Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.
Highlighted

Vergoeding Flapoorcorrectie 2019

Starter

Hallo, ik vroeg me af bij welke aanvullende verz de flapoorcorrectie vergoed wordt. Bij een kind van 5 jaar. Ik heb nu gekozen voor 3 sterren zoals ook vermeld staat op deze site, maar zorgvergelijkingssites zeggen 2 sterren..

Vergoeding Flapoorcorrectie 2019

4 ANTWOORDEN 4
Highlighted

Re: Flapoorcorrectie 2019

Fanatiekeling

Vanaf 2019 heb je de drie-sterren nodig. In 2018 waren twee sterren voldoende. De zorgvergelijkers doen het dus fout. Zie de bijlage.

Groet, Feina.
Highlighted

Re: Flapoorcorrectie 2019

Webcare

Goed dat je ons je vraag stelt Sbien. De vergoeding voor flapoorcorrectie tot 18 jaar  komt uit aanvullend drie sterren. Je hebt dus de juiste aanvullende verzekering gekozen.

 

Zorgverlijkingssites zijn kennelijk nog niet gevuld met actuele informatie na wijzigingen voor een nieuw verzekeringsjaar.

 

Weet je al waar je dochtertje naar toe kan? 

Ze krijgt alleen een vergoeding als ze gaat naar een gecontracteerd medisch specialist in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Er is verder geen verwijzing of toestemming nodig. Je vindt gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgzoeker

 

Mocht je tegen een wachttijd aanlopen, neem gerust contact op met onze Zorgcoach, zij kijken met je mee of er andere mogelijkheden zijn.

 

Wens je dochtertje sterkte met de operatie, best spannend! Stuur je in een privébericht haar naam en adres? Heb ik een lieve knuffel voor haar als klein aardigheidje.

Vinden we leuk.

 

Hartelijke groet en fijne dagen met je gezin,

Pauline

 

 

 

 

Vind je het leuk om berichten te lezen maar wil je graag meer? Als je lid wordt kun je optimaal gebruik maken van de community.

Highlighted

Re: Vergoeding Flapoorcorrectie 2019

Starter
Dankjewel voor jullie reacties., nu weet ik dat ik een goede overstap heb gemaakt. Nu een afspraak gaan maken dus.. raar trouwens dat vergelijkingssites verkeerde info geven. Gr Sabine
Highlighted

Re: Vergoeding Flapoorcorrectie 2019

Fanatiekeling

@Sbien77, Alle klanten, die blind vertrouwen op de vergelijkingssite, gaan dus de mist in. Hoeveel anderen hebben misschien nu een twee sterren afgesloten, terwijl ze daar dan niets aan hebben? Wie is er verantwoordelijk? 

Ik vind eigenlijk dat de zorgverzekeraar dit beter zou moeten controleren. Voor hen is het heel eenvoudig. Vooral daar waar wijzigingen zijn met het jaar ervoor, kan het ( kennelijk) fout gaan.

PS ik heb de fout al aan Independer doorgegeven.

 PS mijn dochter had verschrikkelijke pijn na de operatie. Zorg dat je alle soorten pijnstilling in huis hebt!

 PS let goed op de voorwaarden die gesteld worden. Soms moet er een bepaalde verwijzer zijn, soms moet er een aanvraag gedaan worden. En soms zijn niet alle ziekenhuizen gecontracteerd voor deze operatie. Via de webpagina over flaporen kun je klikken op de knop " zoek zorgverlener". In deze zoekactie wordt gezocht naar " flaporen(KNO)", terwijl ook de zoekterm " flaporen ( plastische chirurgie )" bestaat. Zie bijlage. De gecontracteerde zorgverleners voor " flaporen ( plastische chirurgie)" zijn enkel cosmetische klinieken! Volgens mij is het echter wel een plastisch chirurgische operatie die het best in een kinderziekenhuis gedaan zou kunnen worden, maar dat mag dus niet van ZK!

Zie de bijlage met ondersteunende informatie.

Groet, Feina.