Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding laserbehandeling + steunkousen

Voorbijganger

Goedenavond,


Mbt laserbehandeling voor het verwijderen van overbeharing in het gelaat (bij een vrouw) is mij onduidelijk hoe het zit met de vergoeding. Valt de laserbehandeling onder epileren? Zo ja klopt het dan dat de vergoeding 300 euro per kalenderjaar is? Als ik het fout begrepen heb dan gaarne wat meer info?
Daarnaast wil ik ook weten of de laserbehandeling van overbeharing en het aanmeten van steunkousen via Streutker huid therapie en oedeemtherapie vergoed wordt.
Ik heb een basis zeker verzekering + een comfortpolis (aanvullend) (agis)
Bij voorbaat dank!

 

Grt,
Eugje

Vergoeding laserbehandeling + steunkousen

1 ANTWOORD

Re: Vergoeding laserbehandeling + steunkousen

Community Manager

Hoi @Eugje07

Ik zie dat je afgelopen week even druk met je verzekering bezig bent geweest Smiley Vrolijk 

Hieronder de uitleg over laser epilatie en steunkousen. 

 

Epilatie:

Vergoeding is mogelijk uit de aanvullende verzekering. Je geeft aan dat je nu de comfortpolis hebt. De vergoeding uit deze verzekering is 300 euro per kalenderjaar. Er zitten wel een aantal voorwaarden vast aan deze vergoeding. De behandelingen die vergoed worden zijn: laserepilatie, elektrische epilatie en IPL. Daarnaast moet het gaan om ernstige haargroei in het gezicht (bij vrouwen). Ook is er een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. De behandeling wordt niet bij iedere zorgverlener vergoed. In geval van laserepilatie moet de behandeling gegeven worden door een huidtherapeut. Deze huidtherapeut moet aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) of werkzaam zijn in een gekwalificeerde instelling waaraan een dermatoloog is verbonden. Wanneer ik zoek op Streutker zie ik meerdere locaties die aangesloten zijn bij de NVH. 

 

Wil je meer weten over deze vergoeding? Lees dan hier de vergoedingspagina over epileren. Wil je weten welke therapeuten zijn aangesloten bij de NVH? Bekijk dan hier de pagina van de NVH. 

 

Steunkousen: 

Vergoeding voor steunkousen komt uit de basisverzekering. Het eigen risico is hierop van toepassing. De vergoeding is voor maximaal 2 paar per jaar. 

Deze vergoeding is voor mensen die problemen hebben met de aderen of lymfevaten. Om een vergoeding voor deze kousen te krijgen heb je een motivatie en aanvraag van de behandelende arts nodig. Met deze aanvraag en motivatie kan je meteen naar de leverancier. De leverancier zal dan de beoordeling doen. 

Het is aan te raden om naar een leverancier te gaan waarmee wij afspraken hebben, om een volledige vergoeding te krijgen. In de zorgzoeker zie je met welke leveranciers wij afspraken hebben. Ik kan Streutker hierin niet terug vinden, al zie ik wel dat ze meerdere locaties hebben. Om welke locatie gaat het?
Wanneer je kiest voor een niet gecontracteerde leverancier krijg je een lagere vergoeding. Het is dan wel belangrijk dat deze leverancier SEMH-gecertificeerd is.

 

Meer informatie over deze vergoeding lees je op de vergoedingspagina therapeutische elastische kousen

 
 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.