Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Vergoeding borstliposuctie

Nieuwkomer
Hallo, ik zou graag een borstliposuctie willen doen ivb grote borsten. Als ik een medische verwijzing krijg van de huisarts wordt het dan vergoed? Zie graag een antwoord tegemoet..

Gr kiem

Vergoeding borstliposuctie

1 ANTWOORD 1
Highlighted

Re: Vergoeding borstliposuctie

Webcare

 

Er is geen vergoeding voor liposuctie of mamahypertrofie in de basis- of aanvullende verzekering @MevrKimaatje.

 

Onder voorwaarden is er vergoeding voor plastische chirurgie bij medische noodzaak na aftrek eigen risico.Je hebt eerst een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

 

Als er sprake is van medische noodzaak dan vraagt je behandelend arts toestemming voor je aan. Je hoeft zelf niets te doen. Op basis van de aanvraag van je arts wordt beoordeeld of de behandeling wordt vergoed. Medische noodzaak is dus niet (altijd) voldoende om voor vergoeding in aanmerking te komen

 

Voor de vergoeding van een dubbelzijdige borstverkleining bij medische noodzaak heb je dus eerst toestemming van ons nodig. Via deze vragenlijst kun je vast kijken of een aanvraag zin heeft. Deze ingreep wordt zeer zelden akkoord gegeven na een machtigingsaanvraag.

 

Loop je na toestemming tegen een lange wachtlijst aan voor de behandeling kun je contact opnemen met onze Zorgcoach.

Zij kunnen andere opties voor je onderzoeken of proberen de afspraak te vervroegen.

 

Kun je alvast zo verder denk je? 

 

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.