Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Vergoeding dietist en verwijzing

Nieuwkomer

Hallo,

Ik heb een vraag over de vergoeding voor de dietist vanuit de basisverzekering. Op uw website staat de volgende informatie:

""Wat moet u regelen?

Verwijzing
Voor vergoeding vanuit de basisverzekering heeft u een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts, tandarts of medisch specialist nodig. U hoeft de verwijzing niet naar ons op te sturen. U kunt deze afgeven bij de diëtist. Als u naar een gecontracteerde diëtist gaat hoeft u geen verwijzing te hebben, tenzij u aan huis behandeld moet worden."


Betekent dit dat, zelfs als ik geen verwijzing heb vanwege medische indicatie, ik vanuit de basisverzekering 3uur vergoed krijg mits ik naar een gecontracteerde dietist ga, zoals bijvoorbeeld Livio in Enschede?

Alvast bedankt voor de reactie.

Met vriendelijke groet.

Vergoeding dietist en verwijzing

OPGELOST
1 ANTWOORD

Re: Vergoeding dietist en verwijzing

Fanatiekeling
Ja, dit klopt. U moet naar natuurlijk zeker weten dat de dietist gecontracteerd is.
Deze regeling bestaat ook bij fysiotherapie. ( dit heet " directe toegang"). In principe zijn dit beroepen waarbij iedereen rechtstreeks terecht kan. Alleen bij fysiotherapie bestaat het nadeel dat de eerste behandeling, indien je zonder verwijzing gaat, als twee geteld wordt. Hier zal dat niet voor gelden. Wel worden deze gecontracteerde therapeuten en dietisten aangestuurd door de zorgverzekeraars met beperkende regels. 
Verder geldt bij dietetiek het volgende: het tarief is ca. 65 euro per uur, en dat is inclusief voorbereidend werk dat de dietist buiten uw gezichtsveld verricht. Dus u zult eerder door de drie uren heen zijn dan u verwacht. Deel de dietist duidelijk mee dat je niet van plan bent om zelf bij te dragen: want anders bestaatde kans dat u ook zelf nog moet betalen en dat is eigenlijk een beetje te duur vind ik.
Verder met u in de gaten houden dat , indien u een chronische ziekte als hartfalen, COPD of diabetes hebt, u vanuit de zogenaamde " ketenzorg" aanspraak kunt maken op dieetzorg. 
Nog een punt van aandacht : mocht u in het ziekenhuis belanden en al dieetzorg vanuit de basisverzekering geclaimd hebben, dan moet u goed opletten dat het ziekenhuis niet OOK dieetzorg onder de basisverzekering gaat declareren. In dat geval wijst de zorgverzekeraar af en blijft u met een ( onterechte) rekening zitten.