Dit topic is gesloten. Dat betekent dat je hieronder niet meer kunt reageren.
Wil je over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw topic.

Uurtarief €600 (omgerekend) psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

Bezoeker

Hallo Forumgenoten en (hopenlijk) ZilverenKruis zelf,

 

Ik stond nogal met m'n oren te klapperen toen een kennis van mij vertelde dat zij (hier in Lelystad) voor 2 uur psychotherapie (1 uur intake en 1 uur behandeling) een factuur ontving voor meer dan 1200 euro!

 

Op haar poging telefonisch een klacht in te dienen, was de enige reactie van ZilverenKruis: "ZilverenKruis kan met u meedenken als u een betalingsregeling wenst."
Nu wilde zij geen betalingsregeling, maar zij vroeg zich af: a) hoe een therapeut wegkomt met een absurd uurtarief van €600 en b) waarom betaalt ZilverenKruis dit zonder slag-of-stoot?

 

Dit verhaal aanhorende, kwam bij mij deze vraag naar boven: "Is ZilverenKruis nu helemaal gek geworden. Mijn maandelijkse premie, dat zijn mijn zuurverdiende centjes. Geeft ZilverenKruis dat geld zó makkelijk uit?!"

 

Wat vindt u hier nou van?

 

Vr.gr. Petro

 

Edit 2mrt2016. Inmiddels blijkt het ietjes genuanceerder te liggen. Het ging om een 'behandeltraject" van €1200. Een traject wat uit slechts 2 gesprekken bestond. Omgerekend nog steeds een bezopen €600 per uur. Was psychotherapeut inmiddels een vrij beroep? Waar kan ik solliciteren?

Uurtarief €600 (omgerekend) psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

5 ANTWOORDEN

Re: €600 uurtarief psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

Top bijdrager

Heeft die dame het wel goed gelezen, dat kan volgens mij nooit.

Kan het wel dan weet ik wat ik voor beroep kies als ik weer terug kom op aarde

Re: €600 uurtarief psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

Community Manager

@Petro en @Colliore Het kan wel, alleen dan gaat het niet om een uurtarief van € 600,-. Wij betalen een bedrag voor een behandeltraject (DBC). Dat bestaat uit meer dan alleen de gesprekken van een therapeut met de patiënt. De tarieven omvatten ook overhead, opleiding etc. De tarieven in de GGZ, voor zowel de specialistische GGZ en de Basis GGZ, worden vastgesteld door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). We bepalen dat dus niet zelf. Daarnaast kopen we zorg scherp in, dus er wordt door onze zorginkopers ook onderhandeld over de prijs. Het lijkt inderdaad veel omdat het op de declaratieoverzichten als één bedrag genoemd wordt. In 'Mijn Zilveren Kruis' kan je tegenwoordig detailinformatie zien van ingediende DBC's (diagnose behandelcombinaties), zoals welke onderzoeken er zijn gedaan en welke dagen je behandeld bent. Ik raad je kennis aan daar eens naar te kijken. Ze vindt deze informatie onder het kopje 'zorgverbruik'.

 

 

Re: €600 uurtarief psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

Top bijdrager

Raoul

 

ik maak me geen zorgen hoor over wat jullie wel en niet betalen--behalve dan over de DFL, maar ik wilde met een grap Petro geruststellen.

 

Als je zo als hij graag de FSL wil, dan klinkt dit heel vreemd tegenstrijdig, dat snap ik best Petro.

Re: €600 uurtarief psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

Community Manager

@Colliore Ik snap je Smiley Vrolijk Het is wel goed dat de kennis van Petro kritisch blijft kijken naar gedeclareerde zorgkosten. Wij doen dat ook maar we kunnen niet van elke nota zeker weten of de kosten terecht in rekening gebracht zijn. We staan er niet naast wanneer je een behandeling ondergaat (misschien ook wel zo prettig). Dus blijf vooral vragen stellen over hoe het in elkaar zit!

Re: €600 uurtarief psychotherapie. En ZK vergoedt dat!!

Bezoeker

Bedankt voor alle reacties.

 

Inmiddels blijkt het ietjes genuanceerder te liggen en ik zal mijn oorspronkelijk post hierop aanpassen.

Het ging inderdaad om een 'behandeltraject" van €1200, wat uit slechts 2 gesprekken bestond.

Blijft natuurlijk gewoon bezopen...