mijn behandeling vergoed wordt. Aan "in de regel wordt het vergoed" heb ik niet voldoende houvast. Er zal later maar blijken dat er een regeltje is dat 't niet wordt vergoed en ik met een gigantische rekening blijf zitten. En ik heb al 7 gesprekken gehad... Ik heb behoefte aan zekerheid van vergoeding. Anders ga ik deze week mijn behandelingen afbreken. Wie weet hoe 't zit?

Vergoeding medisch psycholoog

6 ANTWOORDEN

Re: Vergoeding medisch psycholoog

Webcare
Webcare

Goedemorgen HJE, goed dat jij je vraag hier stelt. Sorry dat je eerder geen duidelijk antwoord kreeg.

Het Gelre Ziekenhuis is gecontracteerd voor psychische zorg, zij declareren de kosten rechtstreeks bij ons. Daaruit kunnen we concluderen dat het wordt vergoed. De kosten vallen wel onder het eigen risico als je dat nog niet helemaal verbruikt hebt.
Zou de zorg niet vergoed worden, dan zou het ziekenhuis de rekening naar jou sturen. Altijd handig om te weten. Er zijn uitsluitingen waarbij de GGZ niet vergoed wordt, hier staat de lijst. Maar als dat bij jou van toepassing is, zou het ziekenhuis niet bij ons declareren, maar de rekening naar jou sturen.
Is het zo wel duidelijk voor je?
Groet, Kim
 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding medisch psycholoog

Vaste bezoeker

Nee, ik heb tot op heden géén sluitend antwoord van 'iemand' gekegen. Zilveren Kruis wijst naar mijn psycholoog welke weer naar Zilveren Kruis verwijst. "Van het kastje naar de muur". Óók na drie of vier telefoontjes naar Zilveren Kruis. Het blijft nog steeds "in de regel wordt er vergoed". Maar wat nou als blijkt dat ná 20 gesprekken (bij voorbeeld) "in de regel wordt er vergoed" niet juist is wegens een 'ander' regeltje. Dan zijn bij mij de financiële rapen gaar. Vóór mijn volgend gesprek heb ik mijn psycholoog gevraagd met een ja/nee antwoord te komen qua vergoeding. Bij nee of twijfel zal ik mijn behandeling moeten gaan staken. Allemaal hartelijk bedankt. Het woud van regeltjes het het verwijzen naar elkaar komt mij zo ongeveer mijn 'dinges' uit. De klant staat zeker NIET centraal.

 

Re: Vergoeding medisch psycholoog

Community Manager

Hoi HJE, wat vervelend al die onduidelijkheid voor je. Je hebt zo te lezen al veel collega's gesproken, zonder dat je echt weet waar je aan toe bent. 

Ik kan me goed voorstellen dat je 100% zekerheid zoekt, zodat je niet achteraf voor verassingen komt te staan. Zeker geen financiële verassingen. 

 

Deze week heb ik contact gezocht met een collega die expert is op het gebied van GGZ en de inhoud van deze vergoedingen. Om even goed naar je situatie te kijken. Hij geeft het volgende aan: 

 

Met de informatie die je in dit topic geeft is niet met 100% zekerheid te zeggen of je de zorg vergoedt krijgt. Daarvoor zijn namelijk twee dingen belangrijk:
- Heb je een geldige verwijzing?
- Wat is precies de behandeling die gegeven wordt?

 

Zorg die medisch psychologen (of klinisch psychologen) geven valt namelijk onder Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ. Via deze linkjes kan je ook meer informatie lezen over een verwijzen en wanneer deze geldig is. In dit geval is het vermoeden dat het gaat om Basis GGZ maar dit is een aanname. Binnen de Basis GGZ zijn vele soorten behandelingen te onderscheiden die niet allemaal vergoed worden. Kim verwijst in haar reactie naar een pagina waarop de uitsluitingen staan.

 

Ik besef me heel goed dat je nu nog steeds geen volledige 'ja of nee' hebt. Ik wil je wel graag dat antwoord kunnen geven. Zou je daarom de bovenstaande vragen kunnen beantwoorden?
Als je dat liever niet openbaar doet, geen probleem! Stuur dan even een privéberichtje. Wil je dan ook meteen je relatienummer meesturen? 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding medisch psycholoog

Vaste bezoeker

Dank je wel voor het antwoord. Ik heb wel méér gegevens. Zo ongeveer alles compleet en bij de hand welke je aanhaalt. Het is bijna allemaal uitgezocht maar het hangt op één 'ding'. Ik wil graag hierop verder ingaan maar niet in het 'openbaar'. Een privébericht lijkt me dan prima. Maar.....hoe doe ik dat? Waar vind ik dat? Ik ben nog niet zolang actief in dit formum en die optie is mij nog niet bekend.Mijn privé-emailadres is bij ZK bekend dus vandaaruit kan ik e.e.a. goed uitleggen waar het probleem ligt. Dank voor je volgende antwoord :-)

Re: Vergoeding medisch psycholoog

Community Manager

Begrijp ik helemaal hoor HJE. 
Klik op mijn naam en dan kom je vervolgens op een andere pagina. Daar staat in het midden een paarse knop "een bericht verzenden". Klik daarop en dan kom je vanzelf in het privébericht. 

Ik zie je berichtje graag tegemoet komen! 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Re: Vergoeding medisch psycholoog

Fanatiekeling

@Eva S schreef:" Zorg die medisch psychologen (of klinisch psychologen) geven valt namelijk onder Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ ". 

Is de bedoeling: " valt ofwel onder Basis GGZ ofwel onder gespecialiseerde GGZ"? Met andere woorden is het verschil tussen deze 2 types belangrijk?  

Zoals @Eva S het heeft opgeschreven lijkt het of gespecialiseerde GGZ een andere benaming van Basis GGZ is. 

Groet, Feina.